TERGEMPAR! Patutkah saya beli senarai Emel?

muaz

junior
Joined
Oct 6, 2013
Messages
196
Points
18
Saya terpanggil untuk kongsikan berkenaan soalan yang kerap saya terima “Patutkah saya beli senarai Emel?” Ramai juga yang ingin tahu adakah tindakan membeli senarai Emel merupakan tindakan yang wajar?
Pertama sekali, jika tanya saya perlu atau tak. Jawapanya Perlu. Perlu apa? Anda perlukan senarai emel untuk membuat pemasaran. Saya sampai ke hari ini masih kekal menggunakan pemasaran emel, termasuk juga blog ini.
Saya mempunyai senarai emel khas untuk blog ini.
BACA: Buat duit segera dengan iLancee
Keduanya, anda patut lihat senarai emel apa yang dibekalkan. Dan pastikan ianya adalah senarai emel yang berkaitan dengan niche produk anda. Jangan beli senarai emel ‘orang yang cari cara kuruskan badan’ tetapi anda sedang promosikan produk gemukkan benda, secara logiknya pun anda boleh fikir.
Ketiganya, anda lihat siapa yang menjual Senarai Emel ini. Kalau orang yang anda tidak pernah kenal menjual senarai Emel, maka.. saya sarankan elakkan daripada mendapatkan senarai emel daripada orang tersebut. Itu sahaja.
Oh ya.. patut atau tak patut?
[h=2]Kesimpulannya – patut atau tidak beli emel?[/h]Terima kasih kerana membaca sehingga ke tahap ini. 3 info di atas sebenarnya tidak berguna setelah anda membaca kenyataan terakhir saya.
Anda tak patut beli senarai emel..? Kenapa perlu beli..? Cuba la anda bina sendiri senarai emel anda. Saya rasa lebih mudah dan menjimatkan duit anda. Mereka yang menjual senarai Emel sebenarnya mahu ambil kesempatan, kerana mereka tahu anda malas dan tak mahu bina senarai emel sendiri.
Orait. Itu sahaja. Semoga faham dan jelas mengenai persoalan patut tak anda beli Senarai Emel.
Jumpa lagi.
[h=3]Giliran anda.[/h]Anda ada create database emel? yoooho.. (soalan paling sukar!)
Saya gunakan Getresponse. Dapatkan Servis Getresponse PERCUMA di SINI.

- http://muazfaris.com/patutkah-beli-senarai-emel/
 

seo_nerd

junior
Joined
Sep 13, 2014
Messages
68
Points
8
Sebenarnya beli list untuk memasarkan produk bukan benda baru. Malah industri call center kebanyakannya menggunakan list nombor telefon yang dibeli dari Bonuslink, Credit Card, dan sebagainya. Dan tidak kurang juga spammer yang jutawan hasil menghantar emel promosi kepada berjuta-juta list. Dalam bisnes numbers game yang paling penting. Tapi kalau budget tak besar dan tak pandai hacking, anda memang tak mampu beli list. Jadi kena buat pelan-pelan dari kosong.
 
Top