Simkad apa paling banyak GB dan murah

Offline
#2
bagi saya internet power ke x power bergantung kepada coverage setiap area...

kalau banyak pakai kt rumah je kne cari coverage yg ok kt area rumah la...
 
Offline
#3
U-mobile kot. Kalau pakai celcom nanti tidur siang pulak sebab hanya aktif di tengah malam. +Nguap+
Aku memang tergelak sungguh bila tengok iklan u-mobile yang lumba lari. Memang bernaslah idea tu.

Kalau aku jadi, pekerja Celcom, maxis, digi, aku balas balik je iklan tu dengan lumba basikal or renang. Sebab U- mobile pun ada masalahnya juga. Kat aku u-mobile tak de line kot.

Still pakai Celcom burung hantu, tapi sekarang zaman automation, sambung internet awal, pastu auto start downloader pukul 1 dan tutup sendiri masa bangun subuh. Kalau bangun lepas pukul 7, padan muka abes data.

p/s: memang tak puas hati betullah bila Celcom tukar Internet Burung Hantu dari unlimited (100GB) ke 10GB.
 
Offline
#6
Kalau dari segi data/RM UMobile win. Tapi dari segi speed bergantung pada kawasan yang selalu akan surf. Setiap penyedia adala kelemahan dan kekuatan..boleh semak pada web mereka.
 
Offline
#14
kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
RM30 utk berapa GB ye?? telco pon ade tawaran yg lain jugak...so susah nak compare...
ko cuba check xpax plan yg baru tu... ade lebih 50% kuota bagi umum 25 ke bawah...extra utk video dan facebook free punya..aku gune plan ni jugak...
 
Last edited: