tahun akhir, tukar phone plan

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
Hi salam smua,
nk tnya mane telco plan biasa korang pakai?
skrang I byk pakai utk main pokemon go, rasa quota cpt habis, nk tukar plan baru.
tapi tak sure sama ada prepaid ke postpaid yg paling sesuai.
 
Last edited:

MayangMunah

freshman
Joined
Aug 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
29
I still pakai xpax prepaid sekarang, rasanya nak tukar ke postpaid, sebab malas tiap2 kali pergi top up...
kadang2 akan lupa top up juga...
tengok celcom gold boleh share bagi keluarga member
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
xpax dn celcom pakai sama antenna, signal mestilah sama...
rasanya nk tukar phone baru, phone yg i pakai skrg, GPS signal x baik.
susah nk main pokemon go, nnti pergi blue cube tgk ade phone apa yg boleh sign dgn celcom gold...
 

MayangMunah

freshman
Joined
Aug 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
29
byk fon bleh sign dgn celcom gold plan, samsung note 7 pon bleh sign, tpi skrang dah x de stok.
jike x habis pkai quota, bleh carry forward lagi.....
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
prepaid la, pokego tak makan byk data.
digi kan murah? internet pass dia sesuai utk pokego.
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
Mesti la prepaid, pokego tak makan byk data.
digi kan murah? internet pass dia sesuai utk pokego.
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
x mesti pakai utk pokego je, bleh pakai tgk youtube atao fb video juga...
pokego kena tgk youtube belajar juga......
 

MayangMunah

freshman
Joined
Aug 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
29
jike x habis quota,bleh carry forward lagi, hanya celcom dan xpax,
tpi first gold ade bagi lebih quota pada weekend, bila hang out utk tangkat pokemon, boleh browse web / video lagi...
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
x mesti pakai utk pokego je, bleh pakai tgk youtube atao fb video juga...
pokego kena tgk youtube belajar juga......
Camtu, ambil la Digi postpaid. Kan ada free unlimited iflix, lps tu data pun byk.
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
jike x habis quota,bleh carry forward lagi, hanya celcom dan xpax,
tpi first gold ade bagi lebih quota pada weekend, bila hang out utk tangkat pokemon, boleh browse web / video lagi...
Eh tak, skrg Digi pun dpt rollover jugak.
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
Camtu, ambil la Digi postpaid. Kan ada free unlimited iflix, lps tu data pun byk.
digi signal x brp bagus juga, i dah experience kat tmpt kerja i, langsung x de signal...
x kira free unlimited iflix atau ape2, lgsg x leh pakai kat tmpt kerja....
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
celcom yg #1 ade carry forward, skrg other telco dtg juga......
 
Last edited:

MayangMunah

freshman
Joined
Aug 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
29
rase nye skrg mesti lah byk org pakai postpaid, siapa lagi senang ke kedai beli topup atau tggu sampai expired baru perasan?
lebih baik sign up dengan celcom postpaid, x yah risau bile expired...
 

nana narima

freshman
Joined
Sep 20, 2016
Messages
1
Points
1
Age
32
Hi salam smua,
nk tnya mane telco plan biasa korang pakai?
skrang I byk pakai utk main pokemon go, rasa quota cpt habis, nk tukar plan baru.
tapi tak sure sama ada prepaid ke postpaid yg paling sesuai.
same macam i...tapi x tau nak tukar plan n telco yg mane...skarang ni tgh gile2 promo XPAC ngan Digi...x tau nak pilih yang mane...
 

Kapten Niyaz

freshman
Joined
Jan 28, 2017
Messages
6
Points
1
Age
35
Hi semua, bermacam2 telco offer menarik...sampai tak tau nak pilih mana. Tapi pada I mcm ni, kita patutnya bayar apa yg kita guna.
Dgn kata lain, I still prefer prepaid. :)

Skrg pon bukan payah nak topup, online banking kn ade. Bukan ape, mcm I dah ade family kira2 kalau utk handphone habis beratus2..isk, baik bagi kt parents kan...

Okla, skrg ni I pakai telco yg I topup siap dapat cashback. Untung jugak, sebab pakai hp ni bukan sehari dua. Paling syok, org rumah topup, I pon dapat duit masuk akaun bank...hehe..
 

Kapten Niyaz

freshman
Joined
Jan 28, 2017
Messages
6
Points
1
Age
35
Hi semua, bermacam2 telco offer menarik...sampai tak tau nak pilih mana. Tapi pada I mcm ni, kita patutnya bayar apa yg kita guna.
Dgn kata lain, I still prefer prepaid. :)

Skrg pon bukan payah nak topup, online banking kn ade. Bukan ape, mcm I dah ade family kira2 kalau utk handphone habis beratus2..isk, baik bagi kt parents kan...

Okla, skrg ni I pakai telco yg I topup siap dapat cashback. Untung jugak, sebab pakai hp ni bukan sehari dua. Paling syok, org rumah topup, I pon dapat duit masuk akaun bank...hehe..
 

therock89

freshman
Joined
Aug 12, 2017
Messages
24
Points
1
Age
31
Hi salam smua,
nk tnya mane telco plan biasa korang pakai?
skrang I byk pakai utk main pokemon go, rasa quota cpt habis, nk tukar plan baru.
tapi tak sure sama ada prepaid ke postpaid yg paling sesuai.
pakai celcom gold..weekend data lain, weekdays data lain. memang berbaloi
 
Top