supplier produk utk ebay

denggi

freshman
Joined
Jun 25, 2008
Messages
114
Points
16
InsyaAllah, tahun baru ni..sbb ad few dokummentation n approval kne settlekan b4 dpt bwa msuk ke Malaysia

terima kasih byk2 kpada smua yg menyokong.:)
aku tggu TT, doakan kejayaan ko! Gud luck..
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
cantikla web kau... pakai apa yer buat? boleh reveal sikit?

ni pakai wordpress je cz aku ni wordpress lover,sape2 nk buat web ala2 korporat+shopping cart cam2 ak bole buat tp ada hargala cz involve editing n coding, nk blogging cm pro pn bole je..hehe..

wordpress ni framework dia ringan + SEO n user-friendly,..
 
Joined
Dec 5, 2010
Messages
22
Points
0
Age
48
220 company yg saya sebut tu 1 dunia bkn kt Malaysia ye!!

dalam byk2 company terbabit hanya dlm 3-7 company sahaja mempunyai status wholesaler scra total. hal ini disbbkn mereka mempunyai ready stok dari 20-1000unit utk setiap model trmasuk kamera,handphone and sbgnya

syarikat lain still dpt status wholesaler tp harga naik skitla..mostly company trading cm saya.

iPad baru je release, harga pling murah kt dunia:-O

baru nk bwa msuk tp gudnews kpada eBayer cz produk cm iPhone euro spec factory unlocked 16gb market price RM2700 pling murah org jual kt ebay

iPad plak xtentu lagi euro/us spec..tp still bole bt duit klw jual blik

still tnggu jwapan supplier,hopefully bole settle cpat.

Salam Tuan... Info2 yg sngat berguna... Tahniah & Syabas utk anda... Untuk Kejayaan ANDA...
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
ramai yg tertanya2 malah tidak mempercayai jika saya mengenalkan dri saya trutama yg bertanya umur brape?

sifat saya yg suka bekerja mengikut gaya sendiri serta sifat suka ingin mencabar diri yg membuatkan saya bersungguh-sungguh hingga ke tahap ini.

walaupun dibebani dgn assignment sbgai student studio base, minat menjadi hiburan saya, tekanan yg ada dpat diserap dari masa ke semasa. byangkan dgn tekanan seawal hari pertama menjejak ke universiti saja assignment menimbun, tido jgn hrapla nak nyenyak, bsengkang mata selalu, makan minum pn kdag 2 teringat assignment, nk keluar ke bandar pn bole kira dgn jari,klw tidak urusan penting, asignment, asignment & assignment. tambahan saya sendri antra org dsebalik tabir,kini jabatan saya pula diamanahkan utk mengendalikan program bertaraf universiti dan kebangsaan yg melibatkan perancangan & penelitian yg terperinci.

yg penting,ia bermula dari hati..jgn malu bertnya jika ada persoalan, bkn ilmu yg salah tp cara kita menggunakan ilmu itu yg penting..ilmu itu ada di mana2,tepi jalan,dlm rumah,tp kenapa kita xnampak?

kenal diri kita kembali,ckup ke amalan kita?betul ke cara kita hadapi hidup sehari-harian? brapa masa kita luangkan untuk diri kita,keluarga,tuhan?

niche?ada bebrapa contoh bole kita dapati.
1. pekerjaan sedia ada-kerani : format kertas kerja, akaun(xsmua boleh buat-ni bole jadi servis)
2. minat,hobi : klw dijadikan blog boleh support iklan berkaitan,content msti da mmg rich & power sbb fokus kt apa yg disuka.
3. cita-cita/masa depan : ni mcm hobi jgk,mkin lama kita selidik mkin byk perkara baru kita belajar. org tnya petik jari je jwab
4. rutin harian : hari2 anda buat,anda akan tahu problem anda hadapi, contoh anak slalu berak..pampers tukar,duit lagi..ada x produk pampers tukar ganti?.think d other side:)
5. sekeliling anda : rumah sempit,xda tanah..solution?
6. diri anda : penyakit-carilah tips kesihatan secara natural seperti cara pemakanan,mungkin anda tahu mana tempat nk cari produk fresh,..xpun anda jual sekitar perumahan..org kata gila ke blaja tinggi,jual ikan je?..peduli apa,.janji dapat sara hidup keluarga malah lebih lagi..org xnk mungkin itula yg paling lumayan..klw ada tanah kt kampung ke,tanam sendri jual..untung blipat ganda..

MENTALITI..then SISTEM, klw tahu mcmana PROSES setiap yg berlaku, kt situlah petanda minda mula bkembang..jangan fikir duit,duit,duit saje..dah dpt duit nk buat apa?joli semata2,beli keta besar,umah besar tnjuk kt org kita kaya, knpa xajar org cra yg sama kita cari duit?..jgn fikir tkut rugi..Malaysia ada 28juta,boleh ke anda penuhi semua?..

jgn sbb persaingan mcm2 ilmu keluar. ilmu teori mcm kt U xpe lg. ni ilmu putih, hitam semua keluar,smpai bila nk maju?

ramai tnya, ni bt import modal msti besar kan?..xjugak,kne cara boleh save up to 200-400k,ilmu..ye ILMU..

W H Question? WHAT,WHEN,WHY,WHERE,WHO & HOW..xguna beli e-book mahal2,g seminar tp xpandai praktik..blaja 2 be more advance..learn the SISTEM.
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
harap bersabar kpadayg menunggu kerana kelulusan masih diproses.

at same time saya baru sahaja mendapt tahu syarikat di US igin cari JV partner dlm software jailbreak iPhone.. mungkin saya akan mula pasarkn juga di Malaysia kerana telah terbukti software mereka adalah yg terbaik.

p/s : pening nk handle offer2 partnership ni..:):)
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
aku dh ghairah tahap melampau nie..
satu perkembangan yg membanggakan kalu jd rancangan TT nih..bravo! :x

bsemangat giler ni..:D

apa2 pn kesabaran 2 pasti terbalas,saya sendri akan bermula secara berfasa almaklumla tgh blaja lg,modal pn ciput je..kne fokus dlu,last sem dah ni..pastu baru boost sale..:p
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
salam semua. lama gk xupdate thread ni...gud news sbb xlama lg saya akan bawa msuk women dress yg cute miut..hehe...smntra tggu permit elektronik yg mkn masa 2, bter saya run dulu mana ptt


kepada sesiapa berminat boleh pm kt fb saya, nak jadi dealer/pemborong lg digalakkan, nk beli buat pakai sndri pn ok je..

saya bwa msuk ni sbb ramai tnya utk carikan supplier korean, cute dress ni...rsanya xramai sbb susah nk cari...

*bg siapa2 yg nk ceburi bidang perniagaan baju2 cmni secara runcit, saya boleh guide...free je..tp klw saya settlekan teknikal dari segi promotion, setup website, fb marketing 2 adalah harga skit...

maybe saya akn buka group so senang if ada dealer/buyers yg bdekatan nk tgk barang, dari situ pn ada jualan boleh dihasilkan

saya akan monitor jualan anda dan update, InsyaAllah jadikan anda antara pioneer supplier kt negara ni...tp kena fokusla

p/s : klw anda nk jadi JV lg bagus, sbb saya perlukan assistant yg boleh dipercayai..~ahaks~

saya akan update design xlama lg
 
Last edited:

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
wah.. bangga dgn ko bro.. muda2 dah menganas.
aku sebagai newbie ebay ni pun masih terangkak rangkak untuk cari niche dan bermula dlm ebay ni.
tp aku rasa, kita agak bergantung pada ebay.us dan jarang usha ebay uk, ca, au, malaysia sendiri. kalu kena cara, mmg jadi lubuk duit.

Ya ALLAH permudahkanlah langkah ku ini. aminnnn~
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
lama dah xtgk thread ni,ribu2 jgk yg tgk rupanya...

bln 5-8 smpena ak cuti sem,ak akn bjumpa bg sesiapa yg berminat seriusly utk buka company/cari duit lebih...ak akn jumpa kt area Banting/Putrajaya je ye...kne bt appoinment dlu,..cmla ak ni hebat sgt...hehe...skdar bkongsi...tkut ada kekangan masa

klik link bawah ni

klik sini utk thread revealing the hidden market
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
wah.. bangga dgn ko bro.. muda2 dah menganas.
aku sebagai newbie ebay ni pun masih terangkak rangkak untuk cari niche dan bermula dlm ebay ni.
tp aku rasa, kita agak bergantung pada ebay.us dan jarang usha ebay uk, ca, au, malaysia sendiri. kalu kena cara, mmg jadi lubuk duit.

Ya ALLAH permudahkanlah langkah ku ini. aminnnn~

ayat yg ni aku suka.. hehe.. try2 la tgk kat ebeeey singapore tuehh... dahla listing free.. FVF tak kena... just kena tahu je produk apa nak jual... mesti jumpa yg hot nyer!:D =jawapan aku "setem" LOL :D
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
ayat yg ni aku suka.. hehe.. try2 la tgk kat ebeeey singapore tuehh... dahla listing free.. FVF tak kena... just kena tahu je produk apa nak jual... mesti jumpa yg hot nyer!:D =jawapan aku "setem" LOL :D

maknanya kte bukan hnya free listing kt ebay MY tp SG gak ke?
 
Top