SUMBANGAN SEBAGAI AHLI TABARRUK

Status
Not open for further replies.

fid

Senior
Joined
Mar 18, 2008
Messages
882
Points
18
Age
35
Assalamualaikum wbt,

Madrasah Nadhirah At-Taqwa ditubuhkan berasaskan kepada Tabaruk masyarakat yang prihatin untuk perkembangan pendidikan Islam dan Tahfiz Al-Quran kepada anak-anak yatim dan miskin dan seluruh masyarakat Islam.

2. Kami mengajak tuan/puan menjadi ahli Tabarruk (ahli berkebajikan) tetap agar semua program dapat berjalan dengan lancar dan kebajikan kepada semua yang terlibat tanpa terganggu.

3. Perbelanjaan pengendalian pengurusan Madrasah Nadhirah At-Taqwa dan Pertubuhan Bela Didik Anak Yatim dan Miskin adalah dianggarkan sebanyak RM40000 sebulan.

4. Antara kelebihan dan manfaat kepada ahli Tabarruk :
1) Tiap-tiap hari para pelajar menghadiahkan pahala bacaan Al-Quran,Zikir Tahlil kepada waris yang telah meninggal dunia.
2) Skim khairat kematian berupa zikir tahlil dan solat ghaib serta solat hadiah
3) Skim khairat kebajikan
4) Kenduri arwah
5) Kenduri kesyukuran
6) Dapat mengikuti pengajian jarak jauh iaitu pengajian kitab-kitab yang terpilih serta pengajian tahfiz di Nadhirah At-Taqwa
7) Peluang mengikuti pengajian talaqi bersanad Al-Quran serta kitab-kitab terpilih bersama dengan Sheikh Solah Khalifah Muhammad Khalifah,Ahli Majlis Pentashih Quran Dunia dalam program Fi Rehaabil Quran

5. Dengan ini disertakan borang untuk menjadi ahli Tabarruk bersama dengan surat ini.Diharapkan penglibatan dan sumbangan dari pihak tuan/puan ini diberkati dan dirahmati Allah s.w.t. dan dapatlah kiranya kita sama-sama berjihad dan memperjuangkan agama Allah di bumi ini.

Akhir kalam, saya sudahi dengan lafaz Jazakallah Khairan Kasira

Sekian. Terima Kasih


Borang boleh download dibawah

https://drive.google.com/open?id=0B1nkzuEa60tMWmVMWHVqWlR5TFU

Lawati kami di :

https://www.facebook.com/NadhirahAtTaqwa


Sumbangan sebagai Ahli tabarruk boleh terus melalaui Cek/Wang Pos/Kiriman wang boleh dibuat melalui

BANK ISLAM

AKADEMI PENGAJIAN DAKWAH & IHSAN S/B
02020010039059

SMS/WHATSAPP

NAMA :
ALAMAT :
EMAIL :

KE 013-344 8554 UNTUK KAMI REKOD SEBAGAI AHLI TABARRUK SERTA SERTAKAN NAMA-NAMA ARWAH JUGA UNTUK SENARAI KHATAM AL-QURAN DAN ZIKIR TAHLIL UNTUK DIHADIAHKAN PAHALA BACAAN KEPADA ARWAH SETIAP HARI
 
Status
Not open for further replies.
Top