speed adsense oh speed adsense

Status
Not open for further replies.

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,075
Points
38
Age
38
Saya baru tau perkara nie..

Harap perkara nie team dapat solve utk elakkan benda2 yang sama seperti ini terjadi kepada rakan2 lain yg benar2 buat berkongsi kaedah make money online..

Industri kita masih kecil dan perlu usahasama semua pihak. Hope the things will cool down n all happy..

p/s: Harap dapat diselesaikan dengan aman.. ( Aku sendiri pernah alami benda nie.. Hope perkara nie tak terus berlaku.. )
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Nasib baik aku x join speed adsense. Risiko gak main adsense yg langgar TOS. Biarlah aku wat sendiri cara adil, biar lambat asal selamat. hehe
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
sebenarnya.... kawan baik team SA nie ramai, dan rasanya Alang tu kenal sangat dengan syed nie... shuth nie pun kenal dia... aku kenal dia juga sedikit, masa dulu2.... well dalam 2,3 tahun dia bagus... secara ikhlasnya aku rasa memang dia ada masalah kewangan.... cuma sebagai orang yang berpendapatan tinggi macam dia aku tak sangka dia boleh tak berduit.... sekurang2 nya dia update siapa dah dibayar balik dan siapa akan dapat dan bila... bayar sikit2 dan umumkan nama... so kita tahu yang dia sedang usaha membayar balik....

if not maknanya dia dah tak dapat jana wang balik untuk tujuan bayar... maka refund tu akan jadi makan proses yang amat lama.... aku rasa aku ada nampak dia... tetapi better lawat rumah dia la ramai2, kekadang kita tak tahu, dia exam ke, kemalangan ke? sesat dalam hutan ke.... bersangka baik je lah....
dulu saya memang kawan baik dengan dia, tapi dah lama tak contact.

Saya antara orang yg awal dapat refund, beberapa hari selepas pertemuan yg dilakukan oleh beberapa orang peserta speedadsense dengan syed ikhwan. Saya yg aturkan pertemuan tu dan hasil dari pertemuan tu la yg syed bersetuju utk nak bagi refund.

Dia cakap bagi tempoh 3 bulan untuk nak selesaikan semua refund. Memang nampak ada effort dia nak refund semua sebab dalam minggu ni pun rasanya ada yg dapat refund. Status newbie ker tak tu tak timbul. Tapi macam yg ramai2 cakap kat sini, bila dia diam membisu, langsung tak update pasal status refund tersebut kat private forum menyebabkan orang tertunggu-tunggu dan bercakap bukan2.

Saya tak nak ulas panjang2 isu ni bukan sebab saya dah dapat refund, tapi antara persetujuan yg dibuat hasil pertemuan tu dulu ialah kalau team speedadsense buat refund, perkara ni tak akan didedahkan kepada public.

Tapi since yg dedahkan hal ni masih belum dapat refund, so tak boleh salahkan dia. Saya masa mula2 tahu pasal hal ni dulu pun rasa nak buat macam tu jugak.

Apa-apa pun, yg bukan peserta speedadsense atau bukan dari team speedadsense tak payah la nak jadi batu api bagi komen yg melaga-lagakan lagi orang lain. Memang seronok tengok orang jatuh tapi hari ni hari dia, mana tau esok lusa hari kita pula.
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
Hmmm harap2 semua boleh

p/s Alang: Dunia IM knapa dah xleh masuk sekarang?
duit server tak bayar. Forum tu 100% dimiliki oleh syed ikhwan. Saya cuma tolong setup dan lepas apa yg berlaku, saya tarik diri dari dunia im.
 

Traders

freshman
Joined
May 4, 2008
Messages
533
Points
16
Cara Team SA menyelesaikan masalah ini menampakkan mereka langsung tidak Professional. Customer dibiarkan begitu sahaja tanpa sebarang update...
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
apabila dh masuk traed disini, segalanya terbuka..... beli ke tak beli ke... masing2 boleh beri pendapat.... so, aku assume seperti ko kata dia akan bayar dalam masa 3 bulan untuk semua refund.... maknanya dia akan senyap kot dalam 3 bulan sehingga semua dia dah refund baru dia bersuara kot.... tapi mungkin dia nak berundur seperti dalam blog dia.... aku rasa kureng adilla bila aku tengok banyak tertumpu dekat syed...

kenapa team adsense lebih dikaitkan dengan syed? richi mana? hafreez mana? tiga2 bertanggungjawap..... this is not melagakan o.keh.... jalan penyelesaian satu jer.... post la apa2 updated....

aku tengok yang duka lara kat sini cuma nak updated news sahaja.... mereka tak kesah kalau dapat lambat duitkan.... asalkan dapat balik....

hang pun dapat setelah buat pertemuan dengan dia kan...... that why aku cadangkan yang sama..... lawat2 lah dia.... kalau aku pun ada member yang aku kenal nak refund pun makan setengah tahun... tapi dia updated jugak kat aku.... atleast aku tau dan kami boleh minum-minum lagi.... but, aku rasa sepatutnya dahulukan dahulu kepada newbie sebab rata-rata newbie nie, datangnya dari mereka yang dah habis duit....

jangan salah sangka ekkk.... ramai yang personal ngadu kat aku pasal benda nie.... that why aku tegur...... itulah risiko bila jual produk ngajar orang buat duit.... kalau tak kene refund.... kalau tak nak risiko , ajarlah benda lain yang dah pasti macam bele kambing ke... betulkan komputer ke..... barulah orang tak query apa2 kalau tak dapat jana income pun... well Alang dari kata2 hang apa akan ko buat kalau ko tak dapat refund awal? kenapa ko mintak awal, kenapa tak sarankan dia dahulukan yang newbie ini?

the best way.... refund dulu newbie yang bukak tread nie dimana isteri dia nak bersalin nie..... nampak dia urgent berbanding orang lain.... lepas tu minta dia updated bahawa dah di refund...


dulu saya memang kawan baik dengan dia, tapi dah lama tak contact.

Saya antara orang yg awal dapat refund, beberapa hari selepas pertemuan yg dilakukan oleh beberapa orang peserta speedadsense dengan syed ikhwan. Saya yg aturkan pertemuan tu dan hasil dari pertemuan tu la yg syed bersetuju utk nak bagi refund.

Dia cakap bagi tempoh 3 bulan untuk nak selesaikan semua refund. Memang nampak ada effort dia nak refund semua sebab dalam minggu ni pun rasanya ada yg dapat refund. Status newbie ker tak tu tak timbul. Tapi macam yg ramai2 cakap kat sini, bila dia diam membisu, langsung tak update pasal status refund tersebut kat private forum menyebabkan orang tertunggu-tunggu dan bercakap bukan2.

Saya tak nak ulas panjang2 isu ni bukan sebab saya dah dapat refund, tapi antara persetujuan yg dibuat hasil pertemuan tu dulu ialah kalau team speedadsense buat refund, perkara ni tak akan didedahkan kepada public.

Tapi since yg dedahkan hal ni masih belum dapat refund, so tak boleh salahkan dia. Saya masa mula2 tahu pasal hal ni dulu pun rasa nak buat macam tu jugak.

Apa-apa pun, yg bukan peserta speedadsense atau bukan dari team speedadsense tak payah la nak jadi batu api bagi komen yg melaga-lagakan lagi orang lain. Memang seronok tengok orang jatuh tapi hari ni hari dia, mana tau esok lusa hari kita pula.
 

titaniumhijau

Senior
Joined
Aug 19, 2006
Messages
2,595
Points
38
Age
36
apabila dh masuk traed disini, segalanya terbuka..... beli ke tak beli ke... masing2 boleh beri pendapat.... so, aku assume seperti ko kata dia akan bayar dalam masa 3 bulan untuk semua refund.... maknanya dia akan senyap kot dalam 3 bulan sehingga semua dia dah refund baru dia bersuara kot.... tapi mungkin dia nak berundur seperti dalam blog dia.... aku rasa kureng adilla bila aku tengok banyak tertumpu dekat syed...

kenapa team adsense lebih dikaitkan dengan syed? richi mana? hafreez mana? tiga2 bertanggungjawap..... this is not melagakan o.keh.... jalan penyelesaian satu jer.... post la apa2 updated....

aku tengok yang duka lara kat sini cuma nak updated news sahaja.... mereka tak kesah kalau dapat lambat duitkan.... asalkan dapat balik....

hang pun dapat setelah buat pertemuan dengan dia kan...... that why aku cadangkan yang sama..... lawat2 lah dia.... kalau aku pun ada member yang aku kenal nak refund pun makan setengah tahun... tapi dia updated jugak kat aku.... atleast aku tau dan kami boleh minum-minum lagi.... but, aku rasa sepatutnya dahulukan dahulu kepada newbie sebab rata-rata newbie nie, datangnya dari mereka yang dah habis duit....

jangan salah sangka ekkk.... ramai yang personal ngadu kat aku pasal benda nie.... that why aku tegur...... itulah risiko bila jual produk ngajar orang buat duit.... kalau tak kene refund.... kalau tak nak risiko , ajarlah benda lain yang dah pasti macam bele kambing ke... betulkan komputer ke..... barulah orang tak query apa2 kalau tak dapat jana income pun... well Alang dari kata2 hang apa akan ko buat kalau ko tak dapat refund awal? kenapa ko mintak awal, kenapa tak sarankan dia dahulukan yang newbie ini?

the best way.... refund dulu newbie yang bukak tread nie dimana isteri dia nak bersalin nie..... nampak dia urgent berbanding orang lain.... lepas tu minta dia updated bahawa dah di refund...
dah. pi baca kat sini. Syed dah mai. Dah bagi penjelasan : http://www.wangcyber.com/forum/moti...i-untuk-team-speed-adsense-17.html#post376056
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
Ya... macam tulah, syed dah reply

katanya...


Assalamualaikum,

pertama kali, terima kasih kerana membuka thread ini. Sedar akan kesilapan diri, saya ingin memohon maaf terhadap kesilapan yang saya lakukan.

Antara isu refund yang diperkatakan adalah

1) refund untuk seminar speed adsense dan penggunaan sistem ohbotak.
2) refund bagi mereka yang nak buat testing speed adsense. *test drive*.

Buat pengetahuan anda semua:
1- saya siang dan malam bertungkus lumus untuk mendapatkan sumber kewangan untuk meng-refund segala duit anda. setiap kali saya dapat duit, dapat cash check dan sebagainya, saya dahulukan dengan pembayaran refund. jika dapat RM500, RM450 darinya saya gunakan untuk refund dan RM50 saya simpan untuk perbelanjaan saya sendiri.
2- kata kaya, takkan nak refund takda duit? sekarang ni, hakikatnya saya memang sudah jatuh terduduk. itu hakikat. buat pengetahuan kesemua acc adsense saya sudah di disable. sekarang ni saya baru lepas register 2 akaun adsense baru, dan saya sedang berusaha menaikkan earning akaun adsense saya sebagaimana dulu dan saya plan bila cash out, first thing adalah menyetelkan masalah refund.
3- apsal asyik senyap diri? ini penjelasan saya. tiap-tiap hari dihujani email dan call serta sms. sebagai manusia biasa, fikiran saya akan jadi berkecamuk memikirkan masalah ini. jadi lately saya ambil langkah berdiam diri dan focuskan pada projek saya dan richie. kami sesaat pun tidak duduk diam utk mencari dan menjana pendapatan dari internet. sekarang kami tgh focus pada apa yg dikerjakan supaya mendatangkan hasil dan boleh membayar refund kalian. jadi saya harap kalian faham akan situasi saya.
4- segala detail siapa yg patut direfund, saya recordkan elok-elok. setiap kali sudah bayar, saya catitkan dan siapa next patut dibayar pun saya catitkan. latest saya buat pembayaran adalah pada minggu ni, bila mana satu dari payment saya clear. pada minggu ni saya buat banyak juga pembayaran.
5- saya harap anda semua bagi ruang kepada saya untuk mencari lebih duit supaya saya dapat settlekan segalanya.
6- lepas dari ini, terpulang pada anda semua, nak caci maki, nak cakap saya pembohong dan segalanya. saya terima, sebab memang salah saya. cuma insyaAllah saya tidak akan mengganggu anda semua (kecuali pada masa membayar refund) di sini. cuma bagi saya ruang dan masa untuk menyelesaikan segalanya.
7- bagi mereka yang pernah belajar dari saya, saya halalkan ilmu yg diajar dunia akhirat. diharap gunakan dan kembangkan ia pada rakan yang lain.
8- misi saya sekarang, nak cari dan kumpul duit terus dan settlekan refund peserta seminar, refund tester speed adsense serta pembayaran PPL beserta dengan bonus yang saya janjikan dahulu (saya masih collect list speed adsense, bermakna saya akan bayar mengikut list update). jangan bimbang, saya bayar semuanya, cuma sekali lagi saya tekankan, berikan saya ruang dan masa untuk menyelesaikan segalanya. jika setiap hari ditekan, semua benda takkan menjadi.
9- last sekali, tak perlu la marah dan libatkan org lain (hafreze dan richie). kalau nak maki, maki saya. kalau berdendam, dendam ngan saya. kalau nak tuntut, tuntut ngan saya.
10- last sekali sebelum saya mendiamkan diri untuk mencari duit, saya minta maaf terhadap apa yang berlaku. bagi yang lain, ambil ikhtibar di atas apa yang berlaku. cuba belajar dari kesilapan orang lain. memang benar, guru yang paling berkesan adalah pengalaman.

p.s: untuk pengetahuan speed adsense tester, saya sedang menyiapkan 1 site utk letakkan id anda. tetapi purata earning masih lagi rendah untuk harian. insyaAllah bila dah stabil sket, saya terus jalankan apa yg dijanji.

Terima kasih,
Syed_Ikhwan.


so..... bersabarlah..... itu jer.... aku rasa dengan reply nie maka terhurailah kot, bolehlah anda semua duduk diam2.... :)



sudah blh tutup thread ini....

agar tiada orang ambil kesempatan utk jatuhkan mana2 pihak
 
Status
Not open for further replies.
Top