Teknik-teknik yg mudah untuk korang dapatkan keyword yang xde competition

akmaliskandar

freshman
Joined
Mar 14, 2012
Messages
49
Points
6
Assalamualaikum n salam sejahtera,

Kt sini aq nk bgi korang sdikit tips untuk mne2 newbie yg msih blom jumpe keyword yg competition dye skit.

Tips:klau gune blogspot blog n gabung skali ngan youtube...lbih cepat naik kt page no 1...tp kne pandai pilih keyword la...

Ok, skarang cara-cara yg aq gune nih mngkin ada yang penah denga n mungkin ad yg belom. Orait kite truskan....

Skrang aq assumekn sume dh tau camne nak cari keyword tpi cume xtau camne nak pastikan keyword korang tu berbaloi k x...cmni cara dye...

pstikan dkat top10 kt google, keyword korang mesti ad (teknik yg aq gne):

-pagerank top10 bwah 1.5
-backlink sekurang-kurangnya bwah 100 (sekurang-kurangnye 5 website yg backlink bwah 100)


pastu korang cek plak keyword korang dlm quote ("msuk keyword")...klau bwah 300000 aq amik n klau atas 300000 aq abaikan je. Dan korang cek plak keyword korang dalam intitle plak contoh dye intitle:"keyword", klau bwah 50000 aq amik n atas drpd tu aq abaikan. Kalau jumpe keyword yg intitle dye bwah 30 atau 20 ribu lgi cun :D

tpi yg pasti korang kena gune software traffic travis. Dyeorang ada bagi versi prcume..search je kt google :D

pstikan dlm traffic travis tu dye tulis perkataan relatively easy ataupn easy. Lepastu korang cek la top10 dye cmne. Klau pagerank atas 1.5 aq abaikan je n pgi cari keyword yg lain. stakat pagerank 1.6 n 1.7 tu bleh lgi korang nk amik. tp korang save dulu keyword tu n korang cbe cari keyword yg bwah 1.5.

Lepas dh tngok pagerank baru la korang tngok backlink untuk top10 website. pstikan ad 5 website dekat top10 tu yg backlink dye bwah 100.

Orait, aku rase itu je kot stakat ni..lepas ni aq nk bgi tips cmne nk cari longtail keyword pulak tanpa mnggunakan keyword planner. (kesian keyword planner x laku skarang ni)..
 

akmaliskandar

freshman
Joined
Mar 14, 2012
Messages
49
Points
6
Thanks bro..informasi yg sngt bergune nih..
tapi kawan kurang faham sket ar tang bawh nih...boleh cerahkan sket lagi tak ? :D

cmni...kau download dlu traffic travis...pastu:-

1.dkat bhagian Seo (competition) ko msukkn keyword yg kau nk cube rank n tkan fetch
2.lpas dh siap software tu analyze top10 dengan keyword yg kau dh msukkan nnt dye bgi result
3.ko cek dkat bhagian pagerank - average, klau kt situ dye bgi avg pagerank bwah 1.5, mknenye keyword bgus
4.then, ko pgi plak dkat bhagian report n tkan kt view details
5.pastu ko tngok plak backlink untuk setiap website yg dkat top10 tu
6.klau top10 website tu ad 5 website yg backlink dye bwah 100 mknenye keyword tu mmng sngat bgus

klau msih x pham lgi, xpe...jngan mlu bertanya...inshaAllah aq bleh tlong jwabkan :D
 

pojie_jb

freshman
Joined
Dec 12, 2011
Messages
76
Points
6
cmni...kau download dlu traffic travis...pastu:-

1.dkat bhagian Seo (competition) ko msukkn keyword yg kau nk cube rank n tkan fetch
2.lpas dh siap software tu analyze top10 dengan keyword yg kau dh msukkan nnt dye bgi result
3.ko cek dkat bhagian pagerank - average, klau kt situ dye bgi avg pagerank bwah 1.5, mknenye keyword bgus
4.then, ko pgi plak dkat bhagian report n tkan kt view details
5.pastu ko tngok plak backlink untuk setiap website yg dkat top10 tu
6.klau top10 website tu ad 5 website yg backlink dye bwah 100 mknenye keyword tu mmng sngat bgus

klau msih x pham lgi, xpe...jngan mlu bertanya...inshaAllah aq bleh tlong jwabkan :D

thanks bro...nanti aku cube install traffic travis tu dulu..:D
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Terima kasih kongsi tip ini. Ia cukup membantu....
 
Top