Sistem Point & Level

Apakah pandangan anda mengenai sistem point & level di WC?

  • OK! Bagus!

    Votes: 53 77.9%
  • KO! Cam tak best je!

    Votes: 8 11.8%
  • Tak kisah la...

    Votes: 7 10.3%

  • Total voters
    68

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Salam...

Kalau anda perasan.. sekarang sudah ada sistem point and level di bawah nama anda.
Jadi, nak tanya pendapat ahli.. adakah ianya OK? atau KO?

Saya sediakan poll.. harap ahli wc semua dapat beri komen mengenainya.
 

fid

Senior
Joined
Mar 18, 2008
Messages
881
Points
18
Age
36
Sistem dah ok...grafik die je yang kureng skit :) Kalau ade grafik yang cun melecun skit baru best :-bd
 
Last edited:

zis

Newbie
Joined
Mar 9, 2011
Messages
433
Points
16
Salam...

Kalau anda perasan.. sekarang sudah ada sistem point and level di bawah nama anda.
Jadi, nak tanya pendapat ahli.. adakah ianya OK? atau KO?

Saya sediakan poll.. harap ahli wc semua dapat beri komen mengenainya.

ws..

ahakzzz..ehem nak tanya sikit..apa kegunaan level n point tersebut?
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
point dan level tersebut adalah untuk mengukur tahap keaktifan anda di WC..
view thread, reply thread, create thread, klik thanks, klik like, klik share, masa online, invite kawan..
semua tu ada point..
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
untuk apa sebenarnya sistem point dan level ni? maybe shuth boleh share tujuan pelaksanaannya...
 

zis

Newbie
Joined
Mar 9, 2011
Messages
433
Points
16
point dan level tersebut adalah untuk mengukur tahap keaktifan anda di WC..
view thread, reply thread, create thread, klik thanks, klik like, klik share, masa online, invite kawan..
semua tu ada point..

ahakzzz..

so apa kegunaannya? ada hadiah misteri ke? hehe
kalo takde zis nak cadangkan bagi "sikit" penghargaan laa kat member2..
contoh kalo dorang dah mencapai level 10..so dorang akan dapat satu free post kat paid section..
dan bila dah mencapai level 30 ke..dorang akan dapat satu free advertise banner sebulan kat WC ni..
maybe dengan cara ini akan menggalakkan lagi dorang menyumbangkan lebih banyak ilmu2 atau post2 atau apa saja yg berguna untuk rakan2 yang lain..
apa pon ini cuma cadangan dari newbie macam zis ni..hehe
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
selagi kita tk login button reply to thread tak muncul

dan lagi satu imej ni kureng...kecik benor

recommendation_second_16.png
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Wkm slm,
ada pon thread ni, awal subuh td dah perasan pasal point ni.. pening2 jgk bile tgk..

nampak kurang menarik pada grafik, gambar terlalu kecil, bg la gambar yg lebih menarik.
yg WC Premium tu pon tukarkan kepada image, baru cun.. hehe..

yg lain tu dah ade yg sebut, seperti dapat reward bg mereka yg mencapai point tertentu. ida ni bagus.. baru lebih ramai yg aktif..
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
bar tu kalau dpt dicenter kan sure cun..
center sama mcm nick name..

kalau boleh bar untuk level xyh letak.. letak level number je.. baru ala2 mcm game..
dan setiap level nickname berubah..

kalau dpt buat bintang mcm BHW lagi best...

sebenarnya banyak lagi fuction untuk VBulletin ni..
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
bar tu kalau dpt dicenter kan sure cun..
center sama mcm nick name..

kalau boleh bar untuk level xyh letak.. letak level number je.. baru ala2 mcm game..
dan setiap level nickname berubah..

kalau dpt buat bintang mcm BHW lagi best...

sebenarnya banyak lagi fuction untuk VBulletin ni..

Setuju !! Dan sdikit tambhan iaitu Letak bintang Kasi shinning atau kilat kilat baru nampak Mahal :D
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
itrader terpaksa disablekan atas arahan pihak vbulletin sebab ada bug & security holes... insyallah akan ada semula selepas pihak developernya dah fix kan..
 
Top