Sistem Point & Level

Apakah pandangan anda mengenai sistem point & level di WC?

  • OK! Bagus!

    Votes: 53 77.9%
  • KO! Cam tak best je!

    Votes: 8 11.8%
  • Tak kisah la...

    Votes: 7 10.3%

  • Total voters
    68

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
1000 post = 10k bintang

nak dapat pangkat awesome kena ada 100k bintang = 10k post..

susah2.. bintang aku baru 60k... lagi 40k lagi ni.. kena perbanyakan spam ni...

joke.. :D
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Bijak-bijak.. minum susu anmum ye.. :))
jgn marah bro..
otai mesti tau sumenye.. :)

1000 post = 10k bintang

nak dapat pangkat awesome kena ada 100k bintang = 10k post..

susah2.. bintang aku baru 60k... lagi 40k lagi ni.. kena perbanyakan spam ni...

joke.. :D
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
waa mantap, sudah maju, tahniah untuk pembaharuan ni hehehe

sekadar idea tambahan :

1. beri reward untuk sesiapa yang dah capai level2/rank2 tertentu seperti yang dicakap oleh ziz dan solehpolysas.. bila ada reward, orang akan jadi lebih aktif hehehe

2. star dah cantik tapi kalau tambah badge2 lain pun menarik gak hehehe ... untuk idea boleh tengok :

- http://stackoverflow.com/badges?tab=general&filter=all : stackoverflow sekadar tulis je badge apa tapi tak tunjuk secara visual, tapi boleh dapatkan idea untuk badge

- http://750words.com/badges : visual badge, antara penyebab aku jadi daily user hahah

imabiz awesomeee !

Thanks KISS atas cadangan...
Nanti saya cuba pertimbangkan (buat research/survey & keluar modal)..

Idea tu memang cantik, nampak menarik dan gempak...
tapi nak buatnya tu bukanlah semudah petik jari.. hu hu ..

apa-apa pun terima kasih atas cadangan.. :)
saya amat menghargainya.
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Wc dh semakin maju,kira oklah tu...nanti kemudian blh tambah lagi...wc kini berwajah baru...sya ingat laptop sya kena godam & menyebabkan wajah wc berubah...rupa2nya memang dh berubah pun....dh ada sistem...jom kita terjah,kita hangatkan lagi wc ini,biar setanding dengan warriorforum.

Biarpun sya hanya dpt 2 bintang jerrrrr...adusss,blhlah tu.
 
Last edited:

zis

Newbie
Joined
Mar 9, 2011
Messages
433
Points
16
dlu ms reply kt satu2 thread pastu klu ader org len reply kuar kt notification. skrg ni xder plak. xtau la mslah browser sy atau ader mslah len. tlg2 :)

ahakzzz..

oh zis ingatkan forum zis yg rosak..hehe
tu laa..maybe benda yg diinstall tu telah menyebabkan sistem notification tu terganggu atau clash kot..atau pon mmg mr admin dah buang sistem tu..
tapi rasanya kalo ada benda tu lagi orait kot..so kita akan tau ada org reply kat mana2 topic yg kita join..
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
waa mantap, sudah maju, tahniah untuk pembaharuan ni hehehe

sekadar idea tambahan :

1. beri reward untuk sesiapa yang dah capai level2/rank2 tertentu seperti yang dicakap oleh ziz dan solehpolysas.. bila ada reward, orang akan jadi lebih aktif hehehe

2. star dah cantik tapi kalau tambah badge2 lain pun menarik gak hehehe ... untuk idea boleh tengok :

- http://stackoverflow.com/badges?tab=general&filter=all : stackoverflow sekadar tulis je badge apa tapi tak tunjuk secara visual, tapi boleh dapatkan idea untuk badge

- http://750words.com/badges : visual badge, antara penyebab aku jadi daily user hahah

imabiz awesomeee !

ahakzzz..

oh zis ingatkan forum zis yg rosak..hehe
tu laa..maybe benda yg diinstall tu telah menyebabkan sistem notification tu terganggu atau clash kot..atau pon mmg mr admin dah buang sistem tu..
tapi rasanya kalo ada benda tu lagi orait kot..so kita akan tau ada org reply kat mana2 topic yg kita join..

oho! benda tu nanti saya try masukkan semula..
dia ter reset lepas upgrade theme haritu..
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
hehe, admin WC memang terbaik.. laju je die respon.. function notification tu sangat membantu sebenarnya. jadi memang patut jika diletakkan semula..
good job admin.. :)
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48

ikram84

Senior
Joined
Jul 18, 2007
Messages
1,122
Points
38
ada baik buruk... baik dia.. mengalakkan orang untuk reply thread.. buruk dia.. banyak bump thread dengan ayat-ayat yg pendek.... kasi up thread lama mungkin bertambah-tambah... :)
 
Top