smart hotel di China

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
25
haritu ada tgk kt youtube pasal hotel kt China ni dia nak jadikan smart hotel sebab 5G.. segala benda di'5G' kan.. sampai takde bellboy ke apa ke, guna AI robot je.. menarik sangattt nihhh hehehe..

 

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
haritu ada tgk kt youtube pasal hotel kt China ni dia nak jadikan smart hotel sebab 5G.. segala benda di'5G' kan.. sampai takde bellboy ke apa ke, guna AI robot je.. menarik sangattt nihhh hehehe..

wow mcm hebat sgt ni... nak tanya semua pekerja termasuk front officer, housekeeper, bellman tu semua diganti dgn robot ke?
 

chinglaimei

freshman
Joined
Sep 20, 2019
Messages
9
Points
1
Age
24
haritu ada tgk kt youtube pasal hotel kt China ni dia nak jadikan smart hotel sebab 5G.. segala benda di'5G' kan.. sampai takde bellboy ke apa ke, guna AI robot je.. menarik sangattt nihhh hehehe..

Yang ni kat China ada je, bila nak masuk Malaysia??
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
wow mcm hebat sgt ni... nak tanya semua pekerja termasuk front officer, housekeeper, bellman tu semua diganti dgn robot ke?
rasanya mcm tu la...pengurus hotel blh control pekerja robot tu scr jarak jauh...mmg senangkan kerja semua org...
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
rasanya mcm tu la...pengurus hotel blh control pekerja robot tu scr jarak jauh...mmg senangkan kerja semua org...
teknologi dah makin canggih ni...beban kerja semua org dah makin ringan...pengurus hotel blh control pekerja robot dgn pki internet tanpa mengira masa dan tempat...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
teknologi dah makin canggih ni...beban kerja semua org dah makin ringan...pengurus hotel blh control pekerja robot dgn pki internet tanpa mengira masa dan tempat...
kalau pki network 5G, pergerakan robot pekerja hotel akan jadi lbh pantas tak?
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
kalau pki network 5G, pergerakan robot pekerja hotel akan jadi lbh pantas tak?
pergerakan robot pekerja hotel tu standard...tapi mereka akan terima arahan yg diberi dgn cepat apabila connect dgn network 5G yg kuat mcm TM...
 

henrykim8889

freshman
Joined
Feb 1, 2019
Messages
13
Points
1
Age
41
Kalau hotel ada bagi service seperti tunjuk arah bagi customer dgn guna robot, then yang ni best
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
haritu ada tgk kt youtube pasal hotel kt China ni dia nak jadikan smart hotel sebab 5G.. segala benda di'5G' kan.. sampai takde bellboy ke apa ke, guna AI robot je.. menarik sangattt nihhh hehehe..

Wow bestnya.. 5G memang sangat membantu kita semua. Kalau Malaysia buat mcm ni memang best laa.. Pakai pulak 5G TM.. uishhh
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
teknologi dah makin canggih ni...beban kerja semua org dah makin ringan...pengurus hotel blh control pekerja robot dgn pki internet tanpa mengira masa dan tempat...
Betul tu.. Sekarang dah macam-macam teknologi yang kita boleh jumpa.. Yang penting 5G network jangan lupa.. Takde 5G network memang tak best laa
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
haritu ada tgk kt youtube pasal hotel kt China ni dia nak jadikan smart hotel sebab 5G.. segala benda di'5G' kan.. sampai takde bellboy ke apa ke, guna AI robot je.. menarik sangattt nihhh hehehe..
Menariknya. Kalau ada kat Malaysia ni mesti best.. hehehe.. hebat ya 5G ni.. sukanya lahaii.. lagi-lagi 5G TM.. best uiii.. laju
 
Last edited:

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
rasanya mcm tu la...pengurus hotel blh control pekerja robot tu scr jarak jauh...mmg senangkan kerja semua org...
Kan semua kerja jadi senang. Takde laa sakit pinggang, kaki, tangan sangat kalau robot membantu. Hebatnya teknologi sekarang.
 
Top