telco sesuai untuk 2020

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
47
Points
6
Age
26
Hari nie hari last 2019.. So nak tanya pendapat korang on telco sesuai guna utk tahun 2020.. Yelah, telco semua tgh testing masing2 punya 5G.. SO rasanya siapa lebih menyerlah?
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
Hari nie hari last 2019.. So nak tanya pendapat korang on telco sesuai guna utk tahun 2020.. Yelah, telco semua tgh testing masing2 punya 5G.. SO rasanya siapa lebih menyerlah?
celcom dengan maxis dah ada kan? dengar cam positive review semuanya
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
Hari nie hari last 2019.. So nak tanya pendapat korang on telco sesuai guna utk tahun 2020.. Yelah, telco semua tgh testing masing2 punya 5G.. SO rasanya siapa lebih menyerlah?
dengar kata tm tengah trial phase 5g. tapi speed ok ke? anyone pernah guna tak
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
58
Points
8
Age
28
celcom dengan maxis dah ada kan? dengar cam positive review semuanya
Celcom dgn maxis tu collab je lebih pastu ada org kata gaduh pula.. Ntah la aku.. Tapi tu aku terfikir dah mcm mana pula la diorang nk buat 5G ni, selama ni guna infra tm jugok
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
58
Points
8
Age
28
dengar kata tm tengah trial phase 5g. tapi speed ok ke? anyone pernah guna tak
Member aku duduk subang skrg, dia dpd azali lagi pengguna setia tm, dia kata okay je line 5g kt sana.. Mmg superb la.. Aku harap still kekal la speed dia gitu kalau nk buat 5g ni, aku pun nk gak area aku ni ada hahaha
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
38
Points
8
Hari nie hari last 2019.. So nak tanya pendapat korang on telco sesuai guna utk tahun 2020.. Yelah, telco semua tgh testing masing2 punya 5G.. SO rasanya siapa lebih menyerlah?
kene yg btol2 bleh pikat hati aku yg kaki game ni. 5g kurang ping en? aku harap mcam tu la harapnye. telco mana? aku rase aku dah guna amost semua telco, still x de yg lekat di hati haha
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
38
Points
8
celcom dengan maxis dah ada kan? dengar cam positive review semuanya
sorry la beb, they're not my league. lagi2 maxis. aku paling benci bila system down tiba2. paling crucial masa tgh otp dgn client. ko ingat aku ada masa nk sakit kepala? apooo
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
sorry la beb, they're not my league. lagi2 maxis. aku paling benci bila system down tiba2. paling crucial masa tgh otp dgn client. ko ingat aku ada masa nk sakit kepala? apooo
tapi tm pun lebih kurang je kadang kadang line tetiba disconnected
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
kene yg btol2 bleh pikat hati aku yg kaki game ni. 5g kurang ping en? aku harap mcam tu la harapnye. telco mana? aku rase aku dah guna amost semua telco, still x de yg lekat di hati haha
kenapa perlu buat 5g ni kalau line masih kurang... baik pakai 4g je
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
sama jugak kot line 2019 dgn tahun 2020...tak ada beza besar lah...guna jer yg ada, yg bagus, yg okay
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
28
menyerlah lah ape tu, maxis line 4g nak buka form complaint yg dia org bagi utk isi pun x dpt...line slow like hell, jgn ckp 5g dulu
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
26
sama jugak kot line 2019 dgn tahun 2020...tak ada beza besar lah...guna jer yg ada, yg bagus, yg okay
lol, dia buka thread tanya soalan macam tahun 2020 sudah ada kereta yg blh terbang... btw lagi teruk lagi line telco2..
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
26
menyerlah lah ape tu, maxis line 4g nak buka form complaint yg dia org bagi utk isi pun x dpt...line slow like hell, jgn ckp 5g dulu
bukan saja maxis, telco2 lain jugak sama...line 4g ada kat sesetengah tempat je...kebykan tempat lagi 3g
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
23
menyerlah lah ape tu, maxis line 4g nak buka form complaint yg dia org bagi utk isi pun x dpt...line slow like hell, jgn ckp 5g dulu
haiseyy, kalau x ikut thread, negara lain sudah guna 5g negara kita org masih guna 4g lagi..
 

ice87age

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
18
Points
1
tapi tm pun lebih kurang je kadang kadang line tetiba disconnected
Haa? Siyes ah? Kot masa tu ada problem ke. Line disconnected tu normal la kalau tgh maintenance ke apa ke. Ini kalau telco lain, mcm fiber2 tu, asal problem nk kene refer technician tm, baik diorang tak payah guna fibre tm mcm tu biar tm je buat semua internet ni.
 
Top