Software terbaik untuk submit link ke directory..??

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
aku rasa semua org sini tahu yg submit website ke directory adalah cara yg bagus untuk dapatkan traffic, seo, serta page rank..ni aku nk mintak pendapat korang.. software apa yg bagus unutk buat bende tu,. seo elite? lazy seo, etc..

recommend please.. ;)
 

AmirulFaisyal

Senior
Joined
May 22, 2006
Messages
581
Points
18
Kenapa tak nak cuba manual submission?Sekarang dah ada servis buat manual submission.Ada yang saya pernah jumpa,dia buat servis submit kat 300 directory dengan bayaran $20.

Kalau tak silap saya ada di forum digitalpoint.Boleh pegi cek kat sana.

Pasal SeoElite tu rasanya bukan software untuk submit ke directory.Ia lebih kepada software statistik website-website pesaing anda dan anda.Software ni boleh tolong carikan contact yang sesuai untuk anda buat link building dengan website anda.

Saya tak pernah cuba lagi software ni cuma dari apa yang saya baca dari pengguna-pengguna SeoElite ni la.Actually they highly recommend SeoElite rather the other SEO software.

Betulkan saya kalau tersalah info.=)
 

nizam

freshman
Joined
Nov 13, 2006
Messages
115
Points
16
dari pengalaman sy sendiri, sy gunakan lazyseo untuk submit to directories. Bole kalau nak submit manually tapi ia akan ambil masa lebih kurang 2-3 minit untuk SETIAP directory..so kalau guna lazyseo, ia akan submit pada lebih 200 directories automatically.
 

AmirulFaisyal

Senior
Joined
May 22, 2006
Messages
581
Points
18
Nizam,

LazySEO tu yang berbayar kan?

Lagi satu berkesan tak dari segi SEO bila awak pakai software tu?Kalau boleh awak buat review sikit pasal LazySEO ni kat sini.
 

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
Kenapa tak nak cuba manual submission?Sekarang dah ada servis buat manual submission.Ada yang saya pernah jumpa,dia buat servis submit kat 300 directory dengan bayaran $20.

Kalau tak silap saya ada di forum digitalpoint.Boleh pegi cek kat sana.

Pasal SeoElite tu rasanya bukan software untuk submit ke directory.Ia lebih kepada software statistik website-website pesaing anda dan anda.Software ni boleh tolong carikan contact yang sesuai untuk anda buat link building dengan website anda.

Saya tak pernah cuba lagi software ni cuma dari apa yang saya baca dari pengguna-pengguna SeoElite ni la.Actually they highly recommend SeoElite rather the other SEO software.

Betulkan saya kalau tersalah info.=)
saya rasa yg manual submission service tu untuk satu website sahaja..anyway thanks for the tips..
 

nizam

freshman
Joined
Nov 13, 2006
Messages
115
Points
16
saya gunakan lazyseo sudah 4 bulan...bayarannya ialah usd19.95 per month. Semua site sy submit ke directory guna lazyseo.

SEO Factor
Apabila website sy sudah disenaraikan pada directory yg mempunyai PR yg baik (i.e PR 3 and above), lebih cepat bagi googlebot( spider google) nak sampai ke website kita..(selain teknik sitemap).

Cara penggunaan mudah sekali.
1) login kat member area..
2) then sy masukkan detail pasal website sy..
3) submit to any directory yg kita mahu. di situ ada lebih 200 pilihan directory yg sy boleh pilih untuk submit. Tp biasanya sy select all directories.
4) then click on submit button.
5) dlm 5 minit web sy dah di submit.
6) pastu terima more than hundred email confirmations from all directories yg berjaya disubmit.
7) juga ada report yg mana directory berjaya dihantar dan yg mana tidak. Yg tidak tu boleh re-submit.

So bg saya dlm masa 5-7 minit setel urusan tu dan tak ambil masa yg lama. Kalau manually memang lama dan hanya boleh submit to satu directory sahaja.

Dan list of directory ini sentiasa diupdate oleh pihak admin. Yg mana directory yg dpt complain ahli akan dikeluarkan. Dan directory baru pula akan dimasukkan.

rgds,
 
Top