Telco mana sesuai untuk 5g gaming?

mima1mima

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
30
Points
6
Skrg kan mcm bersepah je telco yg tgh testing utk 5g. Mesti akan datang nanti 5g laju so sesuai utk main game sbb kurang ping. Tapi telco mana yg sesuai?
 

dankhoo

freshman
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
entoh lerr labu. aku main game bila kat rumah je. tu pon pakai unifi. nk cakap terbaik tu tak de ah. tapi boleh la dari tak de kan
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
entoh lerr labu. aku main game bila kat rumah je. tu pon pakai unifi. nk cakap terbaik tu tak de ah. tapi boleh la dari tak de kan
unifi line kejap ada kejap takde geram la aku. now aku tukar maxis fiber ok la sikit
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
Skrg kan mcm bersepah je telco yg tgh testing utk 5g. Mesti akan datang nanti 5g laju so sesuai utk main game sbb kurang ping. Tapi telco mana yg sesuai?
kenapa kena buat 5g ni kalau 4g pun masih belum betul betul strong
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
Pada aku, aku pilih mana yg ok, cepat bertindak kalau ada masalah dgn berbaloi ke tidak bayar dgn servis. Haa nampakkkk ahaha
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
unifi line kejap ada kejap takde geram la aku. now aku tukar maxis fiber ok la sikit
Eh guna unifi gak, tapi ok lagi la dpd satu tu.. Member asyik bising je guna fibrenation tu tapi line hilang.. Lampu router elok je semua ada dah kenapa haha
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
ah sudah, yg penting jgn guna umobile lah. penat wei, ko gerak mana2 pon tak de apa. bayangkan aku dlm rumah tak de line, aku keluarkan tepon luar pintu ada itupun masih dlm kesamaran adoi.
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
unifi line kejap ada kejap takde geram la aku. now aku tukar maxis fiber ok la sikit
Biar btol wey? Aku dah nyesal gila tuka maxis fibre drpd unifi. Konon murah lgi, hmm hampeh. Dok gune lgi tm punya fiber, tpi btol lah kan harga tu sama la dgan servis kan haih.
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
Aku syak line diorang ni jadi lembabsss sebabss 5g ni, yelah berpusu2 nak buat 5g tpi 4g ketinggalan.
betul tu, malaysia ni tak ready lagi untuk 5g aku rasa. even phone kita pun tak boleh support 5g
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
Biar btol wey? Aku dah nyesal gila tuka maxis fibre drpd unifi. Konon murah lgi, hmm hampeh. Dok gune lgi tm punya fiber, tpi btol lah kan harga tu sama la dgan servis kan haih.
kau duduk area mana bro? aku guna ok je maxis ni.. cuba la tukar telco lain pulak
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
Pada aku, aku pilih mana yg ok, cepat bertindak kalau ada masalah dgn berbaloi ke tidak bayar dgn servis. Haa nampakkkk ahaha
betul tu kalau line bagus pun tapi after sale service teruk susah jugak. kita yang merana tunggu
 

dankhoo

freshman
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
betul tu kalau line bagus pun tapi after sale service teruk susah jugak. kita yang merana tunggu
ni betui. aku terus terang ye, aku pakai unifi dari zaman study,duk rumah sewa kongsi2 bayar . tapi bab servis mmg hancur. kadang2 tu angkat col pon tak. tapi bila pm fb cepat je reply.
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
28
main dota2 pakai unifi x ada masalah
tapi masa pergi rumah kwn yg guna maxis fiber, line hancur
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
26
main dota2 pakai unifi x ada masalah
tapi masa pergi rumah kwn yg guna maxis fiber, line hancur
kini maxis tu dah sibuk nak upgrade 5g cam tm...hari tu called customer service mereka lama baru reply, ada reply cam tak ada reply
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
28
kini maxis tu dah sibuk nak upgrade 5g cam tm...hari tu called customer service mereka lama baru reply, ada reply cam tak ada reply
sudah x ada hati nak maintain line 4g rasanya, tgk 5g dpt jana byk rezeki, line 4g sudah lupa
 
Top