Simpanan emas paling paling hot masa kini

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
berminat gak dgn emas ni..
dan sedang mengumpul ong kos nya..

he he he..
KUTUSS EMAS: 1gm 1Bulan - Tutup "Kebocoran Wang" Anda

pernah dengar KUTUSS EMAS??

KUTUSS adalah singkatan bagi perkataan Kutu Sendiri Sendiri, xde unsur riba, hutang atau lain2, insyaAllah Halal.
Kenapa Pakcik guna nama Kutu? Sebab kita bukan target nak simpan Gold bar, tapi barang kemas yang boleh dipakai di badan.
Kalau nak beli Barang kemas 999, almaklumlah harganya.
Jadi kenalah beli secara "KUTU" cukup 10 gram boleh ditukar jadi emas perhiasan 24K, xde la emas tu terbiar sunyi kat dalam laci..

Cemana kaedahnya?

1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib.

nak tau pm sy
atau call/sms 0192578504
 

oxcommerce

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
11
Points
1
Emas lebih baik beli yang physical punya.




__________________________________________________
 
Last edited:

Jutawan Gold

freshman
Joined
Dec 17, 2010
Messages
229
Points
0
Fiat Money a.k.a Funny Money atau bg yg tak biasa mendengar istilah ini,iaitu 'Wang Kertas' tdk kira apa matawang pun baik Ringgit Malaysia,Dolar AS,Pound Sterling,Euro,Yen,Shekel,Yuan,Rupiah,Rupee dan semua wang fiat...berdasarkan situasi geopolitik dunia hari ini,Euro yg diambang lambaian kubur,Malaysia yg diberi amaran akan diturunkan penarafan kredit,pengakuan dr Pope Benedict Vatican City,maklumat dalaman org2 bank sndr dan terakhir bbrapa hadis-hadis yg tlh mengabarkan kehancuran wang fiat ini...paling lama wang fiat ini mampu bertahan ialah 2017.Bila wang fiat ini tlh mati,anda yg memegang saham,bon,sekuriti pendapatan tetap,fix deposit,amanah saham unit trust,KWSP,ASB,Tabung Haji,Gold ETF...sekiranya anda terlewat convert semua instrumen yg bersandarkan pd wang fiat ini kpd Gold & Silver,anda adalah golongan yg akan meraung paling kuat sekali nanti coz terpksa melihat semua saving dan investment anda menjadi "ZERO".2017 itu jangkaan paling lama,sekiranya ia mau terjadi lbh awal dr masa yg dijangkakan pun blh jadi jg pasal 30,623.70 tan emas yg meliputi 90% negara2 di dunia ini sdh menjadi milik International Monetary Fund dan World Bank.Malah rizab emas Malaysia sebnyk 36.4 tan itu pun dah hangus coz hutang Malaysia aje melebihi dr nilai rizab ini.Samada wang fiat ini mau collapse tahun 2013,2014,2015,2016 atau 2917 sebarang kemungkinan blh terjadi.So,bg Al Masihud Dajjal bila dia mau musnahkan wang fiat ini...bg dia lbh seronok jika dimatikan wang fiat dgn cara bermain 'Russian Roulette'.Tau permainan apa ini...tgok gmbr di bwh...tngglkan sebutir peluru shja dlm chamber...pusingkan kebuk cylinder...tarik hammer dan tekan trigger.Dlm kebuk cylinder ada 6 lubang chamber...tak tau dia mau meletup di lubang chamber yg mana.Sekiranya 2013 nanti tk meletup...Al Masihud Dajjal akan berkata,..."SAYA PUTAR HALIMMM!!!Cuba utk 2014 pula.

kredit to :HZ
 

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
Emas bukan medium terbaik utk generate income,

Kalau anda bekerja.. Bekerja lah dongan produktif, boleh dapat bonus kalau KPI bagus..

Kalau anda berniaga, berniagalah bersungguh2 untuk dapat lebih profit..

Hasil income tadi asingkan 10% utk simpan cash, 10% simpan emas, 10% beli saham..

Jangan bazirkan masa kaji analysis harga emas, kalau xde modal besar..

Nabi Muhammad ajar utk simpan emas dan perak, bukan ajar suruh pajak emas, bukan ajar suruh hutang emas, ikut ajaran baginda, emas dapat sunnah dapat..

like kami di facebook http://www.facebook.com/KutussEmas
 

Jutawan Gold

freshman
Joined
Dec 17, 2010
Messages
229
Points
0
adakah sy ada ckp sy tk guna langsung bro..jgn sinis..:)

fhmkan apa mesej yg hndk dismpikan..dlm blog sy tu ada byk info berkaitan...klu rajin menggali...jumpala..

klu nk sy terangkan kt sini..ringkas2 blhla...

wang kertas semakin tk bernilai..tk bererti sy tk menggunakannya..but apa yg sy lakukan..yg mungkin org lain tk byk lakukan...sy convert sbrapa byk dlm bentuk emas dan perak..sbg persediaan kpd kejatuhan ekonomi nnt..dan nk melindungi kewangan dri inflasi..

berbnding dgn org yg simpan wang kertas byk2..nilai makin susut..mana lbh baik ?:>
 
Top