Teknik Affiliate : Jangan Jadi Affiliate bagi web yang sediakan pendaftaran affiliate

Bergunakah Artikel Ini Pada Anda

  • Ya

    Votes: 70 95.9%
  • Belum

    Votes: 3 4.1%

  • Total voters
    73

Fizzy2012

Newbie
Joined
Jan 28, 2009
Messages
194
Points
0
memang laku thread Bro RK...dah dua tahunpun masih laku lagi....tips yg terbaik.....
 

Xuwryn Extreme

freshman
Joined
Oct 20, 2012
Messages
73
Points
6
Tq Tuan Raja Kamil atas info ini..

Saya akan melancarkan program Affiliate pada minggu hadapan.

Harap rakan semua dapat KLIK link berkaitan 'Extreme Energy Coffee' dibawah & berikan komen berkenaan produk & syarikat.

Tq semua.. :)

p/s RK saya ada email Tuan berkenaan perbualan di WC Gathering 2012..
harap dapat balas.. TQ :)
 

akukaya76

freshman
Joined
Feb 11, 2008
Messages
56
Points
6
sedilit info, script yng saudara Amirol buat tu, kita boleh Gunakan kod tracking JIKA anda TIDAK MAHU cookies ID Agen affiliate di "overwrite". Ertinya sekiranya prospek membuat pembelian produk, maka agen affiliate terawal yang melakukan promosi akan menerima komisyen WALAUPUN ada agen baru yang mempromosikan produk yang sama kepada prospek.
 

akukaya76

freshman
Joined
Feb 11, 2008
Messages
56
Points
6
Pd pandangan peribadi la.ari tu ada si A hantar email promosi.ia hantar tidak mesra pengguna.tak terbuka hati nak beli.tapi bila Si B hantar email promosi,tergerak pulak hati nak beli.sebab ia mesra pengguna.jadi memang berbaloi Si B dapat ganjaran.Si B tidak mencuri Prospek.Cntoh dua kedai berdekatan dan menjual barang yg sama.di kedai pertama, pembeli tak terasa nak beli ats sebab2 tertentu.tapi bila singgah kedai kedua,pembeli terbuka pulak nak beli ats layanan baik.Adakah kedai kedua tu dikira mencuri prospek.Sebenarnya itu dalah persaingan yg sihat.kita boleh menguji kemampuan mencuri hati pembeli.adalah lebih baik diberikan komisen pada Affiliates yg berjaya mencuri hati pelanngan.sekadar nukilan hati sendiri
 

sknewbie

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
23
Points
0
Betullah...dah lah jual produk guna affiliate, pastu kat footer pun ade link affiliate gak....kesian kan....
 

9AlWaYsc0oL9

Newbie
Joined
Dec 19, 2012
Messages
64
Points
6
Setiap bulan pasti ada produk affiliate baru dilancarkan oleh usahawan internet Malaysia terutamanya produk digital seperti ebook dan video. Satu per satu produk dihasilkan mempunyai program affiliate mereka yang tersendiri. Seperti biasa, kebanyakannya adalah produk buat duit.

View attachment affiliate-marketing.jpg

Facebook


Cara pertama yang boleh anda lakukan ialah mengunakan Facebook. Orang Malaysia sekarang ini memang tergilakan Facebook. Anda boleh gunakan kaedah tagging atau sekadar menulis review di wall facebook anda. Jangan sesekali menulis atau promote di wall facebook orang lain. Tulis di wall anda sahaja tau. Teknik review adalah cara yang terbaik dalam mempromosikan sebarang produk affiliate.

Chat

Bagi kaki chat, anda boleh chat sambil promote produk yang anda rasakan bagus atau pernah menggunakannya. Jika ada jualan, anda dapat komisen. Boleh guna duit tu untuk bayar bil broadband anda. Jadi anda tidak la menghabiskan masa begitu sahaja.

Blog


Jika anda menulis blog, tulis satu review di blog anda tentang produk tersebut. Anda juga boleh letakkan banner affiliate pada sidebar blog anda. Jika pelawat blog anda berminat dengan produk tersebut, mereka akan klik pada banner. Anda boleh menambah pendapatan blog anda menerusi program affiliate tersebut.

Forum

Forum adalah tempat perbincangan. Jangan sertainya semata mata untuk promote produk anda. Anda boleh menimba pelbagai ilmu menerusi forum tersebut. Anda boleh letakkan banner atau link affiliate pada signature forum anda. Setiap kali anda respon terhadap perbincangan, link affiliate pun muncul sama.

Iklan Berbayar


Kaedah berbayar seperti Pay Per Click merupakan kaedah promosi paling cepat dan mudah untuk mendapat pelawat. Saya sendiri mengunakan Google Adwords dalam pemasaran produk affiliate. Malah sebelum ini saya berjaya mendapat RM890 dengan hanya mengunakan RM64 sebagai kos promosi di Google Adwords. Anda juga boleh beli iklan di blog yang mempunyai trafik yang banyak.

Berikut adalah 5 cara mudah untuk anda promosikan produk affiliate tempatan. Buat permulaan, gunakan sahaja kaedah percuma untuk membuat sebarang promosi. Anda perlu rajin la melakukan promosi. Bukan senang nak senang…
 

its maey

freshman
Joined
Jun 5, 2013
Messages
6
Points
0
Info yang cukup menarik. betul apa yg RK ckpkan.. tak sedikit IM yang peka kedudukan post Affiliate..Dah ada Jomniaga lebih mudahkan rasanya..terima kasih juga Shuth kerana memudahkan lagi kerja-kerja Affiliater..
 
Top