Terima Bayaran Cara Mudah

zirmy

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Saya nak tanya senior di sini, kalau ada siapa yang dah gunakan maybank punya merchant bank. Senang tak kalau kita nak terima bayaran dalam website. Harap ada jawapan....
 
Joined
Apr 28, 2007
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#2
maaf kurang jelas soalan tu. apa yang di maksudkan dengan maybank merchant bank tu? maybank 2u ke?
 
Joined
Mar 19, 2007
Messages
1,189
Likes
3
Points
38
Offline
#3
Maybank memang ada sediakan merchant akaun tapi hehe wang permulaan tu RM20 k :D.
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,066
Likes
9
Points
38
Offline
#4
eh, mana kau dengar rm20k ni?

zirmy, gi ke kaunter pertanyaan maybank, cakap 'nak terima pembayaran melalui kad kredit'. then nanti dia akan suruh isi form.. dalam tu ada pilihan untuk terima pembayaran melalui laman web.

yuran tahunan - RM4000

entah manalah ko dengar 20k tu ye, Adnin :D
 
Joined
Aug 1, 2006
Messages
279
Likes
1
Points
18
Offline
#5
wah,mahalnya.Tak mampu lagilah setakat ni.Guna Paypal je nak accept payment dari kredit kad.he3
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Macammana pulak debgan NetBuilder software? Sempoihostng terima payment pakai tu. Aku rasa dia sorang kot yang pakai sistem tu.. Harga mahal tapi tak semahal yang Maybank tu...

Blh tgk kat http://www.netbuilder.com.my
 
Joined
Aug 1, 2006
Messages
279
Likes
1
Points
18
Offline
#11
Saya lebih senang kalau kita berniaga dengan modal yang kecil,tapi keuntungan berlipat kali ganda.Jadi terpulang pada kebijaksanaan webmaster lah nak guna merchant ape yang sesuai.Bak kate pepatah melayu "ukur baju di badan sendiri"
 
Joined
Aug 13, 2007
Messages
20
Likes
0
Points
1
Offline
#12
salam..

saya nak tanya mcm mana kite nak terima bayaran dari paypal? sbb saya dengar paypal ni xterima orang malaysia.
lg satu saya dengar paypal ni ada jugak ambik duit orang especially selain orang usa pastu die buat freeze akaun kite.
takut jugak bile dengar perkara mcm tu terutama kalu kite ada duit yg "boleh tahan banyak" kat dalam paypal.

harap mane2 otai dapat menyelesaikan masalah yg saya fikir ni.

terima ksih banyak2...
 
Joined
Jan 29, 2007
Messages
577
Likes
3
Points
18
Offline
#13
Tiada masalah paypal nak freeze akaun melainkan anda menerima wang melalui skim MLM. Bahkan $7 ofer pun dianggap sistem MLM. Jadi berhati2. Malaysia boleh terima paypal. Cuma nak keluarkan ada sedikit susah. Cara nak tukar ke RM ialah tukar dengan seller paypal. Di forum ini pun ada seller paypal.
 
Joined
Apr 3, 2007
Messages
432
Likes
1
Points
18
Offline
#14
bukan susah pun nak guna maybank2u untuk terima bayaran. kat malaysia ni yang paling mudah maybank2u lah rasanya.
 
Top