Teknik pelaburan emas modal rendah untuk mengumpul gold bar 1 gram

guidi593

freshman
Joined
Aug 9, 2012
Messages
99
Points
8

Teknik pelaburan emas fizikal modal kecil dengan membeli gold bar 1 gram public gold melalui program GAP untuk mengumpul jongkong emas fizikal yang patuh syariah.

Public gold kini mengeluarkan jongkong emas fizikal terkecil yang boleh di pegang dan disimpan iaitu gold bar 1 g LBMA public gold. Jongkong emas 1 gram public gold ini mempunyai pengesahan antarabangsa LBMA dan boleh di beli secara online mengikut harga emas antarabangsa. Jongkong emas 1g ini adalah selari dengan program pengumpulan emas (GAP) yang telah di perkenalkan pada september 2014 dan selari dengan tuntutan syariah dengan membeli dan mengumpul emas fizikal.

Program pengumpulan emas,GAP ( Gold Accumulation Program) public gold melibatkan penyimpanan wang minimun RM100 dan ditukarkan kepada emas fizikal mengikut harga emas pada hari penyimpanan wang dan jongkong emas boleh dikeluarkan atau di ambil di cawangan public gold setelah cukup berat jongkong emas yang dikehendaki sama ada gold bar 10g, gold bar 20g dan sebagainya. Program pengumpulan emas (GAP) ini adalah sama seperti Akaun Simpanan Emas oleh Kuwait Finance Home, cuma bezanya modal buka akaun GAP hanya RM100 tapi modal buka akaun KFH adalah 10g dan kemudahan buka akaun atau penyimpanan wang GAP public gold secara online 24 jam sehari manakala KFH perlu hadir sendiri ke KFH.

Kini program GAP telah di naik taraf dengan mengeluarkan jongkong emas 1 gram fizikal agar patuh syariah dan memberi peluang serta kemudahan menceburi bidang pelaburan emas fizikal dengan modal yang kecil. Pelabur emas kini boleh mengumpul emas fizikal yang patuh syariah dengan modal kecil dengan membeli gold bar 1 g dan seterusnya membeli gandaan gold bar 1 gram untuk dikumpulkan hingga terkumpul kepada berat emas yang di kehendaki seperti gold bar 20 g dan sebagainya. Program GAP ini amat sesuai bagi pelabur yang ingin mula melabur emas dengan modal yang sedikit seperti pelajar dan susah menyimpan emas atau pelaburan emas untuk masa depan anak-anak dari ibu bapa atau pelaburan emas bagi pekerja yang berada di luar Negara atau di tempat yang jauh.

Ciri-ciri jongkong emas 1g keluaran public gold :
Jongkong emas fizikal berketulenan 999.9%
Bentuk atau design yang menarik
Gold bar yang diiktiraf antarabangsa, LBMA
Kemudahan membeli emas secara online mengikut harga emas antarabangsa di mana sahaja berada.
Mudah di jual beli secara online 24 jam atau mengeluarkan jongkong emas di 17 cawangan public gold.

Kelebihan membeli gold bar 1g public gold dari program GAP :

Dapat memiliki jongkong emas fizikal berketulinan 999.9%
Jimat kos penyimpanan emas kerana kos penyimpanan emas tidak di kenakan melalui program GAP
Modal buka akaun atau penyimpanan emas yang rendah iaitu minimun RM100 atau harga 1g gold bar.
Mudah mendapat atau mengeluarkan emas fizikal di mana-mana 17 cawangan Public Gold.
Kemudahan belian atau jualan emas secara online 24 jam mengikut harga emas antarabangsa.
Pelaburan emas fizikal untuk masa depan anak-anak. Syarat membeli emas atau menjadi customer atau dealer public gold sebelum ini mestilah berumur 18 tahun ke atas. Kini melalui program GAP, sesiapa pun termasuk anak-anak yang berumur kurang dari 18 tahun boleh melabur emas atau mengumpul emas melalui " Joint Account bersama anak "

Cara mudah membeli emas 1g gold bar melalui program GAP public gold :

Langkah 1 :
Rujuk harga emas harian GAP di laman web www.publicgold.com.my


Langkah 2 :
Masukkan wang mengikut harga emas harian GAP ke akaun Public Gold melalui Bank-in, maybank2u, perbankan internet, deposit di kaunter bank, mesin deposit tunai, pemindahan ATM, arahan tetap bulanan atau bayaran tunai di CAWANGAN PUBLIC GOLD.
Masukkan wang Ke Akaun Public Gold berikut :
Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
Maybank : ke akaun bernombor 5071-3410-4563 atau
Public Bank : ke akaun bernombor 3167-52-0833

Contohnya, berdasarkan harga emas GAP pada rajah di atas, pada 23 september 2014 jongkong emas 1 gram berharga RM138. Jadi anda masukkan wang atau bank in sebanyak RM138 dan simpan slip bayaran GAP.
Untuk makluman, harga GAP hanya berubah sekali sehari iaitu pada pukul 12.00 malam.

Langkah 3 :
Hantar emel slip bayaran dan maklumat anda serta introducer ke [email protected] .
Contohnya, Hantar emel ke [email protected]
Tajuk emel : Bayaran pembelian 1 gram GAP
Tuliskan maklumat diri anda seperti berikut :

Nama Penuh :
Nombor Kad Pengenalan :
No. Telefon :
Emel :
Item pembelian :GAP 1 gram
Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
Kod PG Introducer : PG001425


Introducer berperanan sebaga pakar runding atau mentor anda dalam pelaburan emas public gold. Setelah membeli emas dengan meletakkan nama saya MOHD ZAIDI BIN JUNUS, Kod PG introducer PG001425 Master dealer Public Gold sebagai introducer, sila SMS/Whatsapp ke nombor 019-9185593 untuk sebarang pertanyaan bantuan atau mendapat saguhati.

Langkah 4 :
Hantar mesej SMS atau Whatsapp Ke 017-4866 916 dengan menyertakan :

1. Maklumat pembayaran GAP,
Format maklumat pembayaran GAP :
Kod PG<jarak>BELI GAP<jarak>Jumlah Tempahan<jarak>(Tarikh & MasaPembayaran)
Contohnya,
Jika pelanggan baru yang belum ada kod pg :
Tuliskan : PG NEW BELI GAP RM138 (23/09/2014 & 23:45:59)
Jika pelanggan public gold yang telah ada kod pg :
Tuliskan : PG 000000 BELI GAP RM138 (23/09/2014 & 12:34:56)
2. Maklumat diri berserta nama dan kod introducer
Tuliskan :
Nama Penuh :
Nombor Kad Pengenalan :
No. Telefon :
Emel :
Item pembelian : GAP 1 gram
Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
Kod PG Introducer : PG001425


Jika ingin melabur emas untuk anak-anak, sila tambah mesej dengan menuliskan :
Joint Account Bersama Anak
Nama Anak :
Nombor kad pengenalan/sijil lahir anak :
3. Slip pembayaran GAP ( jika menggunakan whatsapp)
Sertakan atau attach slip bayaran GAP jika penghantaran menggunakan whatsapp supaya lebih mudah dan cepat pihak public gold mengesahkan pembelian GAP. Jika menggunakan SMS slip bayaran tidak perlu dihantar.
Selepas mesej SMS atau Whatsapp di hantar, pihak public gold akan menghantar penyata pembelian GAP.

Langkah 5 :
Simpan penyata GAP dan Slip Bayaran sebagai rujukkan. Dalam masa lebih kurang sehari bekerja, Public Gold akan emailkan penyata GAP ini. Simpan GAP statement dan resit bayaran original untuk rujukkan pada masa akan datang.

Cara pengeluaran jongkong emas fizikal terkumpul dari program GAP :

I. Pengeluaran emas fizikal seperti jongkong emas atau syiling emas.
Hadir ke cawangan Public Gold berdekatan anda untuk mendapatkan emas fizikal terkumpul anda dengan Pengeluaran minima 1gm emas fizikal dan mesti berbaki sekurang-kurangnya 1 gram emas. Pengeluaran emas fizikal di cawangan public gold di kenakan kos pengangkutan seperti pembelian jongkong emas public gold iaitu gold bar 20g dikenakan RM10, gold bar 50g dikenakan RM20, gold bar 1g dikenakan RM5 dan sebagainya. Pengeluaran emas hanya boleh dlakukan 3 hari selepas pembayaran GAP. Contohnya, jika anda menbayar GAP sebanyak 10 gram emas, maka anda dapat mengeluarkan emas sebanyak 10 keping gold bar 1 gram atau 1 keping gold bar 10 gram selepas 3 hari pembayaran di lakukan. Setiap keping gold bar 1 gram dkenakan kos pengangkutan RM5 manakala gold bar 10 g dikenakan kos transport RM10.

Harga jualan runcit jongkong emas 1 gram kini adalah RM160 yang d jual di semua cawangan public gold atau dealer public gold bagi anda yang tidak minat menyertai program GAP atau ingin menyimpan sebagai koleksi atau hadiah. Jualan runcit emas bermaksub, anda bayar RM160 terus dapat gold bar 1 gram daripada saya. Hubungi sms atau whatsapp jika berminat membeli gold bar 1 gram public gold yang tulen, menarik dan di iktiraf antarabangsa.

II. Pengeluaran tunai atau jual emas
Jualan emas program GAP berdasarkan harga belian Public Gold jam 12 tengah malam pada hari tersebut dengan mengikut berat produk yang di bawah berat emas terkumpul.
SMS/WhatsApp/WeChat: Kod PG<jarak>JUAL GAP<jarak>Jumlah Jualbalik kepada+6017-4866916.
Contoh,
Dengan kod PG : PG 000000 JUAL GAP 100gram
Pembayaran akan dibuat selewat-lewatnya 3 hari bank bekerja.
Contoh, Jual balik dilakukan pada 14/7/14, harga akan merujuk pada 14/7/14 12:00 tengah malam harga belian PG, bayaran akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda pada 16/7/14

Maklumat lanjut mengenai program pengumpulan emas dalam pelaburan emas melalui program GAP (Gold Accumulaton Program) klik PROGRAM GAP GOLD ACCUMULATON PROGRAM

Harga emas kini berada pada peringkat terendah. Inilah peluang terbaik untuk mulakan simpanan emas melalui program GAP public gold untuk mengumpul emas dengan modal yang sedikit. Katakan anda mula membeli dan mula mengumpul emas 1 g sekarang setiap bulan, dalam masa 2 tahun anda akan mendapat jongkong emas 24 gram dan bayangkan pada masa tersebut harga emas tinggi, pastinya akan mendapat keuntungan yang banyak dengan hanya modal yang sedikit.

Kaedah lain pelaburan emas dengan modal rendah ialah kaedah EPP (easy payment purchase).Klik KAEDAH PEMBELIAN EMAS SECARA ANSURAN EPP public gold yang juga memberi peluang melabur emas dengan modal yang sedikit.

Jika anda ingin terus memiliki emas fizikal,boleh terus membeli emas secara online ataupun tidak online.Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD.

Maklumat lanjut mengenai cara, teknik pelaburan emas dan perak fizikal yang selamat, patuh syariah dan menguntungkan layari www.PelaburanEmasPublicGoldMalaysia.com
 
Top