Teknologi Suggestion and recommended fridge?

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
455
Points
28
ELBA 250L ULTIMO ER-G2521(SV) 2 Door Fridge | Multi Air Flow | 4 Stars Energy Saving , cuba yang ni
Need suggestion from all, fridge yg best for now. Yang jimat elektrik , affordable and yang space nya luas untuk kita simpan brg dlm quantity yg besar.
 

kobeee

junior
Joined
Mar 30, 2012
Messages
52
Points
8
Need suggestion from all, fridge yg best for now. Yang jimat elektrik , affordable and yang space nya luas untuk kita simpan brg dlm quantity yg besar.
Bnyk dohh actually. N mostly kena depends pde brapa bnyk nk spend la. N keluasan space rumah.. Tpi klu mcm aq, lbih suka suggest from panasonic
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
63
Points
8
Need suggestion from all, fridge yg best for now. Yang jimat elektrik , affordable and yang space nya luas untuk kita simpan brg dlm quantity yg besar.
if nk yg quality tinggi, kne ada bajet laa.. sbb skrg ni pon skrg ni bnyk je fridge yg kualiti tinggi.. tpi usually ada installment la kan klu yg fridge ni if xleh byr one time
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
if nk yg quality tinggi, kne ada bajet laa.. sbb skrg ni pon skrg ni bnyk je fridge yg kualiti tinggi.. tpi usually ada installment la kan klu yg fridge ni if xleh byr one time
Yess.. Cma mcm I pon dh bnyk gilerr survey sne sini,, Still xleh wt kptusun which 1 nk pilih.. Bajet tu ade je, tpi klu bleh tu desain minimalist bestt jgakk
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
63
Points
8
Yess.. Cma mcm I pon dh bnyk gilerr survey sne sini,, Still xleh wt kptusun which 1 nk pilih.. Bajet tu ade je, tpi klu bleh tu desain minimalist bestt jgakk
laaa yeke. klu i org tnye slalu suggest panasonic.. sbb dia pnya brg elektronik tu warranty lame + quality tinggi.. lgi2 tgk fridge bru dorg
Post automatically merged:

Bnyk dohh actually. N mostly kena depends pde brapa bnyk nk spend la. N keluasan space rumah.. Tpi klu mcm aq, lbih suka suggest from panasonic
btol wei. i ni sbb dri rumah sndiri, pindah rmah sewa smua mmg guna panasonic.. n xde tukar lain.. bkn ape, sng nk dpt and brg diorg rata2 thn lme :p
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
laaa yeke. klu i org tnye slalu suggest panasonic.. sbb dia pnya brg elektronik tu warranty lame + quality tinggi.. lgi2 tgk fridge bru dorg
Post automatically merged:


btol wei. i ni sbb dri rumah sndiri, pindah rmah sewa smua mmg guna panasonic.. n xde tukar lain.. bkn ape, sng nk dpt and brg diorg rata2 thn lme :p
Srs ahh?? I cari bnyk keluar toshiba.. X sure laa nk pilih mana. Hhahahah. Ape je yg best ekk dengn panasonic?? Tkut hrge dia melampau plakk
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
Srs ahh?? I cari bnyk keluar toshiba.. X sure laa nk pilih mana. Hhahahah. Ape je yg best ekk dengn panasonic?? Tkut hrge dia melampau plakk
I pun stuju panasonic pnya fridge best. Lgi2 tgk diorg pnya latest model. Yg tu ada mcm2 function and mmg besr. Bleh muat banyak :D
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
63
Points
8
Srs ahh?? I cari bnyk keluar toshiba.. X sure laa nk pilih mana. Hhahahah. Ape je yg best ekk dengn panasonic?? Tkut hrge dia melampau plakk
untk skrg ni mybe bleh laa tgk2 dulu.. tpi mcm panasonic tu dia ada function tuk ksi mknn u lgi thn lme and fresh dia x hilang.. klu x slalu kita beli syur je msti cpt lebam kn, tpi this one x.. tu yg bguss
Post automatically merged:

I pun stuju panasonic pnya fridge best. Lgi2 tgk diorg pnya latest model. Yg tu ada mcm2 function and mmg besr. Bleh muat banyak :D
yes. lgi 1 mmg bnyk guna from panasonic.. hair dryer and washer pun guna from brand yg sme.. outcome dia smua bagus!
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
untk skrg ni mybe bleh laa tgk2 dulu.. tpi mcm panasonic tu dia ada function tuk ksi mknn u lgi thn lme and fresh dia x hilang.. klu x slalu kita beli syur je msti cpt lebam kn, tpi this one x.. tu yg bguss
Post automatically merged:


yes. lgi 1 mmg bnyk guna from panasonic.. hair dryer and washer pun guna from brand yg sme.. outcome dia smua bagus!
Yeke?? Mcm best jerr. I ni plak mmg jenis duduk dgn parents. So risau laa kalu selalu sngt beli mkn kt luar.. N mk plak mmg suka memasak kn.. Kdg 2 3 hari kena habiskan smua sayur klu x nnti mmg x sdp
Post automatically merged:

I pun stuju panasonic pnya fridge best. Lgi2 tgk diorg pnya latest model. Yg tu ada mcm2 function and mmg besr. Bleh muat banyak :D
I see. I mmg jrg guna panasonic, slalu either sharp atau toshiba jer. Tu yg nk tgk jgak apa pendpt org ramai gituhh hahahahha. Ade brp pintu ekk fridge diorg?
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
63
Points
8
Yeke?? Mcm best jerr. I ni plak mmg jenis duduk dgn parents. So risau laa kalu selalu sngt beli mkn kt luar.. N mk plak mmg suka memasak kn.. Kdg 2 3 hari kena habiskan smua sayur klu x nnti mmg x sdp
Post automatically merged:


I see. I mmg jrg guna panasonic, slalu either sharp atau toshiba jer. Tu yg nk tgk jgak apa pendpt org ramai gituhh hahahahha. Ade brp pintu ekk fridge diorg?
yess.. bleh jer search panasonic prime + nnti kluor laa fridge tu hahahah. best tauu sbb cooling dia mmg cpt if bru masuk brg basah.. so, xdela risau mknn beku ke tk kt dlm
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
Yeke?? Mcm best jerr. I ni plak mmg jenis duduk dgn parents. So risau laa kalu selalu sngt beli mkn kt luar.. N mk plak mmg suka memasak kn.. Kdg 2 3 hari kena habiskan smua sayur klu x nnti mmg x sdp
Post automatically merged:


I see. I mmg jrg guna panasonic, slalu either sharp atau toshiba jer. Tu yg nk tgk jgak apa pendpt org ramai gituhh hahahahha. Ade brp pintu ekk fridge diorg?
Ohh patutlaa. Fridge tu ada dri 2 smpi 4 pintuu. So klu rse space u x besar sngt, Bleh jer ambik yg 2 pintu tu sbb function dia tetap sma!
Post automatically merged:

untk skrg ni mybe bleh laa tgk2 dulu.. tpi mcm panasonic tu dia ada function tuk ksi mknn u lgi thn lme and fresh dia x hilang.. klu x slalu kita beli syur je msti cpt lebam kn, tpi this one x.. tu yg bguss
Post automatically merged:


yes. lgi 1 mmg bnyk guna from panasonic.. hair dryer and washer pun guna from brand yg sme.. outcome dia smua bagus!
Kan youuu. I pun sbb guna hair dryer diorg dulu.. Pstu ni nmpk fridge diorg pun makin baguss.
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
Ohh patutlaa. Fridge tu ada dri 2 smpi 4 pintuu. So klu rse space u x besar sngt, Bleh jer ambik yg 2 pintu tu sbb function dia tetap sma!
Post automatically merged:


Kan youuu. I pun sbb guna hair dryer diorg dulu.. Pstu ni nmpk fridge diorg pun makin baguss.
ohhh Yekee.. Klu cmtu bleh laa i convince parents i sekali hehe. Nk beli brg ni kena tgk minat org tua jgak.. Tpi bdasarkan fungsi dia tu rsenye xde kat brand lain lagi
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
186
Points
18
maybe boleh try panasonic. panasonic kan sekarang dah upgrade technology dia, lepastu quality panasonic pun boleh tahan bagus.
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
186
Points
18
setuju, panasonic pakai dah berapa tahun, still elok lagi. jaranglah rosak. Lepastu kalau simpan sayur pun simpan lama still segar.
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
61
Points
8
maybe boleh try panasonic. panasonic kan sekarang dah upgrade technology dia, lepastu quality panasonic pun boleh tahan bagus.
nak try panasonic tapi tatau mana yang bagus
Post automatically merged:

setuju, panasonic pakai dah berapa tahun, still elok lagi. jaranglah rosak. Lepastu kalau simpan sayur pun simpan lama still segar.
ye ke? bagusnya camtu, saya family kecik so selalu sayur banyak tak habis, tengok2 lusanya dah layu
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
186
Points
18
nak try panasonic tapi tatau mana yang bagus
https://club.panasonic.com/my_en/nr-bw530x.html family saya guna yang ni,yang ni prime edition punya memang best lah pakai, ada quick cooling, ada deodorisation, macam2lah. berbaloi beli, harga tak sampai 5k pun
Post automatically merged:

setuju, panasonic pakai dah berapa tahun, still elok lagi. jaranglah rosak. Lepastu kalau simpan sayur pun simpan lama still segar.
tu sebab panasonic ada technology prime fresh n prime freeze, tu makanan semua tahan lama, daging pun elok je even simpan dalam peti ais lama.
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
186
Points
18
ye ke? bagusnya camtu, saya family kecik so selalu sayur banyak tak habis, tengok2 lusanya dah layu
sis boleh dah ajak husband tukar ke panasonic, sayur n daging semua tahan lama tak rosak sebab panasonic upgrade technology fridge dia. takde serabut dah kalau balik kampung ke apa nak tinggal barang basah lama
Post automatically merged:

https://club.panasonic.com/my_en/nr-bw530x.html family saya guna yang ni,yang ni prime edition punya memang best lah pakai, ada quick cooling, ada deodorisation, macam2lah. berbaloi beli, harga tak sampai 5k pun
Post automatically merged:


tu sebab panasonic ada technology prime fresh n prime freeze, tu makanan semua tahan lama, daging pun elok je even simpan dalam peti ais lama.
yes bro. taj silap tu sebab rapid freezing yang ada kat technology prime freeze tu, dia bagi sayur kekal fresh tapi colour n quality kekal.
 
Top