supplier produk utk ebay

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
saya akn buat dropship & wholesale skali..affiliate pn nk bubuh skali...cz da lama start enjin tinggal nk gerak je..:D

arini sya frust sbb cintaku ditolak tp xpe..umur muda lagi,ada azam baru sempena Maal Hijrah ni nk pulun abis bisnes ni..hehe.ni bkn nk lwan diari usahawan ebay ye:D

nntikan artikel pada website saya..saya ltak artikel dari awal smpi akhir utk buat bisnes produk fizikal ni,lagi bab2 teknikal..sabo ea maybe pling awl next week,nntikan ea:p

ada hikmahnya tu bro....jgn risau......yg penting CINTA dgn TUHAN tidak di tolak olehNYA........
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
Alhamdulillah, syarikat saya scara official dah menjadi distributor untuk A-DATA group bagi pasaran Malaysia untuk usb memory & memory card

apa yg menarik adalah ciri2 pada produk terbabit diupgrade mengatasi brand lain dari segi performance,application,software dan lain2 dlm kelas tersendiri mengikut piawaian standard..

lagi best target market adalah luas serta masih baru

lailai....:D:D
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
Alhamdulillah, syarikat saya scara official dah menjadi distributor untuk A-DATA group bagi pasaran Malaysia untuk usb memory & memory card

apa yg menarik adalah ciri2 pada produk terbabit diupgrade mengatasi brand lain dari segi performance,application,software dan lain2 dlm kelas tersendiri mengikut piawaian standard..

lagi best target market adalah luas serta masih baru

lailai....:D:D

bila nak start DS nye sifew?
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Alhamdulillah, syarikat saya scara official dah menjadi distributor untuk A-DATA group bagi pasaran Malaysia untuk usb memory & memory card

apa yg menarik adalah ciri2 pada produk terbabit diupgrade mengatasi brand lain dari segi performance,application,software dan lain2 dlm kelas tersendiri mengikut piawaian standard..

lagi best target market adalah luas serta masih baru

lailai....:D:D

bgs la tu..
promosi sudah, suplier sudah..
so cpt2 la gerakkan...
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
ramai orang tertunggu tunggu DS yang "terbaik dari ladang" ni...
hopefully...amin...:)
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
ramai orang tertunggu tunggu DS yang "terbaik dari ladang" ni...
hopefully...amin...:)

tu la pasal. harap ianya menjadi kenyataan.
tak separuh jalan je. pasti ia akan jd 1 lebaran br bg ebayer di WC nie..
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
Komen sket: Very good Thread~!!

keep it up TT.. Melayu Boleh.. waiting for the official lunch of the website.



p/s: kalau nak tau Pasal L/C saya boleh explain sedikit sebanyak. do's and dont's L/C, terms, liability of seller, and etc.. =)
 
Last edited:

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
Komen sket: Very good Thread~!!

keep it up TT.. Melayu Boleh.. waiting for the official lunch of the website.



p/s: kalau nak tau Pasal L/C saya boleh explain sedikit sebanyak. do's and dont's L/C, terms, liability of seller, and etc.. =)

orang bisnis berbicara...nubi pe pun tak paham...huhu
moto LC tu tau le kot...:D
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
orang bisnis berbicara...nubi pe pun tak paham...huhu
moto LC tu tau le kot...:D

tu la pasal.. aku pun ingat moto lc.. Ingat nk sambar tp bini marah plak..

bro mhadi tahniah.
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
hahaha.nanti la,, kalau ada nak buat bisnes import / export besar2 an.. aku bukak thread pasal L/C ni..

Org kurang guna L/C sebab: kos mahal, byk rules yg seller kene follow..bank x tgk keadaan brg, kalau seller submit dokumen ikt terms L/C, Bank kena bayar dalam masa 3 hari, lambat boleh claim interest woo..

Org suka guna L/C sebab: boleh finance ngan bank kalau buyer xde duit, boleh dapat duit awal kalau follow terms L/C, seller kurang risiko kalau trade dengan company dari africa/nigeria sebab bank to bank nye capability dan byk lagi.
 
Last edited:

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
ramai orang tertunggu tunggu DS yang "terbaik dari ladang" ni...
hopefully...amin...:)

korang smua buat ak panas punggung plak:D..berkobar2 plak ak..ak sendiri xsangka bole smpi tahap ni dlm waktu yg singkat..lg2 umur yg sgt muda ni..berbaloi ak bt research n deal dlm 2 bln ni..

sabola ye sbb nk deal pn diorang kne waktu pejabat, nk ambik detail n spec produk pn kne buat permission kang kne saman plak..

ni hint yg wajib korang tahu nk pasarkan produk ni :

target market :

1.student-sbb nk simpan data assignment,skg student pakai 4GB/8GB,klw student
studio base prefer 8GB/external HDD

2.photographer-diorang mostly pkai CF(compact flash).ni ad few class 2/4/6/10..beza adalah speed read/write..extreme pn ad 533/633x

3.kedai photo/computer-ni korang jgn markup tinggi sgt cz diorang akan ambik byk..klw korang terer, korang g tanya dealer NIKON n CANON,jadi official supplier memori diorang..ni riban2 punya untung..klw ad website mmg kaw2 untung korang cz korang bole promote n exchange link dgn diorang..

yg no. 3 di da tahap pro,masa 2 mostly guna wholesale tp klw pandai manage masa layan je smua tmsuk dropship,kita tlong orang, tuhan tlog kita berganda2:)

yg best WARRANTY : MOSTLY LIFETIME,tp ni risiko korang sanggup ke x sbb klw xle detect masa awal2 kne ganti baru,tp klw nk taw miss handle/x tgk ad byk calar x kt carbon cip memory 2..

jgn takut sbb smua produk da di test cma besela dalm byk2, ada jgk yg x ok..ni after-sale service ni

p/s : jganla sbb nk untung korang trunkan harga sesama sndri,market price ak akn tunjuk kt website sbb nnt industri ni korang yg hancurkan sendri sbb nk untung cepat, klw kualiti bagus harga lebih skit org xkn complaint,nama n brand pn naik,korang juga untung..yg penting ni barang ORIGINAL,xpcaya bole register online + protection dari anti-virus (trial) 60 hari
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
ni soalan cepucemas..hehe..sape bole teka brapa umur ak?..sape bole jawab ak nk jadikan dia sale assistant..haha..ni bgus utk marketing

ada x sape2 nk jadi dealer? sbb klw ada buyer/company nk tgk sample,ak sruh refer korang..ni rezeki korangla sbb ak slalu kluar g trip,..xlarat ak handle sorang2
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
ni soalan cepucemas..hehe..sape bole teka brapa umur ak?..sape bole jawab ak nk jadikan dia sale assistant..haha..ni bgus utk marketing

ada x sape2 nk jadi dealer? sbb klw ada buyer/company nk tgk sample,ak sruh refer korang..ni rezeki korangla sbb ak slalu kluar g trip,..xlarat ak handle sorang2

pegh...manarik ni....
boleh aku offer diri sndiri utk jd dealer...:D
trget market pun dah kena ngan aku...
1. student (aku student lg daa...)
2. photographer (aku ada kenal gak bbrapa org photogrpaher amateur...)

umur ko???? em...17 kot...dik, mcm mna exam spm baru ni.....hahahaha, grau je..:D
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
ni soalan cepucemas..hehe..sape bole teka brapa umur ak?..sape bole jawab ak nk jadikan dia sale assistant..haha..ni bgus utk marketing

ada x sape2 nk jadi dealer? sbb klw ada buyer/company nk tgk sample,ak sruh refer korang..ni rezeki korangla sbb ak slalu kluar g trip,..xlarat ak handle sorang2

aku x berapa nk pandai meneka nie.
tp boleh kira sdr la kot
lahir: 1 September 1990
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

denggi

freshman
Joined
Jun 25, 2008
Messages
114
Points
16
nnt buat DS jgn le ada fee pulak ye TT.. kalu ada fee pn jgn la mhl sgt mcm ipmart tu..nk join pn takut kn sekam jerk...
 

Muhd Hadi

Newbie
Joined
Oct 30, 2009
Messages
178
Points
18
nnt buat DS jgn le ada fee pulak ye TT.. kalu ada fee pn jgn la mhl sgt mcm ipmart tu..nk join pn takut kn sekam jerk...

owh yeke,ak xpnh tfikir nk bt fee,free sudahla..sama2 untung..klw ak jual ebook baru ak ltak harga:D
 

denggi

freshman
Joined
Jun 25, 2008
Messages
114
Points
16
ha target bila launch ni??
 
Last edited:
Top