Skim Pengeluaran EPF/KWSP untuk pelaburan Unit Trust/Unit Amanah.

Joined
Jun 10, 2007
Messages
350
Likes
3
Points
18
Offline
#1
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Jika anda diberi peluang kepada untuk mengembangkan duit EPF/KWSP anda sebanyak 2 kali ganda dan mungkin lebih adakah anda berminat?

  • Adakah anda fikir simpanan KWSP cukup untuk menampung kehidupan anda selepas bersara nanti?
  • Tahukah anda lebih 72% pesara terpaksa hidup dalam kepayahan kerana tiada simpanan yang mencukupi!



Kenapa anda Wajib Optimumkan Wang saraan KWSP anda?




Gambar di atas menunjukkan adakah anda sudah membuat persiapan untuk bersara?

Kajian menunjukkan sistem perubatan di malaysia yang semakin maju menyebabkan umur manusia lebih panjang, maka perlukan duit lebih selepas bersara.

Ramai juga di kalangan rakyat Malaysia yang berkahwin lambat. Walaupun sudah pencen, tapi anak-anak masih lagi belajar di Universiti. Kos pengajian di Universiti meningkat setiap tahun.

Menurut Kajian, Lebih daripada 70% daripada rakyat Malaysia yang bekerja di sektor swasta telah habis belanjakan wang KWSP mereka dalam tempoh kurang dari 3 tahun!

Kadar INFLASI 6% setahun dikawasan bandar. Harga barang sentiasa meningkat tahun demi tahun. Sebagai contoh :

Dengan duit RM1 anda boleh beli 4 cawan Kopi pada tahun 1970, Tapi pada tahun 2012 anda cuma boleh beli separuh dari secawan kopi dengan RM1.

Harga Rumah semakin meningkat. kos sara hidup semakin tinggi.

Inflasi perubatan - Kos perubatan meningkat begitu tinggi iaitu 15% setahun.

Inflasi cara hidup - Permintaan tinggi terhadap cara hidup yang mewah bebelanja, seperti makan di restoran fastfood (KFC, MCD, Burger KIng, dan lain-lain), minum di (Starbuck, Kopitiam dan lain-lain), pakaian berjenama dan juga Gadget-gadget terbaru di pasaran (IPhone, BlackBerry, Samsung, HTC dan lain-lain) membuatkan anda tidak mampu membuat simpanan setiap bulan melalui potongan Gaji.


Persoalannya SUDAHKAH ANDA BERSEDIA?


Penasihat kewangan professional mengatakan bahawa anda memerlukan RM1.4-2.8 juta pada usia anda 55 tahun untuk anda selesa bersara. Lihat gambarajah dibawah:



Kos pengajian meningkat sehingga 3-7% setahun. Adakah anda sudah membuat simpanan untuk pendidikan anak-anak anda?



Memang benar orang cakap duit bukan segala-galanya, Tapi Semuanya perlukan DUIT!
Harga barang runcit naik tetapi kenaikan gaji tidak setara dengan kenaikan harga barang. Lihat bukti dibawah:




Baiklah. Anda dah tahu apa kepentingan investment menggunakan EPF akaun 1 anda.

Jom Optimumkan Pendapatan EPF anda dengan saya!

Hubungi dan set Appointment dengan saya sekrang(Area Klang, Petaling Jaya, Kuala Lumpur, Kuala Selangor):

Muhamad Ikhtiaruddin
(Perunding Unit Amanah)
http://perundingkewangan.com
hp:0173134876

Anda tidak perlu bawa duit dan berikan duit kepada saya, Apa yang saya perlukan daripada anda cuma :

1) Salinan Fotostat IC 4 keping
2) Tumb Print sahaja.


Nota: Sila sediakan Salinan IC anda sebelum berjumpa dengan saya.

Ps: BERTINDAK BIJAK hari ini demi masa depan anda & keluarga.
Gunakan kesempatan dan kelonggaran yang diberikan oleh pihak KWSP di mana anda boleh membuat pelaburan unit trust dari akaun 1 kwsp anda.

Pss: Inilah langkah terbaik bagi semua pencarum KWSP yang layak kerana pelaburan unit trust berpotensi memberikan pulangan sehingga 15% atau lebih tinggi untuk satu pelaburan jangka panjang.

Psss: Jangan persiakan peluang yang ada didepan mata anda. Atas kesedaran ini saya sanggup luangkan masa untuk membantu anda demi kebaikan masa depan anda, Tak kan lah anda sendiri tidak mahu membantu diri anda...
 
Last edited:
Joined
Jun 10, 2007
Messages
350
Likes
3
Points
18
Offline
#3
Salam Encik, Skarang encik duduk dimana? Encik ke yang sms saya semalam yand duduk di Klang tu? :)

Saya boleh jumpa encik disebelah malam jika hari bekerja Isnin sampai Jumaat. Kalau hari sabtu dan ahad saya bole berjumpa pukul 8-6pm.
 
Joined
Jun 10, 2007
Messages
350
Likes
3
Points
18
Offline
#5
Jom mulakan investment epf anda hari ini!

Cepat2. Sementara anda masih muda. Dah tua nanti senang, Bila dah ada simpanan yang banyak,
Tak perlu lagi bergantung kepada anak-anak.
 
Last edited:
Joined
Jun 10, 2007
Messages
350
Likes
3
Points
18
Offline
#8
nak tanya.. unit amanah ni sama ke dengan ASB or AS1M?
Salam tuan fauzie,

Unit Amanah ni pada dasarnya sama dengan ASB, tetapi sistem pengurusannya berbeza berbeza, ASB diuruskan oleh kerajaan atau (Pemodalan Nasional Berhad)PNB, manakala Unit Amanah yang saya sarankan ini diuruskan oleh Swasta.
Kebiasaannya Unit amanah yang diuruskan oleh Syarikat Swasta memberi pulangan yang lebih tinggi berbanding Kerajaan.

Dari segi harga seunit juga berbeza,

ASB = RM1.00 seunit
Swasta mengikut pasaran semasa.

Itu sebab ASB punya deviden Flat Rate sekitar 6-8% setahun sahaja.
Manakala jika anda invest di syarikat swasta pulangan dividen sekitar 9-15% setahun dalam tempoh
jangka masa sederhana dan panjang.

Untuk keterangan lebih lanjut, Sila:
Hubungi dan set Appointment dengan saya sekrang(Area Klang, Petaling Jaya, Kuala Lumpur, Kuala Selangor):

Muhamad Ikhtiaruddin
(Perunding Unit Amanah)
http://perundingkewangan.com
hp:0173134876
 
Top