[TERHAD]Emas-Emas Yang Hilang (Rahsia-Rahsia Menjana Kekayaan Dengan Emas DIBONGKAR!)

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
Mengapa emas patut dijadikan sebagai salah satu pelaburan masa depan anda? Ianya kerana..

* trend kenaikan harga emas adalah sentiasa menaik. Dalam masa sebulan ianya boleh naik sehingga 5%. Pernah dicatatkan, harga emas naik 33.3% dalam tempoh setahun
2006 -2007. Sekiranya anda beli 100gram emas dengan RM100 per gram pada Jan 2006, iaitu RM10,000. Apabila anda menjualnya pada Jan 2007, anda akan mendapat RM 13,300. Maknanya anda untung RM3,300 hanya dalam setahun. Tidakkah ianya sangat lumayan ?

* Pelaburan emas amat tinggi pulangannya berbanding pelaburan ASB. ASB biasanya memberikan pulangan 8-10% setahun. Akan tetapi pulangan emas adalah 50 -100% lebih lumayan daripada ASB.

* Harga minyak naik – harga emas akan naik. Apabila minyak naik, semua harga barang akan naik termasuk emas. Jika anda membeli emas sekarang, anda akan mendapat keuntungan lumayan pada masa kenaikan harga minyak ini. Dan anda perlu ingat juga bahawa emas tidak dipengaruhi oleh INFLASI.

* Terdapat beberapa cara anda boleh mendapat keuntungan melalui emas. Kebanyakan kita tahu emas hanyalah barang kemas. Tahukan anda dengan hanya bergantung kepada barang kemas, keuntungan yang diperolehi selepas menjualnya tidaklah seberapa besar, tapi masih menguntungkan. Sebenarnya ada banyak bentuk pelaburan emas iaitu ------,------,--------,-------, & -------. (masih rahsia)

* Diiktiraf oleh sistem kewangan Malaysia di mana Bank Negara sendiri memainkan peranan besar dalam menyedarkan kepentingan pelaburan emas ini kepada orang ramai. Sudah tentu ianya sah di sisi undang-undang dan juga halal dari segi Hukum Syariah.

* Terdapat banyak kemudahan di mana bank-bank utama di Malaysia seperti Maybank, Public Bank yang menyediakan skim pelaburan emas sebagai pelaburan orang ramai.dapatkannya sekarang:)
 

Kasyidi

Newbie
Joined
Oct 18, 2007
Messages
1,877
Points
38
Age
38
huhu..Jamal. check PM..tak sabar nak baca ebook ni...

P/S: affiliate pon ambo daftar doh... :)
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
kasyidi, dah sent...

kepada rakan affiliate semua, gandakan usaha promosi anda...sebarkan satu ilmu baru yang bakal menjamin masa depan orang ramai, iaitu EMAS..
 

markaragnos

freshman
Joined
Jan 25, 2007
Messages
779
Points
16
ya betul tu bro Ijam..Ramai antara kita hanya nampak pelaburan ASB saja sebagai tempat pelaburan paling selamat, menguntungkan. Padahal, ada banyak lagi pelaburan yang patut kita ketahui iaitu EMAS.

Kita orang lelaki ini hanya menganggap emas sebagai barang perhiasan semata-mata. Dan apabila tidak diperlukan, kita menjualnya atau menggadaikannya dengan harga yang lebih murah atau tidak menguntungkan..

Oleh sebab itu ebook ini diterbitkan! Demi membuka minda kita sebagai orang awam yang patut tahu apakah
sumber pelaburan yang paling menguntungkan yang dapat mengukuhkan sumber kewangan kita.

ya dengan Emas! Emas tidak akan jatuh nilainya dimakan zaman...

“Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda
“Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan).

Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal

Lihatlah ayat di atas menerangkan betapa bernilainya emas. Tahukah anda bahawa emas adalah satu kemestian di SYURGA. Semua orang akan memiliki emas.

Itulah Kehebatan logam yang bernama EMAS!


Betul tu bro,emas ni,PELABURAN YANG PALING BAIK DAN PALING SELAMAT SAMPAI KIAMAT MALAH ADER DISEBUTKAN DALAM AL-QURAN TENTANG EMAS NIH.
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
dijangka jualan akan ditutup pada 2 ogos 2009..jadi siapa belum beli, sila dapatkannya..
 
Top