sukan di rumah

Joined
Oct 7, 2011
Messages
108
Likes
4
Points
18
Offline
#21
Are u sure yang 5G ni stable and speed dia lagi laju?
Memang kt oversea pun, org kata 5G ni kira 300 kali ganda lajunya dpd 4G skrg ni mcm kita tgh guna. Ko ghaseee excited tak excited la nak guna 5G ni. Tapi jgn main guna je 5G ni, tgok telco betol2 kang ada yg meroyan line x de la apa la hahah
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#23
Apa perbezaan 5g dengan telco yang lain?
eh bukan ckp perbezaan ke apa ..ni macam ability telco masing2...mcm telko mxs ada juga 5g tapi takde infra sendiri so mcm agak susah juga
kadang2 slow lar internt semua ...tapi TM ada 5g sendiri dengan grp yg stable uutk handle
 
Joined
May 13, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#24
Their 5g network is standalone, which is using 5g core without LTE...this network can support a wider range of 5G use cases and offer ultra-low latency...
oh really, this would be great for malaysia. it's better to use stand alone
 
Joined
Dec 17, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#25
oversea ada 5g internet laju boleh la cerita...malaysia belum meluas
Tengah building , kan TM 5g tengah buat demo..
tapi maxis pun dah ada but not wider and luas ..coverage slow sikit, so harap TM punyer ok ...
lagi pun mereka ada infra sendiri
 
Joined
Aug 30, 2018
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#26
oh really, this would be great for malaysia. it's better to use stand alone
agree....this upcoming standalone network will also utilize in various applications such as submarine cables, telecommunication towers, and Cloud computing...this will move our country towards smart city...
 
Joined
May 13, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#29
Tengah building , kan TM 5g tengah buat demo..
tapi maxis pun dah ada but not wider and luas ..coverage slow sikit, so harap TM punyer ok ...
lagi pun mereka ada infra sendiri
tak semestinya ada infra sendiri service bagus...just look at tm unifi using their own fiber but line is always unstable
 
Joined
May 11, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#31
agree....this upcoming standalone network will also utilize in various applications such as submarine cables, telecommunication towers, and Cloud computing...this will move our country towards smart city...
Tapi yang ni belum launch kan??
 
Joined
May 28, 2013
Messages
93
Likes
2
Points
8
Offline
#35
agree....this upcoming standalone network will also utilize in various applications such as submarine cables, telecommunication towers, and Cloud computing...this will move our country towards smart city...
Cloud computing, apa tu , mcm google drive atau dropbox ke?? 5G macam mana nak buat ni??
 
Joined
Jan 8, 2020
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#36
eh bukan ckp perbezaan ke apa ..ni macam ability telco masing2...mcm telko mxs ada juga 5g tapi takde infra sendiri so mcm agak susah juga
kadang2 slow lar internt semua ...tapi TM ada 5g sendiri dengan grp yg stable uutk handle
oh mcm tu rupanya..
 
Top