Taman Bukit Indah Single Storey Terrace Sale

johncool

freshman
Joined
Jul 25, 2020
Messages
2
Points
1
Age
46
Bukit Indah 1 Storey Terrace Selling

Taman bukit indah in location in the tengah between malaysia to singapore woodland and tuas checkpoint.
Aeon bukit indah,tesco dan kedai dalam taman, templat istimawa iskandar.

  1. 3 bilik, 2 bilik air
  2. freehold
  3. non bumi lot
  4. 20"x70"

9741a69757a4db8d5a0eff8347503c9e.jpg
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
brp harga nak open ni? saya mmg nak cari rumah area johor bahru. sbb next month saya kena transfer dkt sana. kalau harga okay ingat nak angkat terus
 

Vicknes

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
10
Points
1
Age
23
Bukit Indah 1 Storey Terrace Selling
Taman bukit indah in location in the tengah between malaysia to singapore woodland and tuas checkpoint.
Aeon bukit indah,tesco dan kedai dalam taman, templat istimawa iskandar.

  1. 3 bilik, 2 bilik air
  2. freehold
  3. non bumi lot
  4. 20"x70"

9741a69757a4db8d5a0eff8347503c9e.jpg
okay lah ada byk facilities dkt kawasan rumah ni. shopping mall semua ada
Post automatically merged:

brp harga nak open ni? saya mmg nak cari rumah area johor bahru. sbb next month saya kena transfer dkt sana. kalau harga okay ingat nak angkat terus
kalau kawasan ni dah maju harga mesti mahal.
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
brp harga nak open ni? saya mmg nak cari rumah area johor bahru. sbb next month saya kena transfer dkt sana. kalau harga okay ingat nak angkat terus
saya ada beli rumah apartment dkt area sini. harga 150K. saya beli pun utk rumah persinggahan je. mmg tk duduk sana ahaha... saya rasa kalau rumah teres single storey maybe bawah 300K dh dpt
Post automatically merged:

okay lah ada byk facilities dkt kawasan rumah ni. shopping mall semua ada
senang lah sikit nak cari brg pesemua. rumah kalau jauh from facilities ni payah nak isi minyak pun kena keluar sampai 5 kilo
kalau kawasan ni dah maju harga mesti mahal.
standard ah mcm ni. cuba kau beza kan rumah dkt pavilion and area rembau. kan jauh beza gila harga hahahahah
 

syasya

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
14
Points
1
Age
27
okay lah ada byk facilities dkt kawasan rumah ni. shopping mall semua ada
Post automatically merged:


kalau kawasan ni dah maju harga mesti mahal.
skrg rumah semua mahal haha tak tahu lah saya kahwin nanti mesti struggle nak beli rumah
 

elizalinda

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
19
Points
1
Age
24
saya ada beli rumah apartment dkt area sini. harga 150K. saya beli pun utk rumah persinggahan je. mmg tk duduk sana ahaha... saya rasa kalau rumah teres single storey maybe bawah 300K dh dpt
apartment biasa la harga 100K lebih. tapi kalau apartment tingkat satu harga boleh jd sampai 200 ke 300K
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
skrg rumah semua mahal haha tak tahu lah saya kahwin nanti mesti struggle nak beli rumah
boleh kumpul deposit rumah slow slow. sbb selalu atleast kena byr 15% dari harga rumah. kalau mcm baru kahwin tu sewa rumah dulu. takyah malu ah nak sewa rumah. make sure duit semua dh kukuh baru beli rumah or property
Post automatically merged:

apartment biasa la harga 100K lebih. tapi kalau apartment tingkat satu harga boleh jd sampai 200 ke 300K
mahal gila en harga rumah skrg.. menangis aku dgr haha. dulu kalau setakat rumah apartment dlm 50K dh boleh dpt. skrg confirm ratus ratus ribu
 

elizalinda

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
19
Points
1
Age
24
boleh kumpul deposit rumah slow slow. sbb selalu atleast kena byr 15% dari harga rumah. kalau mcm baru kahwin tu sewa rumah dulu. takyah malu ah nak sewa rumah. make sure duit semua dh kukuh baru beli rumah or property
Post automatically merged:


mahal gila en harga rumah skrg.. menangis aku dgr haha. dulu kalau setakat rumah apartment dlm 50K dh boleh dpt. skrg confirm ratus ratus ribu
saya rasa kalau dh start beli rumah tulah hutang paling byk yg akan kita tanggung
 

Vicknes

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
10
Points
1
Age
23
boleh kumpul deposit rumah slow slow. sbb selalu atleast kena byr 15% dari harga rumah. kalau mcm baru kahwin tu sewa rumah dulu. takyah malu ah nak sewa rumah. make sure duit semua dh kukuh baru beli rumah or property
Post automatically merged:


mahal gila en harga rumah skrg.. menangis aku dgr haha. dulu kalau setakat rumah apartment dlm 50K dh boleh dpt. skrg confirm ratus ratus ribu
harga rumah 50K tahun 90an hahahah skrg dah 2020 semua benda mahal mana ada benda murah dh
 

barley

junior
Joined
Mar 31, 2012
Messages
56
Points
8
saya rasa kalau dh start beli rumah tulah hutang paling byk yg akan kita tanggung
sbbtu before nak beli rumah kita kena betul betul ready. dari segi kewangan and also mental. sbb maybe time tu ko stress sbb duit byk habis byr hutang rumah hahaha cuma kena pandai cari property agent lah yg boleh tolong cari company nak pinjam duit paling ok
 
Last edited:

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
harga rumah 50K tahun 90an hahahah skrg dah 2020 semua benda mahal mana ada benda murah dh
nak murah beli rumah under kerajaan negeri. contoh mcm rumah selangorku.. harga dlm 100K boleh dpt ok ah tu en. Cuma kena berebut sikit ah nasib time tu ada luck saya dpt beli satu hehe. Time tu beli rumah tu pinjam duit dkt yayasan ihsan rakyat. malas guna bank sbb lembap hahaha
 

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
61
Points
8
sbbtu before nak beli rumah kita kena betul betul ready. dari segi kewangan and also mental. sbb maybe time tu ko stress sbb duit byk habis byr hutang rumah hahaha cuma kena pandai cari property agent lah yg boleh tolong cari company nak pinjam duit paling ok
yup betul tu. kena jumpa agent yg bebetul boleh percaya.. kalau tk mmg kena kelentong je duit ko
Post automatically merged:

nak murah beli rumah under kerajaan negeri. contoh mcm rumah selangorku.. harga dlm 100K boleh dpt ok ah tu en. Cuma kena berebut sikit ah nasib time tu ada luck saya dpt beli satu hehe. Time tu beli rumah tu pinjam duit dkt yayasan ihsan rakyat. malas guna bank sbb lembap hahaha
murah gak rumah 100K. mana nak dpt kan skrg. oh awak pinjam duit from yayasan eh? ada baca pasal company ni. sbb dia famous gak. lepastu syariah compliant en islamic gitu hehe
 
Top