Simkad apa paling banyak GB dan murah

wsu7642

freshman
Joined
Oct 18, 2016
Messages
22
Points
1
Age
37
Slm..sy tgh survey simkad apa yg best..yg murah dan internet power..any suggestion
 

fajarhac

Senior
Joined
Jul 25, 2013
Messages
214
Points
18
U-mobile kot. Kalau pakai celcom nanti tidur siang pulak sebab hanya aktif di tengah malam. +Nguap+
Aku memang tergelak sungguh bila tengok iklan u-mobile yang lumba lari. Memang bernaslah idea tu.

Kalau aku jadi, pekerja Celcom, maxis, digi, aku balas balik je iklan tu dengan lumba basikal or renang. Sebab U- mobile pun ada masalahnya juga. Kat aku u-mobile tak de line kot.

Still pakai Celcom burung hantu, tapi sekarang zaman automation, sambung internet awal, pastu auto start downloader pukul 1 dan tutup sendiri masa bangun subuh. Kalau bangun lepas pukul 7, padan muka abes data.

p/s: memang tak puas hati betullah bila Celcom tukar Internet Burung Hantu dari unlimited (100GB) ke 10GB.
 

ramos

freshman
Joined
Jul 8, 2009
Messages
70
Points
6
ada sape penah pki redone x? nmpk cam menarik je plan baru die
 

tengkorak_jb

freshman
Joined
Dec 5, 2008
Messages
19
Points
3
Kalau dari segi data/RM UMobile win. Tapi dari segi speed bergantung pada kawasan yang selalu akan surf. Setiap penyedia adala kelemahan dan kekuatan..boleh semak pada web mereka.
 

Jamil sharol

freshman
Joined
Dec 13, 2016
Messages
17
Points
1
Age
30
Cuba check Xpax... prepaid tapi blh dpt sampai 15GB internet...utk sebulan... lagi2 bukan yg weekend punya... ada extra bonus lagi..
 

Dat0 BMW

freshman
Joined
Apr 27, 2017
Messages
9
Points
1
Age
28
yang terbaik untuk berkongsi data (hotspot) yang mana ya?
Hotspot biasanya kalau guna postpaid ok la.. prepaid skrg pun blh guna juga... kalau prepaid tapi ada 2-3gb je... nk hotspot apa le... hahaha
 

Cuatranti

freshman
Joined
May 19, 2016
Messages
7
Points
1
Age
42
Cuba check Xpax... prepaid tapi blh dpt sampai 15GB internet...utk sebulan... lagi2 bukan yg weekend punya... ada extra bonus lagi..
bukan yg weekend punya ah? maksudnya 1 bulan 15GB saje? rasa macam x cukup bagi aku pakai, aku pakai kuat nya data
 

Cuatranti

freshman
Joined
May 19, 2016
Messages
7
Points
1
Age
42
Hotspot biasanya kalau guna postpaid ok la.. prepaid skrg pun blh guna juga... kalau prepaid tapi ada 2-3gb je... nk hotspot apa le... hahaha
lebih baik beli internet plan yg bukan bagi mobile punya, kan nk hotspot, beli je house use internet...
 

Hilmii88

freshman
Joined
Dec 6, 2016
Messages
15
Points
1
Age
26
kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
 

KomptarU

freshman
Joined
Apr 29, 2017
Messages
9
Points
1
Age
28
kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
RM30 utk berapa GB ye?? telco pon ade tawaran yg lain jugak...so susah nak compare...
ko cuba check xpax plan yg baru tu... ade lebih 50% kuota bagi umum 25 ke bawah...extra utk video dan facebook free punya..aku gune plan ni jugak...
 
Last edited:

Konerics

freshman
Joined
Sep 21, 2016
Messages
3
Points
1
Age
33
kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
share quota, x dapat habis quota lar, terlalu byk quota, share is caring.... rm30 brp GB ko pakai?
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
33
kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
aku pun pakai sbulan rm30, tapi ada 5gb data, x habis pakai pun, kdg2 share quota bagi colleague tlg habis kan
 
Top