Social Network Untuk IM Malaysia

Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#1
Salam kengkawan,

Saya dengan ini berbesar hati ingin menjemput kawan2 ke social network khas utk internet marketer Malaysia. Tak kisah sama ada newbie ataupun otai semua di jemput utk memeriahkan lagi social network ni.

social network agak familiar bg mereka yg mempunyai akaun di myspace, friendster dan yang terbaru facebook. So disini kita akan himpunkan IM dari serata pelusuk Malaysia. Terima kasih:

Internet Entrepreneur Malaysia - Society Network for IEM

Sebarang komen dan maklum balas amat di alu-alukan..salam
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#3
Tak kira janji mereka yg ada mindsite nak jadi self employed dan business owner..sila sila... :D
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#4
Sehingga ke saat ini dah ada lebih 40 org join social network ni termasuk owner WC. (Thanks shuth) dan sifo yang diam tp berisi, kidino :D Thanks kepada rakan2 IM lain yang turut serta, nak list dlm ni panjang sgt.

Mengapa perlu join:

1. Untuk kita berkenalan lebih erat lagi share video/pic keluarga ataupun semasa bercuti :D

2. Internet marketer pun ada life masing2 tak semestinya buat duit jerk. So mari kita berso**** secara normal...

3. Social network ni lebih niche kepada IM, jadi jika anda ingin mempromosikn sebarang produk/servis lebih mudah dan target yang betul..

4. etc..etc..

 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,328
Likes
0
Points
38
Offline
#5
Website tu surfaddict founder ke? :D
Ada gak terima jemputan daripada email. ;)
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#7
yup..aku dah join..best wo..html leh masuk bebanyak tuh...code ape eh yang leh masuk kat text box tuh?php rasanya leh ke??
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#8
Thanks beb..erm sume dah setup tinggal tunggu kawan2 dr WC hadir ke rumah terbuka virtual home ni..heheheh
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#11
Yup..ramai2 lagi meriah kan..actually baru2 ini ada kawan2 di IM yg hilang tetiba..rupa-rupanya mereka mengalami masalah kesihatan..Jadi dengan wujudnya society network ni akan menjadikan kita lebih prihatin dan mudah dihubungi.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#12
Pada kengkawan yg tak join lagi bolehlah mendaftarkan diri..Makin ramai makin meriah..sharelah pic ke video ke..nak share apapun boleh..hehehe
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#14
Yup Zul,

Setelah mengkaji dlm beberapa bulan lepas sy rasakan ning memberikan platform yg sesuai utk site society. Nak beli script sendiri test demopun mcm tak berapa berminat.

Insya-allah sy akan gunakan domain sendiri nanti, minta tolong kawan2 IM disini beritahu rakan2 IM yang lain.

Kalau zul byk video kan boleh upload kat dalam tu, lebih targeted market.
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,328
Likes
0
Points
38
Offline
#15
Elok pkai yang ning punyer daripada pkai self-host. Coz nak buat website social networking nie perlukan banyak bandwidth jugak :D
Kena fikir jugak untuk jangka panjang ;) Lain lah klau kewangan mantop dan power dalam programming. Mana tahu kut2 kena hack atau kena attack dek worms. Sedangkan friendster yang hebat pun leh kena...:D
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#16
Maksud sy gunakan domain sendiri but still host dekat ning. Kan ada feature utk itu. Tp itu sume bergantung kepada feedback dan pada masa hadapan.
 
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,133
Likes
4
Points
38
Offline
#19
hey.. aku IM yg kurang rancak dah join dah.
hehe.. bile nk buat open house nie? gatal
tgn nk merasa duit raye. :p
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#20
hey.. aku IM yg kurang rancak dah join dah.
hehe.. bile nk buat open house nie? gatal
tgn nk merasa duit raye. :p
Hahahaha..duit raya utk budak umur bawah 10 thn sahaja..Keahlian semakin bertambah jadi mari serikan IEM dengan kehadiran anda. :D
 
Top