supplier produk utk ebay

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
lama dah xsinggah,hasrat ak nk boost sale pasaran Malaysia msih dlm perancangan, niche elektronik gadget. If dapat payment kontrak dari konsultan yg ak run skg ni,ak akn trus run memandangkan dah ada contact from oversea utk import barang. Skg ni pn dlm siapkan proposal ke government utk establish company,xdala besar tp sbb permintaan tinggi dan xda lg syarikat yg buka dropship utk niche ni memandgkan modal yg tinggi
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
setelah few time,1 koperasi telah ditubuhkan utk supply elektronik gadget ni..ada few kertas kerja perlu disiapkan,nk siapkan proposal lg n so on..

Untung sabut timbul,untung sabut tenggelam..

Atas saranan juga,saya akan release panduan berkenaan produk fizikal ni bserta study case y perlu. Harga belum tentu lg sbb nk improvise content n so on..yg penting panduan tersebut cara 'liveground' dlm dunia realiti. Bkn ambil /cedok dari mana2,ia pengalaman saya sendiri dlm trading ni..harapannya ia beri panduan berguna utk diguna masa depan nnt
 

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
50
Points
0
kalau dapat jgn lupa post. aku nak submit droship jual barang elecktronik. skang main barang elecktronik x banyak sangat, tu pon bukak akaun borong ngan kedai spare part elecktonik hehe. kalau dropship lagi bagus, boleh letak 1k product dalam store hehe.
 

nizamyob

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
4
Points
0
Age
43
gud luck bro.. boleh kongsi2 ilmu ngan newbie cam teman ni
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
Masih menunggu Update seterusnya dari Tuan Tanah...apakah perkembangan terbaru skrg ini...?? :)...


Insan Boobie...;)..
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
wasalam semua,lepas setahun ramai yg contact saya through my fb..actually ebay is a platform..ada lagi teknik sale lain yg boleh super duper lagi..saya sendiri dah tarik diri dari ebay ni..namun still in trading..saya ada jumpa few member WC yg berdekatan dgn saya..saya tnggu juga sbenarnya sbb saya ni if face to face saya tnjuk semua..ini ilmu,pengalaman saya semua saya cerita..tang kena tipu, mostly lenggok2 dlm trading ni..tang cari market dan sebagainya..

byk kejadian saya face,igt kes 1 koperasi yg ditubuhkan saya post dulu?bila saya siasat,saya ibarat kambing hitam sebenarnya dlm koperasi tu,terus saya back-off..mereka semua mahu untung,rugi xmau..in bisnes ibarat roda juga..ada naik turun...saya jenis proper,dont just say it..give black n white..auta lebih xguna without any action..saya senyap sbb byk kes saya handle,saya kongsi dgn reader lain yg contact through my fb..if u are nearby,we can meet face to face..McD Kota Warisan(Bandar Baru Salak Tinggi)/Taman Pertanian Putrajaya,Dengkil or Banting

saya post snapshot salah 1 modul saya tgh bt skrg..atleast give a brief for u all

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


6.jpg


7.jpg


8.jpg


9.jpg


10.jpg


banyak lagi saya nak siapkan,almaklumla..dah bertahun..mamc2 dah lalui
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
my ebook is officially launch...byk peristiwa this 2 years..

abah saya 2 tahun lepas operation,ok tp baru2 ni terpaksa ptong 2 jari belah kiri dan tmpat operation lama belah kanan kena korek...

my ebook on trading from start until now have been publish...dan byk lagi tutorial akan ada dlm my blog infobiz.my

my contact on import dan sebagainya are still updating...modal jadi isu..dlm 2 tahun ni juga mcm2 hal jadi tp pengalaman ni la yg mematangkan kita, skrg saya mula dari bwah, 1 on trading n 1 on grafik design sbb mmg 2 bidang ni dlm hati...

can check out my ebook here
 
Top