Sudah Tahun 2013 - WangCyber Perlu Berubah

Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Assalamualaikum. Saban hari saya rasa IM sudah kurang bersosial di laman forum. Mereka kini lebih banyak aktif di Facebook.

Tapi saya dapatkan rasakan, lama kelamaan Facebook & Twitter menjadi satu rutin harian dan semakain lama ia sedikit membosankan. Disitulah saya mula rasa yang laman forum seperti WangCyber dan lain-lain masih relevan.

Saya kerap kali ke WangCyber sekurang-kurang 1 kali sehari dan saya suka bahagian Motivasi & Inspirasi.

Tapi ada satu perkara yang saya sangat memberi harapan kepada WC. Iaitu perubahan teknologi sistem yang digunakan. Saya mencadangkan agar WC diupgrade ke versi terkini VBulletin. Saya lihat layout VB terbaru lebih cantik dan mesra pengguna.

Antara masalah lain yang saya dapat lihat adalah ruangan iklan di bahagian kiri. User boleh hide iklan. Saya rasa ia merugikan pengiklan.

Ni cadangan je. Bagi cadangan sebab saya suka WC sejak dulu hingga kini.

Cadangan Layout:
- Simple dan user friendly
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
0
Points
48
Offline
#2
Terima kasih atas cadangan tuan..
memang ada perancangan untuk upgrade ke versi baru, cuma ditangguhkan sementara kerana versi baru vbelletin5 masih belum betul-betul matang dan stabil.
Tambahan banyak plugin yang tidak berfungsi nanti kerana tidak compatible.
Jadi, pihak saya hold dahulu perkara ini.

Insyallah, memang akan ada perubahan yang besar pada wangcyber menjelang tahun 2014 nanti.
Insyallah.. doa-doakan... :)
 
Joined
Sep 23, 2012
Messages
970
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Cadangan yang bagus dari bro Sapikk..

Saya ingin mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada orang-orang 'belakang tabir' WC yang bekerja keras siang malam demi memastikan ilmu-ilmu pemasaran internet dapat dikongsi dan menyediakan satu platform buat peniaga-peniaga online bagi mempromosikan produk mereka di sini.

p.s: Sejujurnya,laman inilah yang telah banyak membantu saya..Daripada ZERO kini dah boleh merangkak sikit-sikit..Thanks WC! WC Roccckkkss!

Ikhlas,
Khairi Hafizi
www.panduanresume.com
 

wpe

Senior
Joined
Feb 13, 2008
Messages
761
Likes
2
Points
18
Offline
#4
Terima kasih atas cadangan tuan..
memang ada perancangan untuk upgrade ke versi baru, cuma ditangguhkan sementara kerana versi baru vbelletin5 masih belum betul-betul matang dan stabil.
Tambahan banyak plugin yang tidak berfungsi nanti kerana tidak compatible.
Jadi, pihak saya hold dahulu perkara ini.

Insyallah, memang akan ada perubahan yang besar pada wangcyber menjelang tahun 2014 nanti.
Insyallah.. doa-doakan... :)
Saya menyokong penuh agenda ini.
Terima kasih tuan
 
Joined
Jul 29, 2011
Messages
1,939
Likes
0
Points
36
Offline
#6
Assalamualaikum. Saban hari saya rasa IM sudah kurang bersosial di laman forum. Mereka kini lebih banyak aktif di Facebook.

Tapi saya dapatkan rasakan, lama kelamaan Facebook & Twitter menjadi satu rutin harian dan semakain lama ia sedikit membosankan. Disitulah saya mula rasa yang laman forum seperti WangCyber dan lain-lain masih relevan.

Saya kerap kali ke WangCyber sekurang-kurang 1 kali sehari dan saya suka bahagian Motivasi & Inspirasi.

Tapi ada satu perkara yang saya sangat memberi harapan kepada WC. Iaitu perubahan teknologi sistem yang digunakan. Saya mencadangkan agar WC diupgrade ke versi terkini VBulletin. Saya lihat layout VB terbaru lebih cantik dan mesra pengguna.

Antara masalah lain yang saya dapat lihat adalah ruangan iklan di bahagian kiri. User boleh hide iklan. Saya rasa ia merugikan pengiklan.

Ni cadangan je. Bagi cadangan sebab saya suka WC sejak dulu hingga kini.

Cadangan Layout:
- Simple dan user friendly
yg di highlight kan tu.. saya sgt2 bersetuju..
kesian para pengIKLAN..
 
Joined
Apr 29, 2011
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Terima kasih atas cadangan tuan..
memang ada perancangan untuk upgrade ke versi baru, cuma ditangguhkan sementara kerana versi baru vbelletin5 masih belum betul-betul matang dan stabil.
Tambahan banyak plugin yang tidak berfungsi nanti kerana tidak compatible.
Jadi, pihak saya hold dahulu perkara ini.

Insyallah, memang akan ada perubahan yang besar pada wangcyber menjelang tahun 2014 nanti.
Insyallah.. doa-doakan... :)
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn.. :)
 
Joined
Feb 3, 2010
Messages
220
Likes
0
Points
0
Offline
#9
2 bulan lgi akan masuk tahun 2014

wangcyber tetap menjadi sumber rujukan biz internet ku .. :D
 
Joined
Apr 25, 2012
Messages
463
Likes
0
Points
16
Offline
#10
Yap,apa-apa masalah IM,akhir sekali saya akan rujuk pada wc..Banyak ilmu saya dapat dari wc..cadangan yang baik bro..Hidup WC!huhu
 
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,962
Likes
1
Points
38
Offline
#12
Saya juga sudah jarang berforum, tapi kadang-kadang rindu nak jenguk-jenguk. Otai-otai IM yang senior pun dah lama tak aktif di sini. Kebanyakan IM yang berjaya di luar sana dilahirkan di sini. Moga wangcyber terus berjaya melahirkan IM yang bagus-bagus
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
43
Offline
#16
Tarikh hari ini 14/01/2016 .....harap semua yang berada di sini sejak dulu telah pun maju, lebih baik dari tahun 2013. Kalau tak berubah atau semakin teruk, sesuatu mesti dilakukan!
 
Top