Starter Kit - Open US Bank Account for Non-US Resident

Joined
Jan 24, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Kelebihan Account Bank di US berbanding Debit Card Stormpay

1. Bank akaun manage percuma, berbanding debit card, yg kena bayar fee bulanan, dan pengeluaran ada fee. Bank akaun, masuk dan keluar duit percuma. Boleh transfer interaccount jugak.

2. Bank akaun support feature online management. Macam jugak Stormpay dan Paypal, tapi dalam unit yg lebih nyata, USD - bukan lagi digital USD.



Kelebihan Bank Account berbanding Paypal, EMO, Stormpay

1. Bank tak der nak freeze2 akaun macam kat Paypal atau Stormpay.

2. No receiving fees. Terima duit percuma!

3. Boleh jugak transfer inter-account. Kalau ada kawan2 kat ada akaun kat Bank yg sama atau mana2 bank, ACH transfer adalah free!



Penerimaan cek dari US

Penerimaan cek dari US apabila dimasukkan ke bank di Malaysia, kena bayar fee, Maybank sebagai contoh, awal2 lagi dah tolak processing fee US$10.00, tak termasuk brokerage fee.

So, kalau ada sesapa yg register dengan 2CheckOut.com, terima cek daripada Google AdSense program, boleh masukkan cek yg diterima ke dalam akaun di sana dengan cost yg lebih murah. Ini sudah menjimatkan.

Selain dari fee yg tinggi, masa agak lama utk process cek US di bank Malaysia. Tapi, kalau terus masuk akaun di sana - boleh dapat duit cepat sikit!


Transfer duit balik ke bank Malaysia

Duit dari bank di US boleh ditransfer balik ke Malaysia menggunakan Telegraphic Transfer aka Wire Transfer.

Ini mungkin sedikit costing. Tapi jika dibanding dengan EMO, yg boleh transfer duit ke malaysia, caj EMO adalah US$35. Manakala caj pindahan melalui bank US pulak, adalah antara US$15 - US$25 - Ini pun sudah menjimatkan.

Kalau transfer dalam $1000.00 tak trasa sangat loss. Kalau tak nak transfer balik ke Malaysia, boleh jual kat kengkawan yg ada akaun bank - transfer inter-account adalah free.

Masa pulak sangat singkat. Maximum time adalah 48 jam sahaja.



Fact tambahan

1. Tak der tax.
2. Insured up to US$100,000
3. Listed bank at NYSE.
4. Online Banking!
5. No more tax from malaysian government (IRS)


Salah anggapan

1. Ada orang tanya, borang tu hantar kepada seller ker? Jawapan: Tidak, borang tu customer kena hantar sendiri kepada bank!


Kelebihan Membeli Sekarang

1. Online Support melalui email dan YM.

2. Pengisian borang sekarang adalah FREE! (kalau sebelum ni ada caj US$3.00) - So, sesapa yg nak borang dia nampak kemas, boleh mintak tolong utk isi borang siap2, bila dapat cuma print -> sign -> post ke bank!

3. Harga pun murah dan berpatutan. Cuma US$10 atau RM35.00 sahaja! Mana lagi nak jumpa harga murah mcm ni?


Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut, sila layari: http://usbank.bizquest.biz
Email: support@bizquest.biz
YM: baddemon83


Pembayaran

Pembayaran diterima: Maybank2U transfer, EMO transfer, Paypal, Stormpay dan E-gold.
Pembayaran melalui Maybank dan EMO adalah lebih digalakkan.

Utk maklumat pembayaran: http://usbank.bizquest.biz/order.html
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#4
bizquest,

dah register akaun ini ke, akhirnya ada juga yang berikan komen, :)

macam mana penggunaan dia, semua ok? tak ada masalah ke?

kalau dah register, berapa lama dah guna akaun ini?
 

myname

freshman
Joined
Jan 24, 2006
Messages
255
Likes
1
Points
18
Offline
#6
so kalau buka acc ni tak perlu buka acc stormpay ke?
kalu tak camner nak surf 12DP?

saya blur?
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
0
Points
48
Offline
#7
US Bank Akaun & Stormpay Adalah 2 benda yang berbeza.. jangan keliru.

US Bank Akaun adalah akaun bank betul... maksudnya anda membuka akaun bank yang terdapat di US , sama seperti anda membuka akaun bank maybank, bcb, bank islam dan sebagainya di malaysia. Fungsinya ialah untuk membolehkan anda memindahkan duit dari "akaun dagangan internet" (stormpay/paypal/emo/2chekout dll) ke "akaun bank anda yang betul" yang terdapat di US.

Manakala stormpay pula adalah merupakan "payment processing"... atau boleh juga dianggap sebagai "internet merchant account/akaun dagangan internet". Fungsinya untuk membolehkan anda melakukan urusniaga di internet.

faham? :?:
 
Joined
Jan 24, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#8
bizquest,

dah register akaun ini ke, akhirnya ada juga yang berikan komen,

macam mana penggunaan dia, semua ok? tak ada masalah ke?

kalau dah register, berapa lama dah guna akaun ini?
mohdsufian,

Setakat ni tak der lagi masalah..
utk registration, depending on postal service yg u guna utk antar application kepada bank.
kalau pos biasa, dalam 2 minggu dia akan reply.

FEDEX, within 7 days.


emm sebelum tu.. berapa initial deposit nak buka akaun tu..??
p_zi,

Tak der initial deposit yg diperlukan, hanya bila akaun dah aktif, ko boleh masukkan seberapa banyakyg ko suka.

so kalau buka acc ni tak perlu buka acc stormpay ke?
kalu tak camner nak surf 12DP?

saya blur?
myname,
akaun stormpay perlu buka, sebab itu adalah digital currency yg 12DP terima,
manakala account bank tu pula, adalah real cash.


Hope answered.

You guys can visit the website for more information.

http://usbank.bizquest.biz

Utk order:
http://usbank.bizquest.biz/order.html
 

Filzan

freshman
Joined
Dec 28, 2005
Messages
295
Likes
0
Points
16
Offline
#9
Emm betul ker bank ni tak perlu initial deposit langsung.., apa yg saya baca dari forum2 yg lain biasanya nak buka akaun di US ni perlu initial deposit between USD1k-2k...
dan satu lagi ada tak hidden fee mcm processing fee ke dll??
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#10
betul tu, memang tak ada fee langsung ke. memang 100% free, nanti kalau acc dah active, dia suruh masuk kan duit, nanti dia tolak entah untuk apa pun kita tak tahu.

proses untuk acc diluluskan pula berapa lama?
 
Joined
Jan 24, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#11
Emm betul ker bank ni tak perlu initial deposit langsung.., apa yg saya baca dari forum2 yg lain biasanya nak buka akaun di US ni perlu initial deposit between USD1k-2k...
dan satu lagi ada tak hidden fee mcm processing fee ke dll??[/quote'

p_zi,

Yes, betul.. tak perlu initial deposit, sebab boleh deposit selepas akaun diaktifkan.

betul tu, memang tak ada fee langsung ke. memang 100% free, nanti kalau acc dah active, dia suruh masuk kan duit, nanti dia tolak entah untuk apa pun kita tak tahu.

proses untuk acc diluluskan pula berapa lama?
mohdsufian,

setakat ni, my account has not been deducted anything. Lagipun, bank kat sana dah jelas2 cakap takder fee/hidden fee, ini bukan bank kat malaysia yer - pengeluaran ke-5 dah kena caj.

proses utk aktifkan akaun bergantung brp lama application nak sampai ke bank.

kalau pos malaysia biasa (dalam RM4.00) - dalam 2 minggu
kalau FEDEX (dalam RM80.00) - 7 hari dah boleh siap...


Hope helped!


http://usbank.bizquest.biz
 
Joined
Dec 26, 2005
Messages
185
Likes
0
Points
16
Offline
#14
Hmm..Hmmm....I think bizquest ni la same guy from Cari forum....

sorry yer tuan-puan....saya tak mampu menjawab pertanyaan anda tempoh hari berkenaan perkara ini....

sekrang tokey nya dah ada utk menjawab segala kemuskilan....

utk saudara bizquest....Welcome to Wang Cyber.com....... :D

3. Boleh jugak transfer inter-account. Kalau ada kawan2 kat ada akaun kat Bank yg sama atau mana2 bank, ACH transfer adalah free!
Apa maksudnya tu...? adakah maksudnya kalau account kita disana adalah Citybank dan kat sini pun Citybank, maka transfer duit adalah percuma...begitu kah ?
 
Joined
Jan 24, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#15
Starter Kit - Open US Bank for Non-US Residents

Why wait, buy now while promotion is still valid.

Manage your Paypal, Stormpay, EMO, and cash cheque from Google AdSense much cheaper and faster.

Transfer your fund from your digital currency account, and save more money when you transfer your fund to Malaysia. EMO and Stormpay will charge US50 for the fee, while the bank will take the maximum of US25 only - yet much faster and convinience.

Like you manage your Stormpay online, you will also be able to manage your bank account onlike, as if you are using Maybank2U.

Promotional price : RM35.00

The promotion is about to end, when the Starter Kit is updated with more useful information, the price of the Starter Kit will be RM59.00 (US19.00)

If you buy now, you will save RM24.00 and in addition, you will get free update for the Starter Kit Second Edition.

The updates, will includes,
1. step-by-step to add your bank account to your Paypal, Stormpay and EMO.
2. information on how to do TT and information about particular bank in Malaysia.
3. many other useful information, that has been revised from first edition.

Note: First Edition owner will get updates for free when the update is ready.



========================================================================================



Hi,

Hmm..Hmmm....I think bizquest ni la same guy from Cari forum....

sorry yer tuan-puan....saya tak mampu menjawab pertanyaan anda tempoh hari berkenaan perkara ini....

sekrang tokey nya dah ada utk menjawab segala kemuskilan....

utk saudara bizquest....Welcome to Wang Cyber.com.......
Saudagarmaya,

Terima kasih. Iyer, saya adalah orang yg sama post di Cari Forum dan Nogold.


maksud passport tu kad pengenalan ke? atau passport antarabangsa
hasrul,

Passport antarabangsa, tapi Government Issued ID juga boleh diterima. Govt. Issued ID di malaysia adalah kad pengenalan kita.

tak ada nilai minumum berapa yang kita kena deposit lepas acc di aktifkan ke?
Yes, tak perlu ada jumlah minimum, even US5 pun dia tak kisah (but be a good customer, put some money).


Ok.. Berminat terus jer beli kat website..


http://usbank.bizquest.biz




Note: Buat yg Muslim, carilah rezeki dari sumber halal. Dan make sure juga tempat kita simpan dan jaga
duit juga adalah halal.... So, please - get the original Starter Pack, not the illegal one.
 
Joined
Dec 14, 2005
Messages
103
Likes
0
Points
16
Offline
#16
saya ada tinggal message kat YM,

eerm saya perlukan US bank ni,
nak tahu apa dokumen yg di perlukan untuk apply
sebelum saya beli starter kit tu

tq
 
Joined
Jan 24, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#19
3. Boleh jugak transfer inter-account. Kalau ada kawan2 kat ada akaun kat Bank yg sama atau mana2 bank, ACH transfer adalah free!

Apa maksudnya tu...? adakah maksudnya kalau account kita disana adalah Citybank dan kat sini pun Citybank, maka transfer duit adalah percuma...begitu kah ?
Tak... Kena bank yg register kat sana.

And to clarify some information, Citibank (M) Berhad tak sama dengan Citibank Corp. - Walaupun dia orang under satu Syarikat induk.


Yes... Government Issued ID (IC) sahaja boleh, tetapi lesen tu akan membantu clarify-kan pula IC kita.
 
Top