Tempat Tempat Percutian Best Di Perth Australia

vanesa

freshman
Joined
Jun 2, 2018
Messages
3
Points
1
Age
37
Australia bukan hanya Sydney dan Melbourne sahaja, anda tahu. Jika anda ingin mendapatkan pengalaman bercuti yang menarik dan berbeza, kami mengesyorkan anda untuk melawat kota Perth yang terletak di pantai barat benua ini. Dengan melawat lima pemandangan unik, percutian ke perth anda tidak akan pernah dilupakan!


Percutian ke perth? Cuba lawat tempat ini!

Elizabeth Quay

Terletak di antara daerah perniagaan pusat dan tebing Sungai Swan, Elizabeth Quay adalah tempat yang bagus untuk melihat suasana bandar Perth. Tidak hanya itu, anda dapat melihat tarikan muzik 18 lonceng yang telah sejak abad ke-14 di The Bell Tower, menaiki feri dan ke bawah Swan River yang indah, berehat di cafe cafe sungai, bahkan melawat pop-up acara berseni . Psst, tempat ini juga sangat Instagramable!

King’s Park
Yup, ternyata taman terbesar di dunia adalah di bandar ini. Bayangkan saja, kawasan King’s Park mencapai 400 hektar! Cadangan mengambil masa yang cukup untuk berjalan-jalan di taman ini. Anda boleh berkelah sambil melihat pemandangan bandar. Kemudian, rasa sensasi berjalan di atas pokok, sambil memahami sejarah Orang Aborigin dan Australia Australia dengan melewati Lotterywest Federation Walkway. Jangan ketinggalan juga melihat 3,000 spesies flora Australia Barat unik di Botanic Garden Western Australia di dalam taman.

Caversham Wildlife Park
Bukan sahaja koala dan kanguru, di sini anda juga boleh memenuhi tumbuhan endokik quokka-Barat. Haiwan marsupial ini dikenali sebagai haiwan paling gembira di dunia kerana wajah tersenyumnya. Dan ya, mereka begitu comel!

Swan Valley
Sebagai ladang anggur tertua di Australia Barat, Swan Valley adalah rumah kilang wain, kilang bir, dan juga restoran yang menarik. Kunjungilah salah satu kilang wain terbaik mereka, Ladang Mandoon, untuk mencuba makan tengah hari berpesta wain yang pasti akan memuaskan selera anda. Oh ya, kawasan ini juga Wilayah Makanan Manusia pertama di Australia. Oleh itu, produk yang dihasilkan menyokong kebajikan haiwan dan mempunyai kualiti yang tinggi, lebih sihat, dan lebih lazat.

City Beach
Dengan pantai sepanjang 80km, Perth mempunyai banyak pantai. Walau bagaimanapun, tempat terbaik untuk menonton matahari terbenam ialah City Beach yang mempunyai pasir putih. Semasa melihat matahari terbenam, anda boleh menjamu selera di Odyssea, salah satu restoran di City Beach yang menawarkan menu moden-Australia. Atau lakukan seperti tempatan, tukang gunting rambut di pantai.

Aloft Perth
Ia terletak di The Spring, hanya 5km dari daerah pusat perniagaan. Menginap di sini, anda boleh menjauhkan diri dari kesibukan bandar. Apabila memasuki bilik hotel, anda akan disajikan dengan hiasan dalaman yang bergaya dan pemandangan Swan River menjadi menarik. Luangkan hidangan oh-so-yum di restoran hotel, Springs Kitchen. Seperti hotel Aloft yang lain, terdapat juga bar WXYZ yang bukan sahaja menyajikan pelbagai minuman tetapi juga menyajikan acara muzik yang sejuk yang tidak boleh dilewatkan. Ya sayang, hotel gaya hip ini mempunyai semuanya! Sumber: https://www.melayupost.info/2018/06/percutian-ke-perth.html
 
Top