Tayar apa yg bagus?

Tayar apa yg murah tapi bagus?

  • Maxxis

  • Continental

  • Goodyear

  • Silverstone

  • Sime tire

  • Viking

  • Toyo tire

  • Bridgestone

  • Hankook

  • BF Goodrich


Results are only viewable after voting.

Aliff

freshman
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Points
3
Age
31
Rasa2nya apa brand tayar yang murah, tapi kualiti bagus dan blh tahan lama?
Kereta aq skrg Honda City 1.5L S. Nak tukar tayar baru, tapi budget tak byk so datang sini minta pendapat korang.
Klo ada brand lain yg aq miss out, sila list out. +Muaaah+

...Yg Michelin tu sbb harga agak tinggi, so mmg aq tak masukkan dlm poll.
 
Last edited:

wahaiiiKu

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
23
Points
1
Age
33
Rasa2nya apa brand tayar yang murah, tapi kualiti bagus dan blh tahan lama?
Kereta aq skrg Honda City 1.5L S. Nak tukar tayar baru, tapi budget tak byk so datang sini minta pendapat korang.
Klo ada brand lain yg aq miss out, sila list out. +Muaaah+

...Yg Michelin tu sbb harga agak tinggi, so mmg aq tak masukkan dlm poll.
klo ko xkisah blh pakai secondhand je sbb lg murah tp biasanya i pakai continental atau viking je harga okay dn blh tahan lama
i dh pakai tire tu 2tahun lbh pon xade masalah bunga pon masih ade
model conticomfort harga lbh kurang 200
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
klo ko xkisah blh pakai secondhand je sbb lg murah tp biasanya i pakai continental atau viking je harga okay dn blh tahan lama
i dh pakai tire tu 2tahun lbh pon xade masalah bunga pon masih ade
model conticomfort harga lbh kurang 200
Viking?? brand baru? tak pernah dgr
Biasa kan michelin, conti, bridgestone yg famous?
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
klo ko xkisah blh pakai secondhand je sbb lg murah tp biasanya i pakai continental atau viking je harga okay dn blh tahan lama
i dh pakai tire tu 2tahun lbh pon xade masalah bunga pon masih ade
model conticomfort harga lbh kurang 200
Viking?? brand baru? tak pernah dgr
Biasa kan michelin, conti, bridgestone yg famous?
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
Tayar yg murah camne nak tahan lama?
Either viking atau sime paling murah, tapi tak sure tahan ke tak.
Tak pernah guna 2 brand ni.
 

wahaiiiKu

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
23
Points
1
Age
33
Viking?? brand baru? tak pernah dgr
Biasa kan michelin, conti, bridgestone yg famous?
Tayar yg murah camne nak tahan lama?
Either viking atau sime paling murah, tapi tak sure tahan ke tak.
Tak pernah guna 2 brand ni.
viking ni dh lama dn under continental tapi tak ramai orang pakai je
dulu aq pon xdengar tapi lepas pakai rasanya performance okay harga pon murah sbb tu aq cadang
brand famous tu mmg mahal gila
 

Aliff

freshman
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Points
3
Age
31
viking ni dh lama dn under continental tapi tak ramai orang pakai je
dulu aq pon xdengar tapi lepas pakai rasanya performance okay harga pon murah sbb tu aq cadang
brand famous tu mmg mahal gila
Gang aq byk yg guna viking, sbb murah kualiti pun ok.
Cuma aq tak nak ikut dorg baru dtg sini minta option lain.
Klo mmg takde choice, rasanya ambil viking je. Sbb budget aq tak byk.
Semua dah byr ****... lagipun keta blm servis lagi
 

alep_tk

freshman
Joined
Mar 12, 2012
Messages
21
Points
1
bridgestone ecopia.
sekarang musim hujan ni, memang sedap pakai spec ni
skrg pakai size 15, x sampai 200 seketul
 

therock89

freshman
Joined
Aug 12, 2017
Messages
24
Points
1
Age
31
Rasa2nya apa brand tayar yang murah, tapi kualiti bagus dan blh tahan lama?
Kereta aq skrg Honda City 1.5L S. Nak tukar tayar baru, tapi budget tak byk so datang sini minta pendapat korang.
Klo ada brand lain yg aq miss out, sila list out. +Muaaah+

...Yg Michelin tu sbb harga agak tinggi, so mmg aq tak masukkan dlm poll.
ak pakai tayar jenama toyo..Memang berkualiti. Lagi satu tengok jugak camne ko bawak keta tu jugak
 
Top