Telco mana sesuai untuk 5g gaming?

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
27
tm tahun lepas ada buat pre test kat beberepa tempat, line 4g pun elok jer...x ada terjejas ape2
pre test line 5g dekat langkawi saje jer kan, x tau bila baru baru blh diguna oleh aq yg tinggal dekat kl
 

dankhoo

freshman
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
Biar btol wey? Aku dah nyesal gila tuka maxis fibre drpd unifi. Konon murah lgi, hmm hampeh. Dok gune lgi tm punya fiber, tpi btol lah kan harga tu sama la dgan servis kan haih.
kat fb ramai orang dok sembang pasal fiber. aku bab ni memang kurang paham. yang aku taw asal ada conncetion dah okay. yg jadi persoalan kat benak otak aku ni, asal tm je ada fiber? telco lain pon ada gembar gembur pasal 5g kan 2 3 bulan ni. apa je yg dok kecoh tu?
 

dankhoo

freshman
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
pre test line 5g dekat langkawi saje jer kan, x tau bila baru baru blh diguna oleh aq yg tinggal dekat kl
sbb langkawi strategik kot. tak ramai penduduk. bistu langkawi je akan maju ke camne? kenapa tak semua je buat mcm tm. pastu boleh la pengguna pilih apa yang terbaik.
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
betul tu kalau line bagus pun tapi after sale service teruk susah jugak. kita yang merana tunggu
Ini mcm maxis fiber la, masa mula2 suruh kita beli bukan main haa pum pang pum pang sembang hebak sungguh! Bila prob, ada dua je, restart router, dgn tunggu technician TM dtg. Dah tahu ngko yg provide service ni, x de technician sendiri ke. alahai
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
kat fb ramai orang dok sembang pasal fiber. aku bab ni memang kurang paham. yang aku taw asal ada conncetion dah okay. yg jadi persoalan kat benak otak aku ni, asal tm je ada fiber? telco lain pon ada gembar gembur pasal 5g kan 2 3 bulan ni. apa je yg dok kecoh tu?
Tm en mmg sejak azali lagi ada dah infra sendiri. Nak harap telco lain, hampeh. Diorang tu sembang 5g bukan main tapi infradia dpd tm jugok. Mcm fiber internet diorang skrg la, guna je tm punya apedehal
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
sbb langkawi strategik kot. tak ramai penduduk. bistu langkawi je akan maju ke camne? kenapa tak semua je buat mcm tm. pastu boleh la pengguna pilih apa yang terbaik.
alaa biase ler, testing dulu kt Langkawi, kan tmpt tumpuan tourist tuu.. haaa soklan tu! dah kalau tm je buat stand alone, apa persaingan kt situ kan. x berkembang lgi pemikiran tu agaknya kot.
 
Top