Tak Tahan Selalu Bersin Waktu Bangun Tidur?

papala

junior
Joined
Apr 22, 2014
Messages
91
Points
8
Korang.. mcm mana eh, aku kalau pepagi selalu sgt bangun je bersin sampai nk tercabut hidung siap kekadang hidung tersumbat, sakit kepala aku.. Annoying gila.. Tapi ada org ckp ni sbb hama atau habuk mcmtu.. Masalahnya aku dah bersihkan bilik siap vaccum semua tau.. Tapi masih sama jugak.. Tolong suggest apa2 yg boleh bantu dgn masalah aku ni..
 

BBphire

junior
Joined
Apr 11, 2011
Messages
117
Points
18
Korang.. mcm mana eh, aku kalau pepagi selalu sgt bangun je bersin sampai nk tercabut hidung siap kekadang hidung tersumbat, sakit kepala aku.. Annoying gila.. Tapi ada org ckp ni sbb hama atau habuk mcmtu.. Masalahnya aku dah bersihkan bilik siap vaccum semua tau.. Tapi masih sama jugak.. Tolong suggest apa2 yg boleh bantu dgn masalah aku ni..
mmg biasa terjdi dkt org yg ada resdung... tpi klu dh buat rwtn msih sme, mknenye bilik tu ada pepijat la gmknya atau habuk2 halus kat tilam yg vacumm pon xleh nk sdut dh.. kne rjinkan jgk tukar2 cadar
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
67
Points
8
mmg biasa terjdi dkt org yg ada resdung... tpi klu dh buat rwtn msih sme, mknenye bilik tu ada pepijat la gmknya atau habuk2 halus kat tilam yg vacumm pon xleh nk sdut dh.. kne rjinkan jgk tukar2 cadar
Btol... Kdg kite ingt dh cukup brsih dh tpi snanye x pun.. Sbb habuk/bakteria ni bukan nmpk.. Lgi dh start pepijat dtg mmg garu garu stu badan.. Klu tilam kecik bleh la jemur,, tpi klu jenis yg king ke queen.. Eloknye trus pnggil servis je +Menyumpah+
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
63
Points
8
Btol... Kdg kite ingt dh cukup brsih dh tpi snanye x pun.. Sbb habuk/bakteria ni bukan nmpk.. Lgi dh start pepijat dtg mmg garu garu stu badan.. Klu tilam kecik bleh la jemur,, tpi klu jenis yg king ke queen.. Eloknye trus pnggil servis je +Menyumpah+
yela sbb tilam kalu jenis queen tu and duduk apartment, celah mana plak nak sngkut kan.. servis skrg pun dah bnyk. slh stunye aku jmpe psl coway. tgk utuber ni post.. best gak
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
67
Points
8
yela sbb tilam kalu jenis queen tu and duduk apartment, celah mana plak nak sngkut kan.. servis skrg pun dah bnyk. slh stunye aku jmpe psl coway. tgk utuber ni post.. best gak
Laa aku puna da tgk gk dia punya video ni. Mmg stu stu pun dia tunjuk cmne org tu buat kerja. Teliti beb aku tgk +MataBulat+.. Pstu aku suggest la kat isteri aku.. Dia kata nk cuba. Hehehe yela sbb bleh snngkan kerja dia. Xdela dia nak kena stiap hari vacuum sana sini
 

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
31
Points
6
Age
23
Laa aku puna da tgk gk dia punya video ni. Mmg stu stu pun dia tunjuk cmne org tu buat kerja. Teliti beb aku tgk +MataBulat+.. Pstu aku suggest la kat isteri aku.. Dia kata nk cuba. Hehehe yela sbb bleh snngkan kerja dia. Xdela dia nak kena stiap hari vacuum sana sini
mmg mantap servis diorg.. kakak aku skrg tgh guna.. aku tgk la jugak time first time diorg buat tu, habis clean beb katil dia.. lepas tu mmg xde dah aku bangun bersin2 hahaha
 

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
14
Points
1
Korang.. mcm mana eh, aku kalau pepagi selalu sgt bangun je bersin sampai nk tercabut hidung siap kekadang hidung tersumbat, sakit kepala aku.. Annoying gila.. Tapi ada org ckp ni sbb hama atau habuk mcmtu.. Masalahnya aku dah bersihkan bilik siap vaccum semua tau.. Tapi masih sama jugak.. Tolong suggest apa2 yg boleh bantu dgn masalah aku ni..
sbb resdung kot slalu org ada resdung. pagi2 je bersin. tak pn beli lah air purifier
Post automatically merged:

yela sbb tilam kalu jenis queen tu and duduk apartment, celah mana plak nak sngkut kan.. servis skrg pun dah bnyk. slh stunye aku jmpe psl coway. tgk utuber ni post.. best gak
dia ada ckp ke brapa 1 service ni ?
Post automatically merged:

mmg mantap servis diorg.. kakak aku skrg tgh guna.. aku tgk la jugak time first time diorg buat tu, habis clean beb katil dia.. lepas tu mmg xde dah aku bangun bersin2 hahaha
lma ke eh dorg bersihkan tu sbb klau lma mmg kena make sure 1 hri tu free, takde plan
 

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8
mmg biasa terjdi dkt org yg ada resdung... tpi klu dh buat rwtn msih sme, mknenye bilik tu ada pepijat la gmknya atau habuk2 halus kat tilam yg vacumm pon xleh nk sdut dh.. kne rjinkan jgk tukar2 cadar
kena tukar cadar and pastikan tilam pn bersih sbb kdg tu kita berpeluh ke habuk2 atas tilam tu kita tak tahi even pkai bed sheet
Post automatically merged:

kira mmg function lah tu hired dorg kan klau tak bersin2 lagi
mmg mantap servis diorg.. kakak aku skrg tgh guna.. aku tgk la jugak time first time diorg buat tu, habis clean beb katil dia.. lepas tu mmg xde dah aku bangun bersin2 hahaha
Post automatically merged:

Laa aku puna da tgk gk dia punya video ni. Mmg stu stu pun dia tunjuk cmne org tu buat kerja. Teliti beb aku tgk +MataBulat+.. Pstu aku suggest la kat isteri aku.. Dia kata nk cuba. Hehehe yela sbb bleh snngkan kerja dia. Xdela dia nak kena stiap hari vacuum sana sini
yee, kalau hired professional ni selain dogr buat keje lagi cekap and berkualiti, dorg boleh jimatkan masa and tenaga kita jgakk
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
67
Points
8
kena tukar cadar and pastikan tilam pn bersih sbb kdg tu kita berpeluh ke habuk2 atas tilam tu kita tak tahi even pkai bed sheet
Post automatically merged:

kira mmg function lah tu hired dorg kan klau tak bersin2 lagi

Post automatically merged:


yee, kalau hired professional ni selain dogr buat keje lagi cekap and berkualiti, dorg boleh jimatkan masa and tenaga kita jgakk
Betul.. lgipun guna brand yg dah ada kat market ni lgi senng kita nak berurusan.. If ada complain ke apa ke, xde mslh.. Cpt diorg selesaikan
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
63
Points
8
sbb resdung kot slalu org ada resdung. pagi2 je bersin. tak pn beli lah air purifier
Post automatically merged:


dia ada ckp ke brapa 1 service ni ?
Post automatically merged:


lma ke eh dorg bersihkan tu sbb klau lma mmg kena make sure 1 hri tu free, takde plan
Tk psti tapi skrg tgh ada promo. N dia ikut saiz tilam kite gk.. Stu lagi diorg punya servis ni bukan one time so xperlu la call tiap masa.. Mmg akan dtg kat rumah kita dlm 4 bulan skali haa..
 

BBphire

junior
Joined
Apr 11, 2011
Messages
117
Points
18
kena tukar cadar and pastikan tilam pn bersih sbb kdg tu kita berpeluh ke habuk2 atas tilam tu kita tak tahi even pkai bed sheet
Post automatically merged:

kira mmg function lah tu hired dorg kan klau tak bersin2 lagi

Post automatically merged:


yee, kalau hired professional ni selain dogr buat keje lagi cekap and berkualiti, dorg boleh jimatkan masa and tenaga kita jgakk
yess kadang tu kite ingt cadar dh bersih kan.. even x visible kotor dia, kita xleh nmpk bakteria.. so kena laa ada effort sikit nak jaga kebsihan kan
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
67
Points
8
yess kadang tu kite ingt cadar dh bersih kan.. even x visible kotor dia, kita xleh nmpk bakteria.. so kena laa ada effort sikit nak jaga kebsihan kan
Nsib baik la ada servis coway ni kan. Seng sngt, even aku yg selalu bangun gatal2, lps diorg vacuum and spray tu bangun tiap pgi skrg, dah xde garu garu mcm tiada hari esok hahaha
 

BBphire

junior
Joined
Apr 11, 2011
Messages
117
Points
18
Nsib baik la ada servis coway ni kan. Seng sngt, even aku yg selalu bangun gatal2, lps diorg vacuum and spray tu bangun tiap pgi skrg, dah xde garu garu mcm tiada hari esok hahaha
Btul.. Sbb dia punya suction vacuum tu mmg tinggi. So, kalau tilam tu tebal cmne pun dia still bleh tangkap habuk tu
 
Top