Style rambut dia lawa gile!

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
75
Points
8
Cuba korang tgk dia style rambut, mcm lawa gila, simple je dia buat tapi jadi. Mesti mahal kan nak jaga rambut camni.
Korang kalau kat rumah sllu buat stule ape ek? Nak jugak tau.
 

maripoposa12

freshman
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1
Points
1
Age
26
Usually kat rumah memang buat ponytail je takpun biar macam tu +Haha+ tapi teringin jugak buat style beza2
 

hanamarin

freshman
Joined
Jul 22, 2019
Messages
55
Points
8
Age
26
Cuba korang tgk dia style rambut, mcm lawa gila, simple je dia buat tapi jadi. Mesti mahal kan nak jaga rambut camni.
Korang kalau kat rumah sllu buat stule ape ek? Nak jugak tau.
nicee. boleh try kat rumah itu pun kalau jadi lah hahahah xD kalau tak alamatnya kena buat kat saloon
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
35
Points
8
Cuba korang tgk dia style rambut, mcm lawa gila, simple je dia buat tapi jadi. Mesti mahal kan nak jaga rambut camni.
Korang kalau kat rumah sllu buat stule ape ek? Nak jugak tau.
Depends on hair tools jugak.
I guna hairstyler HV70 pasal blh buat byk pattern mcm tu, senang je. Sikat - sikat dah jadi.
Kalau pakai hair styler lain, mmg kusut kot. Huhuhu.
Post automatically merged:

nicee. boleh try kat rumah itu pun kalau jadi lah hahahah xD kalau tak alamatnya kena buat kat saloon
Blh laa, wakaka, sendiri d.i.y, pegi saloon lagi bahaya kan.
I yang tak reti ni pun boleh buat tau.
 
Last edited:

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
59
Points
8
Rajin sgt u all hari - hari buat kat rumah. Biasa mcm tu buat untuk pergi kerja, kenduri kahwin boleh la.
I kat rumah pakai hairdryer je dah cukup.
Post automatically merged:

Usually kat rumah memang buat ponytail je takpun biar macam tu +Haha+ tapi teringin jugak buat style beza2
Betul, nak yg senang - senang je. Yang penting ramburt kemas dah okay.
Kalau yg pakai tudung ke scarf lagi senang. Tak yah fikir hairstyle.
Post automatically merged:

Depends on hair tools jugak.
I guna hairstyler HV70 pasal blh buat byk pattern mcm tu, senang je. Sikat - sikat dah jadi.
Kalau pakai hair styler lain, mmg kusut kot. Huhuhu.
Mmg depends on hairtools. Pernah pakai yg ntah apa - apa punya, rambut kering gila gugur.
Berhenti pakai dah.
 
Last edited:

hanamarin

freshman
Joined
Jul 22, 2019
Messages
55
Points
8
Age
26
Blh laa, wakaka, sendiri d.i.y, pegi saloon lagi bahaya kan.
I yang tak reti ni pun boleh buat tau.
betul jugak ek dengan keadaan camni. nak tunggu habis pkpb ni bila la so kena belajar buat sendiri +Aghh+
 
Last edited:

chimney

freshman
Joined
Jul 26, 2019
Messages
25
Points
3
Age
22
gunalah hv70, blh buat byk pattern mcm tu, yg plg best xlah mahal sgt
Post automatically merged:


blh lal, wakaka, sendiri d.i.y, pegi saloon lagi bahaya kan
hv70 tu brand apa ya? bagus tak? sebab kalau tak macam nak cuba
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
35
Points
8
hv70 tu brand apa ya? bagus tak? sebab kalau tak macam nak cuba
Panasonic punya...bagus lah sy guna, senang guna, tekan je x yah baca manual pun tak pe.
Sekali tu lambat pergi kerja, kelam kabut terus pakai hairstyler i tak letak hair oil nasib baik rambut tak rosak.
Siap shine lagi.
 
Last edited:

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
59
Points
8
Panasonic punya...bagus lah sy guna, senang guna, tekan je x yah baca manual pun tak pe.
Sekali tu lambat pergi kerja, kelam kabut terus pakai hairstyler i tak letak hair oil nasib baik rambut tak rosak.
Siap shine lagi.
Pasal brand skarang keratin & coconut oil infusion la. Sbb tu sllu beli yg branded je, ade technology camni.
 
Last edited:

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
59
Points
8
kan... zaman skang ni semua benda hujung jari je. nak tengok review dulu pastu baru beli!
Kadang2 review tu pun tak berapa nak percaya, byk yg palsu tu. Apa - apa pun mesti ingat cari kat original store atau pun trusted seller.
 
Last edited:

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
35
Points
8
woww boleh cuba la. available tak on shopee? hehe
Kat shopee, lazada or online page die sendiri ada, klu u nak beli kat sini terus, lagi ok sbb ni page official dia.
Panasonic Official Store, Online Shop | Shopee Malaysia
Hair Styling Dryers With Best Online Price In Malaysia (lazada.com.my)
kadang2 review tu pun tak berapa nak percaya, byk yg palsu tu
Sy biasa x tengok, tengok video produk kalau ok, beli je, ye la beli kat official store kan, kalau rosak pun ade warranty.
 
Last edited:

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
35
Points
8
betul2. takle caya sangat but hv70 tu macam best je bole try kot nanti
Boleh nampak beza before and after pakai tau, ni tak pakai ape2, just pakai brush die je. Mmg rekemen.
1606282968877.png

Kene saving mcm ni, tgk mahal je harga dia. Ape beza dgn brand biasa?
Mahal tapi tahan bertahun - tahun. Nak murah tggu online day nnti. Mesti ade diskaun.
Brand lain ade yg takde sikat mcm ni. Yg ni hair brush iron die, prefer guna brush ni drpd sikat atau pun brush brand lain sbb mmg hasil nampak kemas. Cepat je nak pakai, 90 second je u pasang dah boleh pakai. Takyah tggu lama.

1606282758045.png
 
Top