Stevens Tea Garden ni program sah ke?

galadriel

Newbie
Joined
Jun 15, 2006
Messages
538
Points
18
Salamz,

Tengah2 malam buta ni kak G dapat fon kol dari member ajak join Stevens Tea Garden.

Saya mmg malas nak join MLM ni coz selalu rugi jer.

So, just nak tahu, ada sesiapa tak pernah berpengalaman dgn program Stevens Tea Garden ni?

Laman web dia dekat stevensteagarden.com tapi kat situ langsung tak tunjuk pelan MLM tu.

Tapi dari kajian saya melalui Pakcik Google, macam kena invest ribu-riban utk 'prepaid makan' dan masuk program tu.

So, korang rasa ni betul ke atau program piramid bertopengkan MLM?
 

POTREY

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
337
Points
0
Age
31
Potrey dah join..

ok,memndgkn dh ada thread stg,so potrey akn cuba mnjawab segala kemusykiLAN..

So, just nak tahu, ada sesiapa tak pernah berpengalaman dgn program Stevens Tea Garden ni?
Yup,ada potrey dah join

Laman web dia dekat stevensteagarden.com tapi kat situ langsung tak tunjuk pelan MLM tu.
itu laman web restaurant dia..antara website tntg pLAN stg4u.com

Tapi dari kajian saya melalui Pakcik Google, macam kena invest ribu-riban utk 'prepaid makan' dan masuk program tu.
yup,smpai 40k pun ada

So, korang rasa ni betul ke atau program piramid bertopengkan MLM?
nop,konsep pairing tp bkn piramid..

--------------------------------------------------
ok,potrey bagitau apa yg potrey tau..

stevens nilah pioneer kedai mamak,
smp skrg (dh 30thun lebih) owner kpda kedai mamak terbesar malaysia iaitu stevens corner di setapak,yg boleh memuatkan lebih 1000 org satu masa..

nak minum teh tarik paling sedap kat sinilah,
pnh dapat anugerah:
-the best teh tarik
-the best roti canai
-the best mee goreng
-the best nasi lemak
-Kedai terbersih
dan mcm2 lglah..

baru2 ni pemenang anugerah SME, bisnesman pasti tau apa SME award.
penganugerahan berprestij mcm AJL tp bisnes punya..

OK,HIGHLIGHT KAT SINI
-KENAPA STG STRONG?
-food field NEVER gulung tikar.sebab semua org mkn,
sape kat sini tak penah pegi mamak??
ada ke?org negro pon pegi mamak..huhu
-agk2lah pndapatan kdai mamak dkat area rumah korg, sehari brapa??ribuan RM sehari..itu kdai mamak biasa,
kalau yg paling besar kat msia?..puluh2 ribu 1malam..

-Rakan niaga BMW,TOUCH nGO,TESCO,JUSCO,dan beberapa lg syrikat gergasi..

dan merupakan partnership FRANCORP!
kalau tak tau siapa FRANCORP,just google it taulah..
sdikit tntg francorp:merupakan peneraju franchise dunia
lebih 2000 syrikat gergasi di guide oleh FRANCORP trmasuklah syrikat spt shell,KFC,McD,Brigestone, dll...
dan stg merupakan smartpartner FRANCORP..

so,anda mgkin dah bayangkan masa depan STG?..
yup,akan bekembang ke seluruh dunia sama mcm kfc,
mcd dan lain2 syrkat dbawah francorp..

skrg dah masuk Malaysian Book of Record networking mamak restaurant terbesar di malaysia.

dan baru2 ni potrey dpt tau, masuk lg MBOR..pecah rekod lg maskot paling besar di msia..stinggi 15kaki..
 

POTREY

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
337
Points
0
Age
31
ok,ni pasal duit diorang....
skrg cerita pasal potensi buat duit..

disebabkan stg akan dibuka lebih kurang seratus outlet di msia,
dan dengan menu lebih 300 pilihan sajian (mamak,local,western)
kuntungan bersih di setiap outlet stg setakat ni RM500k-1juta++ sebuLAN..
jadi mmg ramai org mkn kat sini so mcm yg kita tau smkin ramai trafiq smkin senang nk buat duit..
kalau tak tau,stg buka outlet ditempat2 yang paling dibnjiri orang,
Bukit bintang,Midvalley,SunwayPyramid,Ampang, dan byk lg even kat genting highLANd pun akn buka..

kita dh tau syrikat ni ada syarikat yg kukuh,produk berkualiti,tp..

mcm mana marketing??

dia perkenalkan membership:
drpd org2 yg ramai td,kita ajak jd membership..
tp 2org ajalah..yup,mudah sgt..
kalau dapat lebih, donate kat downline pulak..

modal pulak adlah modal yg kita pkai makan,
ok,kita tgk modal paling kecik jelah(classic):
RM400=400prepaid mkn

means,bayar 400,400 tu kita dapat balik..:)
dan RM100 lg pndftaran sekali seumur hidup..

setiap 1pairing kita dapat=RM100

cth :
10 0rg downline signup modal paling kecik(classic)=5pairing=RM500
100org downline=50pairing=RM5000

dan seterusnya..

so kalau 3000pairing=RM300k!?

no...no....no
sorry=sebab limit income utk classic RM30k..
means 270k tadi flushing..hehe hiLANg camtu je..
sebab apa?sebab dia ambil classic
itulah salah satu kebaikan ambil platinum..

walau sehebat mana anda boleh dapat downline,anda tetap akan dibayar biarpun 300k sehari...

dan lg best= setiap 60org new register anda boleh dapat blackberry, notebook, atau pen mont bLANc

dan setiap 120org new register bwh anda,
anda dapat= sebijik BMW 3series

best2..kan?

chop!


tapi bkn pLAN ini yg mmbawa kekayaan
kita ada 1 lg pLAN yg menjadikan kita JUTAWAN..

hehe..sebab pLAN tulah potrey cepat2 join STG ni,biapun pada masa kesempitan wang..
nk tau?kita cerita kat YM..
--------------------------------------------------
setelah dikaji dgn teliti barulah potrey berani bckp bnda ni..stg BUKAN SCAM ATAU SISTEM PIRAMID

KENAPA POTREY BEGITU PASTI??

SEBAB..

DSC07996.JPG


kenal org kat gambar?
Ust. Syafie salleh= bekas Yang Dipertua Persatuan Ulama' M'sia(skrg timbaLAN Dipertua)

Ust Muhydin= penentu Halal & Haram JAKIM

Ust.Fauzi Mustaffa= Penceramah bebas,pengelola rancangan Al-Kuliyyah(TV3), Bekas Panel Syariah Takaful M'sia

dan beberapa lg org kuat agama M'sia termasuk Tengku Asmadi..

so,tak payah pertikai lagi lah yer....
 

galadriel

Newbie
Joined
Jun 15, 2006
Messages
538
Points
18
Potrey,

Thanks for info.

Kak G tanya je coz member saya tu jarang2 kol tiba2
kol saya malam-malam buta.

Nasib baik saya masih tak tido lg coz
tengah bina blog baru.

saya kurang minat dgn MLM.
Sebab saya paling malas nak cari downline,
nak jumpa orang, nak pergi ke meeting.

Dan saya kurang gemar makan kedai mamak,
lebih suka kedai makan melayu.
(feberet pari bakar dan tempoyak - nyam nyam!) :p

Lebih minat IM jer sebab saya berjaya buat duit dgn IM.

Tapi mungkin kalo sesiapa minat makan di mamak,
sesuai untuk mereka kot.
 

BasicCX

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
392
Points
16
Age
36
Tu semua panel syariah yang baru nak tentukan STG ni Halal ke tidak. Sila pos semua gambar lain kali:

DSC07961.JPG


Minum air kosong sahaja, sebab statusnya belum ditentukan.

DSC07996.JPG


DSC07948.JPG


DSC07937.JPG
 
Last edited:

yusz

freshman
Joined
Feb 26, 2009
Messages
66
Points
0
hoho.....eik...stg...irc....program dia same kan???
 

BasicCX

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
392
Points
16
Age
36
Ini dia emel yang baru diterima. Sila ambil perhatian!

Salam sejahtera dari pihak Halal Industry Development Corporation (HDC) dan terima kasih diatas email yang telah diberikan oleh pihak encik kepada kami.

Ingin dimaklumkan bahawa Syarikat Steven Tea Garden tidak pernah memohon sijil halal daripada HDC. HDC juga tidak pernah melantik mana-mana consultan bagi pemohonan sijil halal termasuk syarikat SAS-H Consultant.

Pihak kami tidak boleh memberi sebarang komen tentang status halal syarikat tersebut. Encik boleh hubungi kami di talian 03 83150200 bagi sebarang pertanyaan.

Sekian, terima kasih.

Ida Marlina Mustappa
Call Center Executive, Global Halal Support Center
Corporate Services

Halal Industry Development Corporation

5.02 Level 5,

KPMG Tower, First Avenue

Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama

47800 Petaling Jaya, Selangor

MALAYSIA

Tel : 603.7965 5555 Fax : 603.7965 5500

Hotline : 1800-880-555


www.hdcglobal.com
 

POTREY

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
337
Points
0
Age
31
Hi teman2..
lama tak online..
hehe..rindu2 kat wc..

erm,adoeyai..
dh tunjuk gmbar org kuat agama pon masih dok pertikai halal haram lagi..
ish3..
cuba bgtau tang mana yg haram??
http://stg-beritaterkini.blogspot.com/

dah sah2 depa suma ngaku panel syariah,
potrey tanya face to face betul ke depa ni panel syariah stg?
Ya!siap ada ceramah lg.
depa siap encourage buat bisnes ni.

depa org ada nama,orang bijak pandai,orang alim ulama',pasti depa semua tak hendak nama bersih depa kotor sebab join benda2 lagu ni..

kita semua ada akal bole fikir,jadi bertindak rasionallah sebelum mempertikai bnda yang halal..

orang JAKIM sndiri ada kat situ,
Ust Syafie Salleh sndiri gantung tanda panel syariah kat pintu tu..

tapi kalau nk pertikai air kosong tu,haha..
buat pecah perut org yg baca je,
nama pun kdai makan hang order lah pa pon macam2 ada..
kalau ustat2 tu nak air white coffee skali pon petik jari je..
cubalah bg alasan lain yg relevan sket..

asal tak pertikai Bill Gates bagi talk pakai tshirt??bukan tuksedo?
minum air kosong tak bermakna tak mampu minum ice blended..

ni ada sikit talk dari tengku asmadi..
http://www.youtube.com/watch?v=o09I0wmqxxI
 

POTREY

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
337
Points
0
Age
31
hoho.....eik...stg...irc....program dia same kan???

hai yusz,erm..
kalau nk kata sama tu sekali pndang konsepnya 'lebih kurang'..

tapi ingt tak 'pLAN' yg potrey ckp tu (refer page 1)..
tu yg buat stg lain dari progrm mlm lain..

yg pasti:
syarikat: Sangat strong dan takkan bankrup
produk: makanan utk semua jenis org..
market: strtegik,ada pLANning jngka masa pnjg,really serius in bsness
status: Sgt HALAL(diperakui) dan perkembangan yg mnkjubkan shingga diberi anugerah SME 4th ranking among 500 000 experienced company.
siapa yang dah join: GOlongan anti-mlm, leader kebykn strong MLM cmpany, org kuat agama, org cina(majority)
http://www.youtube.com/watch?v=LVe5Ajic2Qs
dan beberapa org yg nak bjaya..
nak join MLM apa pun,joinlah,tak larang..
buat stg tak brmakna kena stop apa yg go on skrg..
1 percaturan yg bijak brgantung kpd pemain..;)
 
Last edited:
Top