Thailand sapu Emas acara lari sukan SEA

zaki77

freshman
Joined
Sep 4, 2007
Messages
224
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Thailand telah memungut 66 emas berbanding pencabar terdekat Vietnam dgn 2 kali ganda bezanya.

Apalah nasib negara kita...
Bila nak kalahkan Thailand ni..
malaysia boleh!!
BERITA SUKAN SEAl!!
 
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,133
Likes
4
Points
38
Offline
#2
mengikut cerita di utusan semalam thailand membatalkan penyertaan
pusingan final peserta dalam salah satu acara lari. katanya sebab lambat
mendaftar? tapi org tu dah lari dari pusingan awl lagi
smpi ke semi-final. tiba2 penyertaan pusingan akhir dibatalkan?

thai dah byk main kotor sukan sea kali nie. dari bola getah dlm sepak
takraw, jadual ketat perenang harapan negara - daniel bego, acara2
sukan m'sia berpontensi pingat emas digugurkan seperti sukan skuasy,
hinggalah penukaran peraturan permainan dalam kejohanan silat
sehingga pasukan silat m'sia dipulau 5 negara termasuk vietnam
kerana tidak bersetuju dgn penukaran tersebut.


:mad:
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#3
yup, diaorg mmg kurang asam dan ingat sukan tu peringkat negara dia jerk ke. Malas nak tgk sebab bengang pasal sepak takraw..
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
991
Likes
0
Points
16
Offline
#4
Thailand tu main kotor sebab diaorang takut kat kita Malaysia,...tu asyik nak main kotor...mereka nak menang kat negara sendiri je..biasa la tu...kita buat kat negara kita takde pulak nak main kotor..
mane pergi nye semangat kesukanan Thailand nii???
 

zaki77

freshman
Joined
Sep 4, 2007
Messages
224
Likes
0
Points
16
Offline
#5
Thailand nak dpat emas banyak 2 utk dipersembahkan
pada raja kesayangan sempena ulangtahunnya.

tapi aku rasa thailand ni sama je macam China..
kalau jadi tuan rumah..
mesti berat sebelah..
kesian Lee Chong Wei dan Atlet lain.
 
Joined
May 23, 2007
Messages
609
Likes
0
Points
16
Offline
#6
Thailand memang rasuah punye negara, kita cakap kat cni pun tak guna... Tapi kalau nak luahkan xda masalah...

Xda ape nak dibanggakan dengan pingat emas thaikland tu... stakat emas dari sukan rakyat diorang ble la, sukan2 merepek. cthnya "sukan tarian", "aerobik", mcm2 lagi la ntah ape2 sukan lagi.

Sama mcm Filipinos dulu yang perkenalkan sukan renang menggunakan sirip ikan, ntahlah merepek betul. ape kata lepas ni Malaysia perkenalkan sukan Congkak plak. Pastu buat 10 kategori, pastu kita sapu sumanya... : P
 
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,133
Likes
4
Points
38
Offline
#7
Sama mcm Filipinos dulu yang perkenalkan sukan renang menggunakan sirip ikan, ntahlah merepek betul. ape kata lepas ni Malaysia perkenalkan sukan Congkak plak. Pastu buat 10 kategori, pastu kita sapu sumanya... : P

hahaha.. barulah diorang pulak terkial-kial nak menang..
mesti tak dpt punye.. Malaysia sapu sume dari emas smpi
gangse milik M'sia.
 
Joined
Jun 9, 2007
Messages
783
Likes
0
Points
16
Offline
#8
Apapun kontigen Malaysia dah wat yang terbaik..
Kita tak boleh letakkan kesemuanya kesalahan pada dorang..
semangat dorang harus di puji...
betul tak/?
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#9
apa pun aku bangga game yang aku minat dapat Emas..(Archery)hehehe..

walaupun team pompuan just dapat Silver tapi memang bangga..memanah sudah menguasai Asia Tenggara..dan menuju ke arah medal di Olympic..moga berjaya!..hehe
 

sky

freshman
Joined
Dec 6, 2007
Messages
176
Likes
0
Points
16
Offline
#10
Apapun kontigen Malaysia dah wat yang terbaik..
Kita tak boleh letakkan kesemuanya kesalahan pada dorang..
semangat dorang harus di puji...
betul tak/?
btoltu kate cek det tu..mereka semua dah wat yang terbaik..nak salahkan sesiape pun da xgune..:)
 
Top