Spot check daripada Abang Besar A.K.A Ebay

Joined
Dec 8, 2008
Messages
1,276
Points
36
Salam,

Den ada dpt order daripada STAF EBAY tapi den gitau x dpt ship sbb kos mahal sgt.

Rasanya mungkin sbb hari tue ada buyer report pasal lokasi barang x sama yg mcm den iklankan.

Den iklankan lokasi barang kat negara "A" tapi bila sampai tgk2 barang dari negara "B".

Den dah setel baik ngan buyer tue tapi mungkin ebay masih nak buat siasatan barang yg den jual tue daripada mana.

So ada sapa2 pernah kena kes cam nie tak dan ada apa2 cadangan cam ne nak setel baik ngan ebay ?

Risau lak akaun terbaik den nie kena suspend :(

TQ.

p/s - staf ebay tue tetap nak den shipkan barang yg dia order
 
Last edited:

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
barang yg ko jual tuh leh dpt kt mesia tak?? kalo ada walaupom mahal..baik ko kasik hantar jer..

kalo takde, ko order satu kt supplier, hantar kt umh ko..pastuh pos balik ke ebay..

just my 2 cent jela..
 

malbiz

Senior
Joined
Aug 7, 2009
Messages
663
Points
18
shipping address = opis ebay

bila den nak offer refund dia gitau dia staf ebay

huhuhuhuhu,, kalau aku di tempat ko aku buat b4doh je
ko hantar satu surat registered post kat alamat staf ebay tu..
pastu dalam pada yang sama ko ship lah guna negara lain..
hehehehe amacam b4doh tak idea aku huhuhuhhuu...
ininal teknik bl#ckh4t ebay..

silap-silap haribulan itu bukan staf ebay mungkin dia guna virtual address kot huhuhuhu untuk
kasi cuak ko..

just idiot opinion :)
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
aku penah juga kn lebih krg mcm kes ni. tp bkn staf eBay la..

aku kn dgn staf apple. shipping address = opis apple. Cuak juga ms tu takut kantoi vero brg apple.

aku keringkan hati je, then ship item tu..

tgk2 bulan yg berikutnye dia dtg beli lg brg kat store aku..dan kemudian dah jd regular customer..huhu
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
aku penah juga kn lebih krg mcm kes ni. tp bkn staf eBay la..

aku kn dgn staf apple. shipping address = opis apple. Cuak juga ms tu takut kantoi vero brg apple.

aku keringkan hati je, then ship item tu..

tgk2 bulan yg berikutnye dia dtg beli lg brg kat store aku..dan kemudian dah jd regular customer..huhu


Waa.. bagus tu kalo dapat staff ebay jd ko nyer regular customer. Ada pape masalah le mintak tlg.. hehe..
 
Joined
Dec 8, 2008
Messages
1,276
Points
36
barang yg ko jual tuh leh dpt kt mesia tak?? kalo ada walaupom mahal..baik ko kasik hantar jer..

kalo takde, ko order satu kt supplier, hantar kt umh ko..pastuh pos balik ke ebay..

just my 2 cent jela..
den guna akaun AU :)
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0

Matyahoo

freshman
Joined
Jul 19, 2010
Messages
137
Points
0
aku cadangkan ko hantar je dulu, kalau nak kasi alasan, nampak sangat kita pakai dropshiper. untung sabut timbul
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
34
Macam bro.. Dah ship? Nak tau gak result dier... Nie akuan sayangkan.. Agak BAHAYA gak main mcm hentam jerk..

Tapi kalo kita tak hantq masalah gak kan..
ckp je stock dah xde..
prob dengan supplier..
myb 3-4bulan bru barang ade..
kelentong je pape yg patut..
pastu open je case then cancel transaction..
klu die tu staff ebay die mesti phm cmne org berniaga..
bukan setiap mase supply ade..
kadang2 demand kurang tp supply berlambak..
ade time plak demand berlambak tp supply kurang dan x dpt tmpung demand..
 
Top