Teknologi teknologi smart parking

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
53
Points
8
Baru2 ni ada keluar berita pasal smart parking kt sunway mall.. Maksudnya takde guna cash atau tiket.. Guna e wallet untuk pembayaran.. Ada yg kata memudahkan, ada yg kata agak sukar sbb tak semua guna ewallet tambah lagi golongan berusia.. Korang pula mcm mana?
 

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
Baru2 ni ada keluar berita pasal smart parking kt sunway mall.. Maksudnya takde guna cash atau tiket.. Guna e wallet untuk pembayaran.. Ada yg kata memudahkan, ada yg kata agak sukar sbb tak semua guna ewallet tambah lagi golongan berusia.. Korang pula mcm mana?
e wallet mudahkan urusan harian kita org...masa keluar tak payah bawak tunai banyak-banyak, hanya perlu bawak phone dan kad shj...
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Baru2 ni ada keluar berita pasal smart parking kt sunway mall.. Maksudnya takde guna cash atau tiket.. Guna e wallet untuk pembayaran.. Ada yg kata memudahkan, ada yg kata agak sukar sbb tak semua guna ewallet tambah lagi golongan berusia.. Korang pula mcm mana?
aq kerap pki app Boost sbb ada cash back bagi setiap transaksi...lagipun byk kedai serbaneka atau shop yg terima byran dgn boost...
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Tekonologi smart parking ni memang bagus terutama untuk generasi zaman ni. lagi pun sekarang dan ade bermacam jenis apps yang boleh kita guna contohnya boost app. Banyak benefit yang boleh dapat dari apps e-wallet ni.
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
Tekonologi smart parking ni memang bagus terutama untuk generasi zaman ni. lagi pun sekarang dan ade bermacam jenis apps yang boleh kita guna contohnya boost app. Banyak benefit yang boleh dapat dari apps e-wallet ni.
e wallet dah jadi semakin femes...korang pun blh bayar parking fee pki Boost...Jgn terkejut lah tiba2 aunty suruh korang byr pki Boost bila beli brg kat pasar malam nanti...
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
Haah weh haritu pegi sunway pastu terkejut ah kena bayar guna app je.. Terkedek2 la masa tu adoiii aku pun ntah la.. Semua nak jadi smart dah.. Nanti ada 5g nanti lagi cun, semua bende guna 5g je.. Lajuuuuuu
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Haah weh haritu pegi sunway pastu terkejut ah kena bayar guna app je.. Terkedek2 la masa tu adoiii aku pun ntah la.. Semua nak jadi smart dah.. Nanti ada 5g nanti lagi cun, semua bende guna 5g je.. Lajuuuuuu
u tengah cakap pasal TM punya teknologi 5G ke? Aq dengar teknologi TM 5G ni akan bawa kelajuan melebihi 5Gbps, jadi semua benda pasti akan berkali ganda lebih laju lepas ni...
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
e wallet dah jadi semakin femes...korang pun blh bayar parking fee pki Boost...Jgn terkejut lah tiba2 aunty suruh korang byr pki Boost bila beli brg kat pasar malam nanti...
Betul-betul.. anak-anak main la peranan ajar mak ayah apps mcm ni. dia banyak bagi advantage jugakkan. Lepas ni dah 5G yang TM nak buat tu makin best la kita guna apps ni.. Laju ja line nanti.. dapat memudahkan semua
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
Betul-betul.. anak-anak main la peranan ajar mak ayah apps mcm ni. dia banyak bagi advantage jugakkan. Lepas ni dah 5G yang TM nak buat tu makin best la kita guna apps ni.. Laju ja line nanti.. dapat memudahkan semua
betul ni...teknologi dah semakin canggih skrg ni...i percaya teknologi 5G akan dikembangkan lagi untuk memuaskan kehidupan kita org...
 

chinglaimei

freshman
Joined
Sep 20, 2019
Messages
9
Points
1
Age
24
betul ni...teknologi dah semakin canggih skrg ni...i percaya teknologi 5G akan dikembangkan lagi untuk memuaskan kehidupan kita org...
Kalau mcam kat video, kereta dikawal dgn 5G parking sendiri, kalau nak amik kereta, kereta tu akan pandu kat depan anda, best kan
 

chinglaimei

freshman
Joined
Sep 20, 2019
Messages
9
Points
1
Age
24
Betul-betul.. anak-anak main la peranan ajar mak ayah apps mcm ni. dia banyak bagi advantage jugakkan. Lepas ni dah 5G yang TM nak buat tu makin best la kita guna apps ni.. Laju ja line nanti.. dapat memudahkan semua
Selain memudahkan kita, kita juga jimatkan masa kita, line cpt kan,
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Ewallet mmg sudah terkenal kat negara seperti China, kalau beli-belah kat pasar China mmg semua org guna ewallet, jadi x hairanlah kalau Malaysia juga jadi sama pd masa hadapan.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Betul-betul.. anak-anak main la peranan ajar mak ayah apps mcm ni. dia banyak bagi advantage jugakkan. Lepas ni dah 5G yang TM nak buat tu makin best la kita guna apps ni.. Laju ja line nanti.. dapat memudahkan semua
Nak guna apps ewallet tu mudah saje, UI mrk biasanya design mudah dan x mengelirukan, hanya perlu scan QR code dan key in password dan amount utk bayar, ibubapa ku skrg juga sedang guna ewallet.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
39
betul ni...teknologi dah semakin canggih skrg ni...i percaya teknologi 5G akan dikembangkan lagi untuk memuaskan kehidupan kita org...
Perlu tengok 5G tu dikembangkan oleh syarikat yg mana, kalau TM ku rasa mmg dlm satu tahun atau dua seluruh negara kita sudah ada connection 5G, x perlulah nak tunggu lama2.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
39
Selain memudahkan kita, kita juga jimatkan masa kita, line cpt kan,
Masa kini byk kerja yg perlu guna internet, kalau zaman 5G sampai tentu dpt meningkatkan ekonomi negara kita dgn adanya kelajuan internet yg lebih laju lagi, dpt bersaing dgn negara2 lain di rantau Asia ni.
 

Koretsu

freshman
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Points
6
Age
21
Betul-betul.. anak-anak main la peranan ajar mak ayah apps mcm ni. dia banyak bagi advantage jugakkan. Lepas ni dah 5G yang TM nak buat tu makin best la kita guna apps ni.. Laju ja line nanti.. dapat memudahkan semua
Semua kemudahan kini disediakan oleh pihak TM, jadi lebih senang hati ku kalau TM yg ambil initiatif utk mengembangkan 5G di negara kita, mrk ada pengetahuan tentang apa yg perlu dibuat.
 

sohsohtan

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
18
Points
1
seriously parking kt sunway dah guna cashless? merantau negeri org lama2 tu yg taktau area rumah sendiri dulu pun dah maju hahahah
 

sohsohtan

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
18
Points
1
Perlu tengok 5G tu dikembangkan oleh syarikat yg mana, kalau TM ku rasa mmg dlm satu tahun atau dua seluruh negara kita sudah ada connection 5G, x perlulah nak tunggu lama2.
mcm2 skrg kan sbb 5g nie nak keluar.. fuhhh mmg maju la negara kita ni.. betul la kata ko long, tm tu kejap je tu nanti diorg yg perkenal dulu 5g tu, servis pun bagus skrg tak sabooo kite
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
16
Points
1
Baru2 ni ada keluar berita pasal smart parking kt sunway mall.. Maksudnya takde guna cash atau tiket.. Guna e wallet untuk pembayaran.. Ada yg kata memudahkan, ada yg kata agak sukar sbb tak semua guna ewallet tambah lagi golongan berusia.. Korang pula mcm mana?
Org berusia skrg pun belajar dah, anak cucu ajar guna tepon touch screen, video call.. Boleh ni kita ajar guna cashless pula.. Mcm kt tol, manade tunai, semuanya tng dgn smart tag, tak pun rfid.. Zaman maju dah, kita pun kena maju tak leh kt takuk lama lagi hehe
 
Top