Tengah cari helmet

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
61
Points
8
Korang rasa helmet jenama apa paling best sekarang . Aku ni pakai motor y15 nak kena cari helmet yang stail jugak lah sekarang ni. Nak mintak korang mana brand yang elok -elok, tengah survey.
 
Last edited:

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
82
Points
8
Shoei paling best, designer helmet macam - macam boleh cari, tapi harga pun designer jugak lah. Selalu nampak geng motor besar pakai halmet ni.
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
Mana - mana brand pun ada helmet yang jenis sports punya. Tapi yang tiptop biasalah , AGV , SHark, Arai antara faveret aku.
 

jailani80

freshman
Joined
Sep 17, 2019
Messages
23
Points
1
Age
33
Ape masalah, pakai je lah helmet biase, baru RM50 ke. Yang penting selamat.
 

rickymart123

freshman
Joined
Oct 21, 2019
Messages
23
Points
1
Age
23
Kat lazada banyak je yang duplicate copy grade AAA, tak payah cari yang ori le.
 

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
61
Points
8
Shoei paling best, designer helmet macam - macam boleh cari, tapi harga pun designer jugak lah. Selalu nampak geng motor besar pakai halmet ni.
Betul, aku rasa aku mungkin ambik shoei, tggu lah duit aku cukup aku ambik terus.
Ape masalah, pakai je lah helmet biase, baru RM50 ke. Yang penting selamat.
Tak bestlah, motor lawa -lawa tiba - tiba helmet motor kapcai, nampak tak sesuai.
Kat lazada banyak je yang duplicate copy grade AAA, tak payah cari yang ori le.
Tak boleh jugak bang takut tak selamat la pulak. Bukan apa kita kat jalan raya kan. Dengan penunggang dan pemandu kat Malaysia ni tau - tau je lah.
 

mega90

freshman
Joined
Dec 9, 2019
Messages
18
Points
1
Age
30
Ambik yang ni haaa, baru RM400, black matte.
Screenshot_2021-02-05 helmet shoei - Google Shopping.png
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
33
Points
6
Aku sekarang ni tgh join petronas punya constest weh, boleh menang helmet jugak, mana la tau dapat untung tak payah beli dah design pun lawa.
 

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
61
Points
8
Ambik yang ni haaa, baru RM400, black matte.
View attachment 23112
Nice, tapi aku leagi suka kalau warna lain selain hitam, warna hijau tua ke, maroon ke lagi elok. Kalau malam pun nampak, ye la kadang - kadang balik kampung bawak laju sikit.

Aku sekarang ni tgh join petronas punya constest weh, boleh menang helmet jugak, mana la tau dapat untung tak payah beli dah design pun lawa.
Helmet brand apa tu bang? Kalau petronas ni dia bagi yang elok - elok je. Boleh share tak gambar skit?
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
33
Points
6
Top