Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
5G standalone ini akan bagi impak yg sgt bagus n besar gak ,
n also network 5G ini lebih luas dan lebih stable juga ...
excited nak try
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
5G standalone ini akan bagi impak yg sgt bagus n besar gak ,
n also network 5G ini lebih luas dan lebih stable juga ...
excited nak try

kalau 4g pun coverage still limited, 5g mesti lagi teruk...better focus pada 4g je
 

xiaoofeii

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
8
Points
1
Age
36
X mungkin negara lain sudah melangkah ke arah 5G kita masih mau stay kat 4G saje, mmg akan ambil masa yg lama sikit tapi berbaloi juga kalau kita ada teknologi mcm tu.

Yes , contoh ..tengok je negara china ke , japan ke, usa ke...lagi nerthelands dah lar guna 5G apps untuk
pertaniaan semua...memang sgt helpful juga...Harap lar TM 5g pun boleh buat semua mcm ni dan advance life
 

HarimauHitam

freshman
Joined
Feb 7, 2018
Messages
15
Points
1
Age
31
kalau 4g pun coverage still limited, 5g mesti lagi teruk...better focus pada 4g je
setuju.patut diorang ni berebut nk bagi services terbaik .yg mana sekarang buat la tambahbaikan.yes nk buat 5g segala ni bgus.tapi patut consifer benda lain jugak. smpai digi dgn umobile pon ggih nk buat.haukk
 

snowsnow

freshman
Joined
Aug 30, 2018
Messages
13
Points
1
Age
30
tengah test lagi kan. ko sabar jap. nanti banyak la makian
betul2, mereka tengah test kat sesetengah tempat spt Subang Jaya dan Puchong. TM juga bekerjasama dgn MPSJ utk test 5G solutions spt smart parking, smart security dan smart traffic light...
 

xshayaziqx

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
28
Points
1
Age
29
betul2, mereka tengah test kat sesetengah tempat spt Subang Jaya dan Puchong. TM juga bekerjasama dgn MPSJ utk test 5G solutions spt smart parking, smart security dan smart traffic light...

berguna juga 5g ni untuk negara kita, harap tm dapat lakukan dengan betul
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
143
Points
18
betul2, mereka tengah test kat sesetengah tempat spt Subang Jaya dan Puchong. TM juga bekerjasama dgn MPSJ utk test 5G solutions spt smart parking, smart security dan smart traffic light...
Best nya, 5G ni kita dpt guna tak lama lagi horayyyyyyyyyyyy
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
31
kalau 4g pun coverage still limited, 5g mesti lagi teruk...better focus pada 4g je

Telco lain yg masih mempunyai masalah coverage patut bekerjsama je dgn TM dan bukannya cuba utk buat 5G sendiri yg akhirnya x memuaskan hati juga prestasi mrk kalau masalah yg sedia ada masih belum diselesaikan...
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
31
Yes , contoh ..tengok je negara china ke , japan ke, usa ke...lagi nerthelands dah lar guna 5G apps untuk
pertaniaan semua...memang sgt helpful juga...Harap lar TM 5g pun boleh buat semua mcm ni dan advance life

Mmg betul kata kau ni, walaupun kos agak mahal sikit utk buat 5G standalone tapi ia dikira investment utk masa depan negara kita, bayangkan kita dpt menjadi negara yg mampun berdiri sama tinggi dgn negara2 Europe, itulah impian yg TM kini sedang berusaha buat.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
31
Top