Simpanan emas paling paling hot masa kini

Joined
Jul 29, 2011
Messages
1,939
Likes
0
Points
36
Offline
#61
semestinya dpt meh..5% tu untuk yg dah melabur awal ni..xkan la nk tunggu smpi rm60k ckup bru nk start invest..duit melabur tu nnti jdi sarang tikus lak..haha..baek wa buat rolling modal n then compny wat investmnt baru bgi profit kt korang..adil kan?
yeahhhh..betoll tue..
baru larr terbaekkk..

nk tunggu full..
entah bilerr plak kann..
aper kata ko salirkan ke tempat lain..

asalkann mahsyukkkk
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#63
lamanya sy tk update dlm ni..sbb sibuk..mohon kwn2 jemput join sy dan yg lain2 di Group fb "gold investor club"..lbh byk sharing kat sna
 

shafiq

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
746
Likes
0
Points
16
Offline
#65
Patut lah..Emas berharga setiap masa..:D

p/s Kena simpan emas lah pulak lepas nih....
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#66
meh join goldtrades...bulan2 dpt income...emas fizikal pun dpt...:)
maaf terpksa cakap..yg beli emas dpt income ni...anda byr hrga emas yg mahal..dan mereka byr balik duit tu kpd anda.. mengapa byr lebih klu blh dpt gram yg lbh?
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#67
siapa belum mula...jom hubungi saya sekarang..untuk penerangan lbh lanjut..
sertai saya dan peminat emas lain di group fb :gold investor club..hnya yg terbaik dri team jutawangold
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#70
Kalau ada siapa2 yang nak buat pinjaman peribadi awam-i untuk beli emas sila call saya ridwan 019-2797489. Rate tetap 4.99% setahun, 2-20 tahun, 10k-200k, ada perlindungan takaful percuma, bayaran penuh 100%
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#72
sebab perlu simpan emas :

1.Nilai wang semakin jatuh
Wang mengalami susut nilai..amat rugi simpan wang kertas..ditambah inflasi..semakin lama semakin byk wang kertas diperlukan utk mmbeli sesuatu brg..(jika wang kertas dikoyak koyak..adakah anda kutip?jika emas walaupun dh jd serbuk sekalipun,pasti ramai yg nak..inilah cth paling mudah nak lihat wang kertas tidak ada nilainya melainkan atas kertas sahaja)
2.Harga emas semakin naik utk jangka masa panjang
Pelaburan yang amat selamat..tk buat apa-apa pun hrganya naik..simpan di ASB hnya dpt 8% dividen..tolak inflasi..tidak ada apa yg tinggal..kenaikan hrga emas 20%-36% setahun..
3.Emas adalah aset yg mudah cair
Emas boleh ditukarkan kepada duit bila-bila masa apabila anda hendak memakai duit kerana anda boleh menjualnya.Jika anda jual,anda telah hilang aset berharga.Oleh itu anda digalakkan memajak di ar rahnu untuk mendapatkan duit ketika memerlukan dan tebuslah secara ansuran jika tak mampun tebus sekaligus-harta tak luak,duit dapat


4.Emas tidak boleh dicipta/dimanipulasi
Tidak ada seorang saintis pun yg berjaya mencipta emas.Emas adalah anugerah Allah yang tidak boleh dimanipulasi.
5.Pelindung kekayaan
Emas bernilai utk selama-lamanya dan ia merupakan penyimpan nilai yg baik untuk jangkamasa panjang.Ramai billionaire dan jutawan di dunia menyimpan emas sebagai pelindung kekayaan mereka kerana mereka tidak yakin dengan ekonomi yang tidak menentu.

6.Portfolio Simpanan dan Pendapatan
Emas boleh dijadikan sebagai salah satu portfolio pelaburan yang sangat menguntungkan berbanding menyimpan wang di bank atau membeli saham.Ia juga boleh dijadikan sumber pendapatan dengan menjalankan perniagaan emas iaitu jual dan beli emas.

smbung..
Kalau duit takde nilai, nape peniaga emas jual emas dgn duit fiat? Jangan la jual ngan duit fiat kalau tau duit fiat turun
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#73
 PEMBIAYAAN BERLANDASKAN SYARIAH
 KADAR RATA 4.99% 1-20 TAHUN
 SEHINGGA RM200,000 UNTUK 20 TAHUN
 KAKITANGAN AWAM & BADAN BERKANUN
 TANPA DEPOSIT/PENDAHULUAN
 TANPA PENJAMIN
 100% BAYARAN TUNAI, TIADA PROCESSING FEE
 POTONGAN MELALUI ANGKASA
 TIADA CAJ BULANAN AHLI KOPERASI
http://pinjamangovt.webs.com/
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#74
Kalau duit takde nilai, nape peniaga emas jual emas dgn duit fiat? Jangan la jual ngan duit fiat kalau tau duit fiat turun
hehe..ini komen yg tk fikir pnjg

ni jwpn sy..sy jual emas..dpt duit fiat tu..dgn sedikit keuntungan...sy dpt tmbh emas sy lagi...ulanglah proses ni...
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#75
jom...mulakan simpanan emas anda hari ni..dan yg terbaik..rebutlah peluang mndpt hrga emas yg murah..dftr sbg pengedar hari ni..bukan mlm,bukan skim cpt kaya,bukan cri2 downline,no target sales and no big deal...

dftr skrg dgn ikuti langkah mudah berikut :

1) Buka website http://gcp.com.my/

2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer

Nor Fazilah Abd Mohd

Kod agen : ad1325

3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.

4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my.

Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.

Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

5) Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).

Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 019-9708897 atau add sy di fb -Nor Fazilah Abd Mohd

PROMOSI DARI 13HB FEB-13HB MEI,JADI DEALER DENGAN MODAL HANYA RM1K,TIADA SYARAT BELIAN.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#76
warga pahang khususnya..blh dgr sy kt radio pahangfm ptg ini..pukul 5.30..sy on air selama 30 minit..anda blh dgr sndiri pengalaman sy dan info ttg emas dan syarikat GCP
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#77
Siapa kata simpan emas perlu kuar modal?

Modal emas vs Tabungan emas

Salam..

Dalam entry kali ini,saya ingin kongsikan sedikit pandangan saya mengenai trend pelaburan/simpanan emas di Malaysia yang semakin berkembang sejak tahun 2008.Terkejut?Sebenarnya lebih awal dari itu pun ada yang dah bermula,tapi bilangannya agak sedikit.Hanya selepas tahun 2009 semakin ramai yang beralih arah kepada simpanan emas.Dan jumlahnya terus bertambah sehingga kini.

Emas adalah wang yang ada nilai intrinsik di dalamnya

Saya lebih suka menyebut emas sebagai simpanan emas kerana inilah tanggapan saya terhadap emas.

Emas adalah wang yang sebenar

Kenapa?

Teruskan membaca,InsyaAllah anda akan faham.

Simpanan atau pelaburan?

Simpanan emas memainkan peranan sama seperti fungsi wang kertas yang disimpan di bank,amanah saham dan unit trust.Sudah tentu kita ingin menyimpannya lama kerana ia adalah untuk jaminan kewangan masa depan dan keperluan tertentu seperti tabung pendidikan anak-anak dan tujuan kecemasan.Simpanan emas bersifat jangka masa panjang,mungkin boleh dikatakan melebihi 10 tahun.Jangka masa sederhana pula ialah sekitar 4-5 tahun.

Emas menguntungkan penyimpannya untuk jangka masa panjang

“Saya ingin membeli emas,nanti harga dah naik,saya nak jual”…ini biasa diajukan kepada saya.

Ya..inilah yang dinamakan pelaburan.Jual emas selepas kenaikan harga.Prinsip ini dinamakan ‘buy low,sell high’.

Biasanya saya akan tanya kembali ” dapat duit hasil jualan emas tersebut,nak buat apa?”

Jika disalurkan kepada sesuatu yang berharga juga seperti membeli aset lain seperti rumah,tanah dan nak buat modal bisnes..go on.

Ada juga yang menjual semasa harga tinggi,dan merancang untuk membeli semula semasa harga rendah.Tak sesuai untuk orang yang tak ada kemahiran dan sibuk macam saya sebab saya suka beli dan tunggu,bukan tunggu baru beli.Kalau dah beli pun saya buat-buat tak ingat,tak adalah nak tengok harga selalu :)
(Tapi memang awal2 beli emas dulu saya pun teruja hari2 nak tengok harga emas naik atau tidak..masa tu kurang ilmu lagi :)

Jadi,pesanan saya pada orang baru,mahupun lama yang suka sangat tengok harga emas hari-hari itu,cubalah kurangkan,lainlah kalau nak menjual,memang kena tengok. .hehe..

Sebenarnya,bila kita anggap emas sebagai simpanan,tak semestinya kita tidak buat pelaburan.Sebagai contoh:

Contoh 1

Jika anda menyimpan 10g setiap tahun bagi seorang anak,untuk menampung pengajiannya sejak dia lahir lagi,maka 18 tahun kemudian jumlah terkumpul ialah 180g.

Agak-agak 18 tahun lagi berapa harga emas tersebut?Secara tidak langsung kita telah pun melabur juga sebenarnya,tapi melabur dengan matlamat jangka masa panjang.

Contoh 2 :

Ahmad menyimpan emas sedikit demi sedikit :

-20g setahun untuk menampung kos perkahwinannya

100g emas cukup untuk sebuah majlis perkahwinan yang sederhana

-10g setahun untuk menunaikan haji

Simpan emas bar atau dinar untuk pergi haji-bilangan dinar yang diperlukan semakin berkurangan

-20g setahun masuk dalam tabung simpanan jangka masa panjang (mungkin untuk diwariskan pada anak-anak)

-10g setahun untuk keperluan hari tua

Semua yang disebutkan di atas adalah perancangan untuk masa depan kita dan bersifat “long term” (jangka masa panjang).Kalau mampu simpan lebih,simpan lebih gram,jika tak mampu jangan tak simpan langsung,simpanlah walaupun sedikit,contohnya 1 gram sebulan.


Jadi semua golongan boleh mula menyimpan emas kerana kini amat mudah untuk mendapati emas dalam gram yang kecil seperti gold bar 1 gram dan barang kemas 1- 5 gram.Tiada alasan tidak mampu membeli atau emas mahal.(Emas tak pernah murah,dari dulu hingga kini).

Satu masa nanti,bukankah bila Ahmad menjual emasnya, katalah beberapa tahun akan datang,pada waktu itu harga emas sudah tinggi berbanding sekarang?

Inilah yang saya katakan sebagai menyimpan sambil melabur juga secara tak langsung.

Orang yang melabur semata-mata boleh jadi dia kurang “menyimpan” emas,tetapi penyimpan emas,boleh simpan sambil melabur.Pilihan di tangan anda.


Emas adalah wang

Ya,emas adalah wang yang sebenar.Wang kertas yang anda pegang itu juga memang wang,yang diperakui nilainya oleh kerajaan yang memerintah.Tapi ia bersandarkan apa?

Bukankah semua yang mempunyai takrifan perlu ada unit yang disandarkan,sebagai contoh :

Masa=s

Panjang=m

Berat =g

Wang kertas =?

Tukar wang kepada emas


Tiada.Ya,tiada sandaran sebagaimana yang diwar warkan sesetengah pihak,bahawasanya wang kertas dicetak berdasarkan rizab emas negara.Jika benar,mengapa inflasi terus berlaku dan mengapa wang kertas terus susut nilai dari semasa ke semasa?

Inilah yang membuktikan emas adalah wang yang sebenar.Ia adalah penyimpan nilai yang baik.Sebab itu selamat siapa yang menganggap emas sebagai simpanan.Selalu saya jumpa,orang yang menganggap emas sebagai pelaburan,kecewa bila nak jual dalam jangka masa pendek,kerana graf emas sedang menurun dan belum melepasi harga yang dibelinya dulu jika jual.Inilah yang sering terjadi akibat ingin keuntungan jangka masa pendek.Namun tak dinafikan,ramai juga yang berjaya menjadi pelabur yang baik dengan pelbagai teknik dan menambah jumlah simpanan emas mereka.Tak salah.

Tapi bagi saya yang sibuk,dan tak ada masa nak mengadap harga emas dan graf turun-naiknya,lebih selesa sebagai penyimpan emas.Beli-simpan-tidur dengan lena.Pejam celik selepas beberapa tahun,emas pun makin bertambah hasil pembelian secara konsisten dan harganya pun makin naik. :)

Perlu modal untuk beli emas?

Jika saya tanya anda,adakah anda membuat simpanan wang di bank sebelum ini,atau pun tabungan di rumah?

Jika ya,jawab soalan saya seterusnya.

Adakah anda perlukan modal untuk mula menyimpan wang untuk digunakan bila kecemasan atau tabungan untuk masa depan anda tersebut?

Semua orang mula menyimpan sedikit demi sedikit,hasil penjimatan dan hasil lebihan gaji mereka.So,tiada modal yang diperlukan bukan?Cukup anda bermula sedikit demi sedikit mengikut kemampuan anda.Yang penting>KONSISTEN.

Pelbagaikan jenis simpanan emas anda dalam bentuk dinar,gold bar dan barang kemas

Apa yang saya hendak betulkan di sini ialah,ramai menganggap beli emas perlukan modal dan modalnya mesti besar.Inilah kesilapan ramai orang,bila menganggap emas sebagai pelaburan semata-mata.Sedangkan pada zaman dahulu,emas dan perak telah pun dijadikan matawang untuk jual-beli.Jadi,kalau nak simpan untuk jangka masa panjang,simpanlah dalam bentuk logam berharga.

Tabungan emas

Sebagaimana anda menyimpan wang kertas di rumah mahupun bank,begitulah juga konsep simpanan emas ini.Simpanlah mengikut kemampuan,sikit-sikit,lama-lama jadi bukit emas.Sebagaimana anda berlumba-lumba menambah simpanan wang di bank,amanah saham,begitu juga anda perlu ubah persepsi anda sekarang.Tapi,janganlah pula 100% simpanan ditukarkan kepada emas,cukuplah 50%-80% dari simpanan,mengikut keperluan dan iklim kewangan masing-masing.Saya sendiri sudah menukarkan simpanan saya dalam bentuk emas sehingga 90% kerana saya juga merupakan pengedar emas.Jadi,saya boleh jual emas saya dengan mudah ikut harga semasa kerana ada permintaan.Selebihnya lebih kurang 10% saya simpan dalam bentuk wang kertas untuk keperluan kecemasan yang perlu tindakan segera.

Simpanlah dengan niat untuk :

-Tabungan untuk diri sendiri

-Pendidikan anak-anak

-Tunaikan haji

-Tampung kos perkahwinan

-Diwariskan kepada anak-anak sebagai pusaka

-Diinfakkan sebahagian ke jalan Allah swt

-Jika cukup haul dan nisab,maka bersyukurlah kerana menjadi salah seorang yang layak membayar zakat.

Anak anda tak memerlukan pinjaman ini jika anda sudah menyimpan emas dari mereka kecil

Menabunglah emas dari sekarang jangan tunggu ada duit yang banyak baru nak mula.Mulakan sedikit demi sedikit,lama-lama jadi bukit.Sekiranya anda mendapat bonus mahupun tunggakan gaji,maka jangan bazirkannya untuk perkara yang kurang berfaedah sebaliknya manfaatkanlah sebaik mungkin.
Pengalaman saya,inilah masanya untuk saya menambah stok simpanan emas saya,biarlah saya tak bergaya dengan hand bag baru,beg baru ,pakaian mengikut trend,tudung mengikut fesyen mahupun kasut baru.Saya memang kurang minat membazir dan membeli bila ada keperluan,jarang sangat ikut kehendak hati.Namun sejak mengenali simpanan emas,saya menjadi lebih berhati-hati supaya tidak membazir (2 kali ganda? )… ;)

Simpan emas sikit-sikit,lama-lama jadi bukit


Jika anda berminat untuk membuat belian bulanan secara konsisten mahupun mengikut kemampuan serta mendapatkan harga termurah di pasaran ,ada tawaran menarik menanti anda.Tawaran promosi menjadi pengedar emas dengan modal cuma RM1k dan akan ditutup pada 13 Mei 2012.Rebutlah peluang ini sekarang.Sila belek artikel sepanjang bulan lepas atau email kepada saya untuk maklumat lanjut :selodimohdghazali@gmail.com atau hubungi saya di talian hotline 019-9708897 (Fazilah)

Boleh juga klik sini untuk lebih info >

http://jutawangold.com/artikel/13-sebab-mengapa-anda-harus-menjadi-pengedar-gcp.html

Jadi pengedar bukanlah untuk meniaga emas semata-mata,tapi untuk dapatkan emas termurah.Meniaga adalah pilihan kepada yang nak menjana pendapatan atau keuntungan yang lebih.

Dapatkan harga termurah dengan sekali daftar,free kurier seumur hidup

Liputan mengenai perniagaan emas yang dikatakan sebagai perniagaan”hot” sekarang oleh Jutawan Internet,Irfan Khairi dalam majalah IK (Inspirasi Kekayaan) edisi terkini (02).Menariknya,gambar dinar GCP dijadikan salah satu gambar dalam artikel tersebut. :)


Menjadi pilihan ramai orang sekarang kerana boleh dilakukan secara sambilan

GCP kini semakin dikenali dan selalu keluar majalah,akhbar,dan tak lama lagi bakal masuk tv pula.Jangan lupa dapatkan Sinar Harian Edisi Nasional (seluruh negara) pada 25hb ini untuk jadual seminar emas terkini.Jumpa saya di seminar di Hotel Grand Continental ,Kuala Lumpur pada 5hb Mei 2012,8pm.Sms nama dan jumlah yang hendak hadir ke talian 019-9708897
 
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
#80
berminat gak dgn emas ni..
dan sedang mengumpul ong kos nya..

he he he..
KUTUSS EMAS: 1gm 1Bulan - Tutup "Kebocoran Wang" Anda

pernah dengar KUTUSS EMAS??

KUTUSS adalah singkatan bagi perkataan Kutu Sendiri Sendiri, xde unsur riba, hutang atau lain2, insyaAllah Halal.
Kenapa Pakcik guna nama Kutu? Sebab kita bukan target nak simpan Gold bar, tapi barang kemas yang boleh dipakai di badan.
Kalau nak beli Barang kemas 999, almaklumlah harganya.
Jadi kenalah beli secara "KUTU" cukup 10 gram boleh ditukar jadi emas perhiasan 24K, xde la emas tu terbiar sunyi kat dalam laci..

Cemana kaedahnya?

1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib.

nak tau pm sy
atau call/sms 0192578504
 
Top