Temubual Bersama Irfan Khairi

Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,619
Likes
2
Points
38
Age
29
Offline
#2
semalam dah dengar talk nih..
memang menarik gak. friendly
dr. dngan dj tuh.. ^_^
 
Joined
Aug 25, 2006
Messages
428
Likes
1
Points
18
Offline
#3
owh, saya dah dengar interview ni ..

menaikkan semangat bila di dengar banyak kali :)
 
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,375
Likes
4
Points
38
Offline
#4
kalau rasa down buat biz internet..
boleh la pasang..dengar buat pembakar semangat..
download..jgn x download..:D
 
Joined
May 23, 2007
Messages
88
Likes
0
Points
6
Offline
#5
Bila agaknya Dr. Irfan ni nak jenguk2 kat Wangcyber ni ye, at least bagilah panduan2 ke kata2 semangat ke. Asyik orang-orang macam kita yang 'mengangkat' dan memberikan credit kat Dr ni.. tapi....hemmm entahlah
 
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,375
Likes
4
Points
38
Offline
#6
Bila agaknya Dr. Irfan ni nak jenguk2 kat Wangcyber ni ye, at least bagilah panduan2 ke kata2 semangat ke. Asyik orang-orang macam kita yang 'mengangkat' dan memberikan credit kat Dr ni.. tapi....hemmm entahlah
dia sibuk tu..
pegi la kat blog..tips 1 minit dia tu..ari2 ade panduan dan kata semangat..:D
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#8
Bila agaknya Dr. Irfan ni nak jenguk2 kat Wangcyber ni ye, at least bagilah panduan2 ke kata2 semangat ke. Asyik orang-orang macam kita yang 'mengangkat' dan memberikan credit kat Dr ni.. tapi....hemmm entahlah
Kalau takat jenguk, dia selalu jenguk forum ni. Bahkan blog2 anda sekali mungkin dia masuk. :)

Pasal dia tak join sekali tu, setiap orang ada sebab tersendiri. Kita hormati je lah. Maybe kalau nak tip dari dia, blog dia tu pun dah kira ok.
 
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,375
Likes
4
Points
38
Offline
#9
Baru lepas tengok Nescafe kick start..
irfan jadi juri..
bagus nasihat yg diberikannya..
 

Han

Newbie
Joined
Sep 20, 2007
Messages
794
Likes
0
Points
16
Offline
#14
ni kan masa first irfan masuk radio24 tu kan...
saya ade record masa tu...
hehe
 
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
37
Offline
#15
dengaq dalam radio24.. 7.15pm setiap hari.. hope kita leh sama2 jadi jutawan kat malaysia nie..:)
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
1,987
Likes
1
Points
38
Offline
#16
Kepada sesiapa yang mengidam sangat nak tengok tulisan email Irfan Khari.. ni email dia kat aku kira-kira dekat 2 tahun yang lalu la. Selepas aku balas email tu, assistant dia plak yang jawab. Dia kata aku bertuah sebab Irfan jawab email aku personally. Tak taulah kenapa dia malas nak campur orang sangat, kecualilah kepada yang attend course dia, memang dia layan. May be dia takut kita kecek duit dia kot sebab jutawan IM dia sorang jer kat Malaysia, yang lain masih papa kedana IM lagi..termasuk aku :)

From: Rahsia Internet.com
Date: 05/25/06 12:50:58
To: [EMAIL PROTECTED]
Subject: Re: Salam sejahtera

waalaikumussalam,
Thanks for your mail. Happy to hear that you're
staring an internet biz.
Macam i selalu kata, starting an internet biz dalam
rm500 je belanja. u know how much it cost to start an
offline business kan? so, kira, kalau tak jadi pun
internet biz, you won't go bankkrupt.
Any questions, ke stuck ke, do give me a call.
Don't forget- you are already good at offline
business- apply the same thing to online business and
you'll do good!
Take care,
-Irfan
********************************************

--- "" <[EMAIL PROTECTED]>
wrote:
> Salam sejahtera
>
> Assalamualaikum,
>
> Hi Irfan,
>
> I am not sure who will read this email but I guess
> it is directly to you. Tak tau lah pulak U dah buka
> office and ada secreatary bacakan Ur email.
> Actually, I just a starter in internet bizness for
> about 3 months ago. I pernah buat jual-jual dengan
> set-up website ni, tapi as you said website tak
> bermakna tanpa marketing.
>
> Sekarang ni semenjak bayar streamyx unlimited so,
> rasa rugi pula kalau tak make full use of internet.
> So, in 3 weeks I dah set up internet business in
> more serious manner. Cuma, I xder la bizzness sgt
> cuma just to understand how to make the marketing
> codes and technique. Credit card payment pun still
> xok lagi.. tak boleh guna, maybe 2,3 hari lg ok la.
>
> So, Actually I just want to let you know that you are
> one of my sifu. Sorang lagi Fuad Latif
> (www.myorionet.com) . I beli buku dia tapi Ur book I
> pinjam member office. Next time, ada Ur new
> book I beli lah.. tapi I look at both of you not as
> a "dewa". I think I can beat both of you later..
> hahaha... baru semangat nak buat sket. So,
> hopefully, in 5 years I can get about 5k/month from
> internet bizz. Masa tu, U mesti lagi byk RM la..Ini
> xsampai sebulan lagi so xder income lagi.. Anyway,
> this email bukan nak mintak apa2, just to say "hi"
> jer.. I put up U and Fuad as 1st generation of
> internet bizz and I will be the 2nd generation. I'am
> looking forward for your guidance if you like to
> share. Jumpa lagi. Wasalam.
>
> Ihklas,
> aridz
> www.aridztech.com
 
Joined
Nov 4, 2008
Messages
384
Likes
0
Points
16
Offline
#17
rasanya dr irfan tau msti kita2 bukak tgok blog dia...
so any motivation speech dia ltak kat blog dia ja la...
skali harung la katakan...
hehehehe...
bukn nk kata dr. irfan malas...hehehe...
kalo2 dr irfan ada terbaca ni...
jgan marah2...
melawak2 ja... ;)
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,600
Likes
0
Points
36
Offline
#18
Dulu pernah berborak dgn Irfan kat PWTC... Sempat la jugak amik beberapa gambar & video bersama dia sebagai kenangan.. Ingat nak post la jugak kat blog.. Last2 bila time balik rumah, adik saya yg tak tau apa2 pi delete semua gambar & video dlm kamera tersebut..!! Hadoila..... :(
 
Joined
Nov 4, 2008
Messages
384
Likes
0
Points
16
Offline
#19
Dulu pernah berborak dgn Irfan kat PWTC... Sempat la jugak amik beberapa gambar & video bersama dia sebagai kenangan.. Ingat nak post la jugak kat blog.. Last2 bila time balik rumah, adik saya yg tak tau apa2 pi delete semua gambar & video dlm kamera tersebut..!! Hadoila..... :(
hahahaha...
sabaq2...
=)
 
Top