Simpanan emas paling paling hot masa kini

Joined
Jul 29, 2011
Messages
1,939
Likes
0
Points
36
Offline
#41
tak salah pun...cuma jangan nanti bila dah beli emas tu, masalah lain pulak timbul sebab tak boleh bayar balik ansuran bulanan tu.

1 cara, let say, buat pinjaman RM100,00. gunakan semua duit tersebut utk membeli 1 dinar. setiap bulan, jual sekeping dinar untuk bayar ansuran. so, dengan kenaikan harga emas. InsyaAllah boleh setel sebelum tempoh yg ditetapkan. siap berbaki dinar kat tangan lagi.

tapi tu pun kalau harga terus naik. tapi kalau dlm keadaan sekarang, sampai 4 bulan harga naik sikit, turun sikit. sakit jugak la.

cara terbaik, beli je bila ada duit. kita beli emas utk kurangkan hutang, tp kita silap buat percaturan & hutang bertambah.

ada banyak cara lagi selain daripada berhutang utk beli emas..kalu boleh elakkan, cubala elakkan daripada berhutang tu.
yea...
saya sokong pendapat fifa897 ni.. :)
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#43
lama tk jenguk dlm ni..meriah npknya perbncangan emas..teruskan kwn2..

bersama ke arah masyarakat celik emas..
 
Joined
Nov 16, 2007
Messages
44
Likes
0
Points
6
Offline
#44
Den baru last week attend siminar tentang emas nie. Memang untung siapa2 yg buat pelaburan emas nie dari awal2 lagi. Average kenaikan setahun dlm masa sepuloh tahu lebih kurang 25% Fuhh! tinggi betul beb! lebih dari ASB tu...Tengah kumpul modal nak mulakan nie hehe...harap2 belum terlambat lagi....
 

mawfiz

freshman
Joined
Nov 20, 2011
Messages
307
Likes
0
Points
0
Offline
#45
Den baru last week attend siminar tentang emas nie. Memang untung siapa2 yg buat pelaburan emas nie dari awal2 lagi. Average kenaikan setahun dlm masa sepuloh tahu lebih kurang 25% Fuhh! tinggi betul beb! lebih dari ASB tu...Tengah kumpul modal nak mulakan nie hehe...harap2 belum terlambat lagi....
emas ni takde sape yang cepat atau lambat..sebab ia kekal hingga dunia akhir :D . tapi jika dah tahu kebaikannya..jgn tunggu lama2..sementara harga emas masih rendah
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#46
aah..tk ada istilah terlmbt dlm emas..yg terlmbt adalah org yg mmg tk buka langsung hatinya utk mngetahui rahsia sebenar emas..
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#48
nk lbh tepat dan jelas..sertai sy mlm ni -seminar emas sbg pelindung kewangan di masjid negeri shah alam 8.30pm
dan cheras 28hb-rabu -8pm

kat dataran dwitasik,bndr sri permaisuri
 

mawfiz

freshman
Joined
Nov 20, 2011
Messages
307
Likes
0
Points
0
Offline
#51
mana lebih baik simpan emas mellui buku pelaburan atau emas fizikal?
kalau emas fizikal, takde duit boleh g pajak.instant creadit. kalau melalui buku pelaburan, nk duit kena jual dulu emas tu
 
Joined
Jan 6, 2011
Messages
35
Likes
0
Points
0
Offline
#53
ermm..berminat gak dgn eas nih..tp x taw cara sgt lar...kena modal besar ke? kalau duit sikit boleh ke?
 
Joined
Dec 11, 2011
Messages
509
Likes
0
Points
0
Offline
#58
wahhh..bagus ang..
amacam projek JV..

dh berjalan blom??

jv blom jalan agi.sbb duit blom ckup rm60k.tpi skrg dah nak dekat rm10k.wa buat pelaburan.wa bagi 5% tiap2 bulan sementara tunggu rm60k ckup nk beli mesin sulam tu baru wa ikut planning utama (mesin sulam)..

yg investment 5% monthly tu dah berjalan.bermula 2.2.2012..tutup tarikh 1 haribulan tiap2 bulan.then mula balik tarikh 2 haribulan tiap2 bulan..mcm tu lah sampai ckup rm60k.
 
Joined
Jul 29, 2011
Messages
1,939
Likes
0
Points
36
Offline
#59
jv blom jalan agi.sbb duit blom ckup rm60k.tpi skrg dah nak dekat rm10k.wa buat pelaburan.wa bagi 5% tiap2 bulan sementara tunggu rm60k ckup nk beli mesin sulam tu baru wa ikut planning utama (mesin sulam)..

yg investment 5% monthly tu dah berjalan.bermula 2.2.2012..tutup tarikh 1 haribulan tiap2 bulan.then mula balik tarikh 2 haribulan tiap2 bulan..mcm tu lah sampai ckup rm60k.
bistu yg kami2 ni..
dpt imbuhan takk??

kerrr kena tnggu 60k penuh..
baru start dpt imbuhan???
 
Joined
Dec 11, 2011
Messages
509
Likes
0
Points
0
Offline
#60
bistu yg kami2 ni..
dpt imbuhan takk??

kerrr kena tnggu 60k penuh..
baru start dpt imbuhan???


semestinya dpt meh..5% tu untuk yg dah melabur awal ni..xkan la nk tunggu smpi rm60k ckup bru nk start invest..duit melabur tu nnti jdi sarang tikus lak..haha..baek wa buat rolling modal n then compny wat investmnt baru bgi profit kt korang..adil kan?
 
Top