Tahun 2017 Tahun Terbaik Untuk Buat Bisnes Online?

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#1


Bismillah.

Tak sampai 2 bulan, kita akan melalui tempoh tahun 2017 pula.Tahun 2016 sahaja sudah ramai yang
buat duit melalui internet. Jualan di lakukan dengan semakin pesat. Walaupun kerajaan dok umum nak
naik GST, harga minyak pun makin naik, namun hairan rakyat Malaysia turut banyak belanja membeli
di internet.

Naaah, itu bermaksud pasaran internet di Malaysia ni sebenarnya boleh pergi jauh. Jadi, kalau anda
lihat ramai orang buat duit melalui internet, jangan takut untuk bersaing.

Tahun 2017 menjangkakan ada banyak cabang lagi bisnes internet dan pasaran internet
yang boleh anda pelajadi. Saya akan kongsikan tips-tips mudah yang di ambil dari pengalaman
sendiri dan pengalaman dari rakan-rakan IM lain yang dah sukses.

Semua tips insyaAllah percuma, ringkas dan mudah di fahami.
Tahun 2016 telah menyenaraikan banyak kejayaan buat ramai IM. Maka tahun 2017 adalah
tahun yang bagus untuk kejayaan itu di teruskan. Anda yang bergelar newbie juga boleh
memulakan bisnes online dengan langkah yang betul.

Nanti kita sama-sama bincang OK.

:)
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#2
Tinggalkan komen anda untuk sebarang cadangan.Saya rasa nak buka topik bisnes instagram terlebih dahulu.

Sangat kagum dengan seorang anak muda yang umurnya tak sampai 22 tahun tapi dah buat income
4-5K sebulan melalui akaun IG. Ada beberapa tips mudah yang beliau kongsikan.

Nanti di share untuk anda..InsyaAllah ;)
 
Joined
Nov 5, 2016
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#3
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#4
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?
kenapa dengan masalah akaun paypal cik? verified problem ke?
 
Joined
Jan 31, 2017
Messages
21
Likes
0
Points
1
Age
32
Offline
#5
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?
sama lah.sekarang tengah buat research..akaun ebay 2013 lagi dah ada...tapi akaun saja la..hehe..gunanya tak..
 
Joined
Jan 31, 2017
Messages
21
Likes
0
Points
1
Age
32
Offline
#6
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?
sama lah.sekarang tengah buat research..akaun ebay 2013 lagi dah ada...tapi akaun saja la..hehe..gunanya tak..
 

koruz

freshman
Joined
Feb 2, 2017
Messages
21
Likes
1
Points
3
Age
35
Offline
#7
Tinggalkan komen anda untuk sebarang cadangan.Saya rasa nak buka topik bisnes instagram terlebih dahulu.

Sangat kagum dengan seorang anak muda yang umurnya tak sampai 22 tahun tapi dah buat income
4-5K sebulan melalui akaun IG. Ada beberapa tips mudah yang beliau kongsikan.

Nanti di share untuk anda..InsyaAllah ;)
Dah update ke untuk tips ni, boleh ceduk ilmu dari dia.
 
Joined
Mar 22, 2017
Messages
14
Likes
1
Points
3
Age
29
Offline
#8
selalunya pada masa ni

benda yang penting dalam online marketing ada banyak medium
ni kawan share medium online market (newbie)

1. facebook (medium utama) - yang ni kawan x nafikan kawan jual produk guna ni
2. instagram - dapat followers sebanyak mungkin dan post gambar produk je
3. website - ni medium paling utama bertahun- tahun pun masih ada
4. blog - ramai sekarang mana ada orang pakai blog, tapi kawan google ada je pakai blog

otai pula pesan kat saya
kalau tak pandai empat medium ni takyah lah buat medium lain
macam adsense

ok sampai sini je siapa minat nak video webinar online sila klik disini bit.ly/rempitrajaaffiliate
sebelum mereka tutup link ni

yang benar,
speedtest
 
Joined
Mar 22, 2017
Messages
14
Likes
1
Points
3
Age
29
Offline
#9
selalunya pada masa ni

benda yang penting dalam online marketing ada banyak medium
ni kawan share medium online market (newbie)

1. facebook (medium utama) - yang ni kawan x nafikan kawan jual produk guna ni
2. instagram - dapat followers sebanyak mungkin dan post gambar produk je
3. website - ni medium paling utama bertahun- tahun pun masih ada
4. blog - ramai sekarang mana ada orang pakai blog, tapi kawan google ada je pakai blog

otai pula pesan kat saya
kalau tak pandai empat medium ni takyah lah buat medium lain
macam adsense

ok sampai sini je siapa minat nak video webinar online sila klik disini bit.ly/rempitrajaaffiliate
sebelum mereka tutup link ni

yang benar,
speedtest
 
Joined
May 4, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#10
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?
Ada beli buku panduan ebay x?
ilmu tu penting sebab sekarang ni ebay n paypal dah ketat sikit syaratnya.

Bagaimana menghasilkan INCOME SEUMUR HIDUP hanya melalui internet?
http://bit.ly/incomepasifbulanan
 
Joined
Jun 23, 2016
Messages
31
Likes
6
Points
8
Age
26
Offline
#11


Bismillah.

Tak sampai 2 bulan, kita akan melalui tempoh tahun 2017 pula.Tahun 2016 sahaja sudah ramai yang
buat duit melalui internet. Jualan di lakukan dengan semakin pesat. Walaupun kerajaan dok umum nak
naik GST, harga minyak pun makin naik, namun hairan rakyat Malaysia turut banyak belanja membeli
di internet.

Naaah, itu bermaksud pasaran internet di Malaysia ni sebenarnya boleh pergi jauh. Jadi, kalau anda
lihat ramai orang buat duit melalui internet, jangan takut untuk bersaing.

Tahun 2017 menjangkakan ada banyak cabang lagi bisnes internet dan pasaran internet
yang boleh anda pelajadi. Saya akan kongsikan tips-tips mudah yang di ambil dari pengalaman
sendiri dan pengalaman dari rakan-rakan IM lain yang dah sukses.

Semua tips insyaAllah percuma, ringkas dan mudah di fahami.
Tahun 2016 telah menyenaraikan banyak kejayaan buat ramai IM. Maka tahun 2017 adalah
tahun yang bagus untuk kejayaan itu di teruskan. Anda yang bergelar newbie juga boleh
memulakan bisnes online dengan langkah yang betul.

Nanti kita sama-sama bincang OK.

:)

park dlu,

tak tahu la ia tahun terbaik atau tidak, saya pon baru nk bermula bisnes online pada tahun ini.
 
Joined
Jun 23, 2016
Messages
31
Likes
6
Points
8
Age
26
Offline
#12


Bismillah.

Tak sampai 2 bulan, kita akan melalui tempoh tahun 2017 pula.Tahun 2016 sahaja sudah ramai yang
buat duit melalui internet. Jualan di lakukan dengan semakin pesat. Walaupun kerajaan dok umum nak
naik GST, harga minyak pun makin naik, namun hairan rakyat Malaysia turut banyak belanja membeli
di internet.

Naaah, itu bermaksud pasaran internet di Malaysia ni sebenarnya boleh pergi jauh. Jadi, kalau anda
lihat ramai orang buat duit melalui internet, jangan takut untuk bersaing.

Tahun 2017 menjangkakan ada banyak cabang lagi bisnes internet dan pasaran internet
yang boleh anda pelajadi. Saya akan kongsikan tips-tips mudah yang di ambil dari pengalaman
sendiri dan pengalaman dari rakan-rakan IM lain yang dah sukses.

Semua tips insyaAllah percuma, ringkas dan mudah di fahami.
Tahun 2016 telah menyenaraikan banyak kejayaan buat ramai IM. Maka tahun 2017 adalah
tahun yang bagus untuk kejayaan itu di teruskan. Anda yang bergelar newbie juga boleh
memulakan bisnes online dengan langkah yang betul.

Nanti kita sama-sama bincang OK.

:)

park dlu,

tak tahu la ia tahun terbaik atau tidak, saya pon baru nk bermula bisnes online pada tahun ini.
saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?

sama la, saya pon nk mula bisnes ebay, tapi ramai kata dh susah la bagai, tak da solution ke?
 
Joined
Jun 23, 2016
Messages
31
Likes
6
Points
8
Age
26
Offline
#13


Bismillah.

Tak sampai 2 bulan, kita akan melalui tempoh tahun 2017 pula.Tahun 2016 sahaja sudah ramai yang
buat duit melalui internet. Jualan di lakukan dengan semakin pesat. Walaupun kerajaan dok umum nak
naik GST, harga minyak pun makin naik, namun hairan rakyat Malaysia turut banyak belanja membeli
di internet.

Naaah, itu bermaksud pasaran internet di Malaysia ni sebenarnya boleh pergi jauh. Jadi, kalau anda
lihat ramai orang buat duit melalui internet, jangan takut untuk bersaing.

Tahun 2017 menjangkakan ada banyak cabang lagi bisnes internet dan pasaran internet
yang boleh anda pelajadi. Saya akan kongsikan tips-tips mudah yang di ambil dari pengalaman
sendiri dan pengalaman dari rakan-rakan IM lain yang dah sukses.

Semua tips insyaAllah percuma, ringkas dan mudah di fahami.
Tahun 2016 telah menyenaraikan banyak kejayaan buat ramai IM. Maka tahun 2017 adalah
tahun yang bagus untuk kejayaan itu di teruskan. Anda yang bergelar newbie juga boleh
memulakan bisnes online dengan langkah yang betul.

Nanti kita sama-sama bincang OK.

:)

park dlu,

tak tahu la ia tahun terbaik atau tidak, saya pon baru nk bermula bisnes online pada tahun ini.


saya bercadang nak buat bisnes di ebay.com. tapi sekarang baru set up, ada masalah pula dengan paypal. hehe.
ada tak otai2 yang berpengalaman bisnes kat ebay sini?

sama la, saya pon nk mula bisnes ebay, tapi ramai kata dh susah la bagai, tak da solution ke?
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
405
Likes
49
Points
28
Offline
#14
park dlu,

tak tahu la ia tahun terbaik atau tidak, saya pon baru nk bermula bisnes online pada tahun ini.





sama la, saya pon nk mula bisnes ebay, tapi ramai kata dh susah la bagai, tak da solution ke?
dulu senng sebb ramai guna blackhat... guna teknik white hat 100% kluj dah jalan insyallah boleh income
good luck!!!
 
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Likes
2
Points
8
Age
37
Offline
#15
Apa2 tahun pun bak untuk buat bisnes, tapi bisnes yang kena pada waktu dan tempat. Bisnes yang menjawab solusi demand semasa, bisnes yang ikut trend dan pelbagai lagi.
 
Top