[ Software RefererX ] Jana traffik ke blog / website secara automatik.

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Tuan ada tak database yg hnya visitor dari luar negara sahaja ramai sperti .. ?

Ada..
Jika nak traffic dari US lebih banyak, boleh guna database seperti :

1. WP.COM
2. Feedjit
3. Blogger.com
 

aliff92

freshman
Joined
May 26, 2011
Messages
60
Points
0
Cantik tu tuan... nk guna untuk next project nnti.. lagi rmai lagi bagus.. :D
ok tuan out dulu.. nnti poket berisi nnti, mau beli juga software tu.. mau test dye punya power.. :D
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
No poblem... :)

Cantik tu tuan... nk guna untuk next project nnti.. lagi rmai lagi bagus.. :D
ok tuan out dulu.. nnti poket berisi nnti, mau beli juga software tu.. mau test dye punya power.. :D
 

Kris54Timo

freshman
Joined
Jun 9, 2012
Messages
0
Points
0
tersenarai dekat atas tu..
jie2.jpg

jie3.jpg

jie1.jpg

jie1-2.jpg
 
Last edited:

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
memang bagus RX nie. saya guna software seperti RX tp bukan RX. dpat post ke cbox sahaja dan guna URL direct ke cbox. trafik real human. memang power!
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Rasanya mcm tau je software tu.. tp xsyok la sebab cbox je..
RX boleh belasah wp.com, feedjit, blogger stats.. dll..

memang bagus RX nie. saya guna software seperti RX tp bukan RX. dpat post ke cbox sahaja dan guna URL direct ke cbox. trafik real human. memang power!
 

aliff92

freshman
Joined
May 26, 2011
Messages
60
Points
0
salam tuan, saya nak tahu boleh ke refererx ini boleh post berjuta-juta link dalam masa sehari contoh( 4million above).. kerana ada sesetgh software sy tngok kt fiverr boleh servis express delivery.. dan ada tak web nak check link yg duplicate..

sekian, terima kasih:)
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Disini yang saya pernah alami & nak kongsi dengan bro adalah, adakah PC kita mampu menampung berat DB RX YANG BESAR untuk tujuan penghantaran traffik berjuta-juta dalam masa 1 hari?. Perkara ini yang perlu kita ambil kira saya rasa dalam memastikan traffik yang dihantar akan lebih banyak SUCCESS berbanding FAILED dari sistem RX ini.

Apapun software RX ini antara software traffik yang telah banyak membantu saya dan rakan2 lain disini..:)

Selamat maju jaya bro!

salam tuan, saya nak tahu boleh ke refererx ini boleh post berjuta-juta link dalam masa sehari contoh( 4million above).. kerana ada sesetgh software sy tngok kt fiverr boleh servis express delivery.. dan ada tak web nak check link yg duplicate..

sekian, terima kasih:)
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
PROXY byk LIVE tak bro? mungkin faktor ini juga yg jadikan masalah pada SUCCESS visited bro..

Apa2 pon kita tunggu respon bro soleh nanti..

p/s: Saya guna masih ok lagi..run 20K DB untuk 1 RX pada VPS 1.5GB RAM sahaja.

RX tgh ad prob ke bro? DB sy 744 dia detact skit je. xsmpai 100 pn. Da klik revisit all 2.
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
RX tgh ad prob ke bro? DB sy 744 dia detact skit je. xsmpai 100 pn. Da klik revisit all 2.

Maaf sy xperasan post bro..
Ok, masalah yg berlaku kpd bro adalah ada something wrong pada LINE 744..
Ini kerana ada SPACE atau simbol yang menyebabkan RX tidak dapat membaca LINE 745..

Buka File DB tersebut menggunakan Notepad ++ atau PSpad ata apa2 tools yg boleh terus jump ke LINE 744,
sy yakin ada code atau simbol yg pelik..

Padam simbol / code / SPACE yg terdapat dalam file DB tersebut secara manual.

Selepas itu cuba load menggunakan RX, pasti selesai.. :)

Cubalah.
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Pertama sekali boleh sy tahu software ape?
Adakah software utk submit backlink?

Jika software utk submit backlink, sy tidak hairan jika software tersebut boleh submit berjuta-juta link dalam masa sehari.

Ianya berbeza dengan kerja software RefererX. Software refererX bukan seperti software submit backlink, tetapi software RX submit link blog (apa-apa sahaja) kedalam Log Statistik.
Log statistik ini akan dilihat oleh owner blog. Hanya owner blog yg boleh melihatnya, ROBOT Crawler SE tidak dapat membaca Log Statistik.

Selain itu, RX berupaya untuk submit Chat Message secara automatik ke Cbox. Jadi jalan kerja RX berbeza sekali. RX akan memberikan terus traffik real human kepada website kita.
Tetapi tidak memberikan sebarang score SEO secara terus.



salam tuan, saya nak tahu boleh ke refererx ini boleh post berjuta-juta link dalam masa sehari contoh( 4million above).. kerana ada sesetgh software sy tngok kt fiverr boleh servis express delivery.. dan ada tak web nak check link yg duplicate..

sekian, terima kasih:)
 

adibhaha

freshman
Joined
Apr 6, 2012
Messages
125
Points
16
salam..bro tnye sikit..kalau la sy sebagai newbies agak2 berapa visitor yang akan lawat blog/website yang saya dapat sehari?
adai kata internet 4mbps, comp core i3 ?
 

aliff92

freshman
Joined
May 26, 2011
Messages
60
Points
0
Pertama sekali boleh sy tahu software ape?
Adakah software utk submit backlink?

Jika software utk submit backlink, sy tidak hairan jika software tersebut boleh submit berjuta-juta link dalam masa sehari.

Ianya berbeza dengan kerja software RefererX. Software refererX bukan seperti software submit backlink, tetapi software RX submit link blog (apa-apa sahaja) kedalam Log Statistik.
Log statistik ini akan dilihat oleh owner blog. Hanya owner blog yg boleh melihatnya, ROBOT Crawler SE tidak dapat membaca Log Statistik.

Selain itu, RX berupaya untuk submit Chat Message secara automatik ke Cbox. Jadi jalan kerja RX berbeza sekali. RX akan memberikan terus traffik real human kepada website kita.
Tetapi tidak memberikan sebarang score SEO secara terus.

Ada dua jenis software yg sy perasan iaitu xrumer dengan scrapebox yg diorng sllu pakai, tak tahu klu ada software yg lain.
 

aliff92

freshman
Joined
May 26, 2011
Messages
60
Points
0
Mula2 thanks tuan sudi menjawabkan pertnyaan newbi ni:)
mybe diorng guna lebih dari satu pc dan lebih dari satu jenis software untuk run sampai berjuta-juta link.. saya mula-mula tengok pon pelik juga.. tu yg saya nak tahu tu dgn bertnya kpd masta2 kt sini:)

Disini yang saya pernah alami & nak kongsi dengan bro adalah, adakah PC kita mampu menampung berat DB RX YANG BESAR untuk tujuan penghantaran traffik berjuta-juta dalam masa 1 hari?. Perkara ini yang perlu kita ambil kira saya rasa dalam memastikan traffik yang dihantar akan lebih banyak SUCCESS berbanding FAILED dari sistem RX ini.

Apapun software RX ini antara software traffik yang telah banyak membantu saya dan rakan2 lain disini..:)

Selamat maju jaya bro!
 
Last edited:

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Salam,
Bergantung kepada beberapa fakor, tidak kira newbie atau dah pakar :

1. Jumlah database yg digunakan
2. Ayat promosi yang digunakan
3. URL yg dipromosikan

Semakin besar jumlah database yang digunakan, semakin tinggi peratus untuk mendapat return traffik yang banyak.

Ayat promosi yang digunakan untuk Log Cbox juga memainkan peranan, nanti bila sudah beli, boleh refer semua tips & trick sy di thread RefererX Journal.

URL yg dipomosikn juga penting, jika nampak neutral & mengancam, pasti akan dapat banyak return traffik.

Kesemua ini tidak mengenal sama ada mereka newbie atau sudah pakar dalam RX. Kadang kala walaupun sudah pakar, tp jika salah cara promosi, sikit juga trafik yang mereka dapat.

Biasanya paling kurang newbie akan dapat 50 - 300 UV sehari dengan kerja promosi yg berterusan & berkhemah..

salam..bro tnye sikit..kalau la sy sebagai newbies agak2 berapa visitor yang akan lawat blog/website yang saya dapat sehari?
adai kata internet 4mbps, comp core i3 ?
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Ok, xrumer & scrapebox memang berbeza dengan RefererX..
Kedua-dua software tersebut adalah untuk backlink semata-mata..

Disebabkan itu jalan kerja software tersebut lebih laju & boleh submit berjuta-juta link dalam masa sehari.

Ada dua jenis software yg sy perasan iaitu xrumer dengan scrapebox yg diorng sllu pakai, tak tahu klu ada software yg lain.
 
Top