Social Media untuk Perniagaan

StellaMindy

freshman
Joined
Sep 8, 2021
Messages
14
Points
1
Age
23
Kebanyakan orang dan syarikat telah menggunkan social media sebagai platform untuk membuat perniagaan di Malaysia. Bukan sahaja jual di online marketplace, penjual sekarang suka jual di social media juga. Ini adalah kerana social media sangat popular untuk digunakan pada hari ini. Kita boleh lihat semua orang sekarang suka membaca berita, lihat movie, post dan berkomunikasi dengan kawan-kawan atau keluarga dan saudara dengan menggunkan social media seperti Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, WeChat, Whatsapp dan lain-lain.

Kita boleh lihat pada hari ini, banyak syarikat dan penjual suka jual di social media seperti di Facebook marketplace, atau buka satu page di Facebook sebagai online kedai yang buka di Facebook. Bukan itu sahaja, Penjual juga boleh pilih untuk join dengan group yang berkaitan dengan penjualan online atau online shopping seperti "Online Shopping Group Malaysia" untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan. Bukan sahaja di Facebook, penjual juga boleh jual di Instagram dengan membukankan satu business account untuk kedai mereka.

Adakah ini senang? Jika anda ada akaun di social media tersebut, anda boleh mula jual di platform social media dah, dengan kos yang rendah.
 
Last edited:
Top