slow juicer

Joined
Jun 11, 2013
Messages
24
Likes
0
Points
1
Offline
#1
aku x pernah tahu beza juicer biasa dgn slow juicer sampai lah aku tgk kt tv.. ada diorang introduce slow juicer.. slow juicer ni dia akan perah buah atau vege pelan2 tu yg bila dah dlm gelas, dia takkan separate serat dgn air mcm kalau guna juicer biasa.. juicer mana yg korang guna skrg?
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#2
sekarang dah ada banyak jenis juicer dah .Even macam dah ada hand bottle ,portable jucier ..ada lar byk2 sekarg..
Tapi aku ni sekarang guna yg portable punya sbb senang taw...pergi mana2 pun aku bawah,thn tekan je satu button dah blend .boleh dpt fresh
juice lar...cuba tengok kt lazada pun ada ..
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Likes
2
Points
3
Age
26
Offline
#3
betul juga .even now having juicer controlled by apps button with 4G 5G network ..and yes guys another thing wanted to check now days my
Maxis line so slow I can't even reply or comment in forums n fb checking stories , its quite bad .Anyone using maxis ??? or any suggestion for changing to other telco ..bcz i heard TM having 5G now..anyone knw abt it ?
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#4
betul juga .even now having juicer controlled by apps button with 4G 5G network ..and yes guys another thing wanted to check now days my
Maxis line so slow I can't even reply or comment in forums n fb checking stories , its quite bad .Anyone using maxis ??? or any suggestion for changing to other telco ..bcz i heard TM having 5G now..anyone knw abt it ?

Yes aq ni dah lama guna TM 4G n unifi so far okay...sangat jarang blh kata coverage ada prblm...
TM on process testing demo sekarang ,tapi tak pasti bila launch ...even TM ni blh bagi more better 5G connection compare dengan other telko juga sbb dia orang ada infra sendiri juga
 

jizuzi

freshman
Joined
Dec 12, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#5
5G will enable new services that can transform industries with ultra-reliable/available, low latency links—such as remote control of critical infrastructure, vehicles, and medical procedures as well too...I am waiting for the TM 5G and try it out
 

razah

freshman
Joined
Dec 16, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#6
Malaysia perlu mengambil langkah secara beransur-ansur dan berhati-hati dalam melaksanakan 5G bagi mendapatkan lebih banyak ruang dan masa untuk bereksperimen dan belajar daripada negara yang sudah dalam fasa maju dalam pelaksanaan 5G...sebab 5G ini memang akan bagi impak yang sangat besar kalau TM 5G ini memang jadi dengan baik...
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
45
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#7
betul juga .even now having juicer controlled by apps button with 4G 5G network ..and yes guys another thing wanted to check now days my
Maxis line so slow I can't even reply or comment in forums n fb checking stories , its quite bad .Anyone using maxis ??? or any suggestion for changing to other telco ..bcz i heard TM having 5G now..anyone knw abt it ?
Last time aku guna maxis fiber.. Iklan gempak sampai ku tertipu aduhhh.. tpi kemain collab dgn celcom utk 5g, tak tau cemana nk buat 5g tu, infra berapa lama mau install daa
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
45
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#8
Yes aq ni dah lama guna TM 4G n unifi so far okay...sangat jarang blh kata coverage ada prblm...
TM on process testing demo sekarang ,tapi tak pasti bila launch ...even TM ni blh bagi more better 5G connection compare dengan other telko juga sbb dia orang ada infra sendiri juga
Tm pun kt dlm artikel ni https://www.malaymail.com/news/tech...rst-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425 kata nk buat stand alone.. Lagi laju dgn efisen katenya.. Tpi awat aku dgr tm je nk buat ni.. Telco lain pi mana ni? hahaha
 
Joined
Dec 18, 2019
Messages
7
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#9
as i check about the 5G that TM work on is being planned right now will operate in a high-frequency band of the wireless spectrum between 30 GHz and 300 GHz !!
Excited but still in curious is that they cn make it !!!
 
Joined
Dec 20, 2019
Messages
8
Likes
1
Points
3
Age
34
Offline
#10
Betul , lagi pun skrh telko yg lain slow sikit, tapi TM ok lar so far stable and blh cover byk area dengan ok ..
lagi pun dia org tengah buat trial utuk get better system on byk mcm traffic light semua..
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
42
Likes
1
Points
8
Age
24
Offline
#11
aku x pernah tahu beza juicer biasa dgn slow juicer sampai lah aku tgk kt tv.. ada diorang introduce slow juicer.. slow juicer ni dia akan perah buah atau vege pelan2 tu yg bila dah dlm gelas, dia takkan separate serat dgn air mcm kalau guna juicer biasa.. juicer mana yg korang guna skrg?
Slow juicer ni best dari juicer biasa tu. Pakai la Tefal punya.. aku pakai hat tu best jee.
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
42
Likes
1
Points
8
Age
24
Offline
#12
Malaysia perlu mengambil langkah secara beransur-ansur dan berhati-hati dalam melaksanakan 5G bagi mendapatkan lebih banyak ruang dan masa untuk bereksperimen dan belajar daripada negara yang sudah dalam fasa maju dalam pelaksanaan 5G...sebab 5G ini memang akan bagi impak yang sangat besar kalau TM 5G ini memang jadi dengan baik...
Benar.. sebab tu 5G masih dalam trial TM lagi.. 2025 mungkin kita boleh rasa pelbagai benefit macam yg negara maju tu dpat. Tak sabarnya
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
42
Likes
1
Points
8
Age
24
Offline
#13

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
32
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#14
Last time aku guna maxis fiber.. Iklan gempak sampai ku tertipu aduhhh.. tpi kemain collab dgn celcom utk 5g, tak tau cemana nk buat 5g tu, infra berapa lama mau install daa
Selalu mcm tu.. iklan kemain lebat sekali pakai bagi sakit hati jaa.. last2 aku pilih TM unifi baru puas hatii pakai.. line pon laju.
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
32
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#15
Betul , lagi pun skrh telko yg lain slow sikit, tapi TM ok lar so far stable and blh cover byk area dengan ok ..
lagi pun dia org tengah buat trial utuk get better system on byk mcm traffic light semua..
wow.. tak sabar sangat nak tengok 5G TM ni.. Harap boleh bantu kita dapat line yang lagi best dari sekarang.
 
Top