System Error --> fast-viruscanner.com

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
saya telah menukar antivirus sy tadi ptg dan bile process installation antivirus yg baru selesai tetiba masalah ini muncul..

spyware yg jahat telah menyerang computer sy sesiapa apa solution utk ini..

Bile sy click yes/no dia akan bawak sy ke page url di atas dan dl satu file installer utk spyware.Box ini akan keluar setiap kali sy open file dlm computer sy..Argh..merimaskan sungguh dan buat sy hilang mood :mad:

 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
Alhamdulillah..dah settle..boleh rileks jap sambil minum milo..

If ada yg terkena mcm ni sila gunakan combofix:

A guide and tutorial on using ComboFix

Sebab-sebab sy terkena spyware ini ialah masa sy nak install antivirus yg baru sy telah membuang antivirus yg lama tp dalam masa yg sama tgh meng'torrent' anime. So pengajaran buat saya :D
 

copernicus

Senior
Joined
Jun 12, 2008
Messages
852
Points
18
Alhamdulillah..dah settle..boleh rileks jap sambil minum milo..

If ada yg terkena mcm ni sila gunakan combofix:

A guide and tutorial on using ComboFix

Sebab-sebab sy terkena spyware ini ialah masa sy nak install antivirus yg baru sy telah membuang antivirus yg lama tp dalam masa yg sama tgh meng'torrent' anime. So pengajaran buat saya :D
sebenarnya... apakah kegunaan combofix ni...? boleh berkongsi sedikit info dan tip penggunaannya? :)
 

Han

Newbie
Joined
Sep 20, 2007
Messages
804
Points
16
saya pula baru ni tak boleh masuk ke window terus...
bila on je PC, terus dia ke safe mode...
tapi nak masuk pun tak boleh...
last2 saya beli hard disk baru dan install window balik...
selamat file dlm hard disk lama tu...hehe

han
 

asharudin

Senior
Joined
Jul 2, 2007
Messages
269
Points
18
Saya pulak 2 hari lepas terkena malware yg tiba2 jer ada dalam laptop ni nama Antivirus2008. Berhati-hati dengan ini sebab ianya adalah malware yang akan men*******kan program korang.
Bagi sesiapa yg terkena Antivirus2008 ni, solutionnya adalah install Super Antispyware free home use yang boleh menghapuskan malware ni. Boleh install melalui link ini:

SUPERAntiSpyware.com - AntiAdware, AntiSpyware, AntiMalware!

Memang berkesan walaupun free. Dijamin.:)
 
Top