[SURVEY] Ebayer WC Yang Main Niche Mainan

Ebay Niche Mainan?


  • Total voters
    3
Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Nak buat sedikit kaji selidik mengenai Ebayer WC.

Sila vote poll yang disediakan ye.

Sebelum tu nak kongsi cerita sikit mengenai seorang peniaga offline. Seorang pakcik yang berniaga barangan mainan. Saya terjumpa pakcik ni setiap kali ada majlis sukan, konvo dan pertandingan di tadika anak saya. dia hanya jual satu jenis air sahaja iaitu "milo" dan permainan satu tema je "angry bird" tapi pelbagi jenis mainan yang berkaitan dengan angry bird. target market kanak-kanak. memang laku lah. bijak pakcik ni.

Di malaysia ada permainan yang tak laku tetapi di negara lain ianya boleh terjual sehingga USD10.

Adakah anda pengumpul apa-apa barang mainan? kongsikan dibawah. Kalau zaman saya dulu dragon ball.
 
Last edited:
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,050
Likes
3
Points
0
Offline
#2
Saya bukan ebayer...

Tapi saya pernah bersembang mengenai perniagaan barang mainan ni

masa jomheboh di PERLIS...Mengikut penjual barang mainan ni keuntungan

adalah 100% kerana kadang-kadang harga jual (HARGA SEMASA) adalah 2/3

kali ganda daripada harga daripada pemborong... :)
 

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
48
Likes
0
Points
0
Offline
#3
niche mainan??? erm???
dah maen tahun 2009, ok la gak. untung kasar dapat 100% dari modal. terpulang pada barang.
tp masalahnya bila barang besar, asik sampai dalam keadaan hancur je hahaha sampai aku kene tempah kotak double layer untuk bungkus.
Kotak pon masih ada lagi, kuantiti lebih kurang 3k. sape nak bagitau la. saiz ada dalam 4 jenis. dari kotak sebesar kotak rayban sampai kotak parkway yang bungkus teddy bear besar. semua double layer. nak post murah pakai bas hahaha. jual murah2 je hahhaha
 
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Likes
0
Points
0
Offline
#4
niche mainan??? erm???
dah maen tahun 2009, ok la gak. untung kasar dapat 100% dari modal. terpulang pada barang.
tp masalahnya bila barang besar, asik sampai dalam keadaan hancur je hahaha sampai aku kene tempah kotak double layer untuk bungkus.
Kotak pon masih ada lagi, kuantiti lebih kurang 3k. sape nak bagitau la. saiz ada dalam 4 jenis. dari kotak sebesar kotak rayban sampai kotak parkway yang bungkus teddy bear besar. semua double layer. nak post murah pakai bas hahaha. jual murah2 je hahhaha

Ternyata Otai mainan tegar sudey kuar nih..!! wahahaha....;)..
 
Top