Siapa yang pernah beli website di flippa?

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Kalau pada pandangan saya, nak beli website di Flippa ni tuan kena tgk beberapa faktor:

1. Tahu website yang nak dibeli

Kalau nak beli, tuan kena tahu apa jenis website yang tuan nak beli tu.
Contohnya, tuan nak dapatkan income dari Adsense / Amazon, jadi website yang tuan kena cari adalah authority site.

2. Tahu model bisnes (Reseller / Affiliate)

Maksudnya, kalau dah beli nanti, tuan dah tahu mcm mana strategi nak dapatkan sales / income dari website yang dibeli.

Xde la terkial-kial nanti dok pening sorang2 mcm mana nak generate income / nak operasikan website tu.

Sebab cara nak promote setiap model bisnes pun bebeza.

Dua tu dlu la kot. Hehe nanti ade lagi saya tambah :D



 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
En que maii dahh...dier sekali bukak kedai sentiasa full jek... :)

Kalau pada pandangan saya, nak beli website di Flippa ni tuan kena tgk beberapa faktor:

1. Tahu website yang nak dibeli

Kalau nak beli, tuan kena tahu apa jenis website yang tuan nak beli tu.
Contohnya, tuan nak dapatkan income dari Adsense / Amazon, jadi website yang tuan kena cari adalah authority site.

2. Tahu model bisnes (Reseller / Affiliate)

Maksudnya, kalau dah beli nanti, tuan dah tahu mcm mana strategi nak dapatkan sales / income dari website yang dibeli.

Xde la terkial-kial nanti dok pening sorang2 mcm mana nak generate income / nak operasikan website tu.

Sebab cara nak promote setiap model bisnes pun bebeza.

Dua tu dlu la kot. Hehe nanti ade lagi saya tambah :D


 

faizzarul

freshman
Joined
Jan 16, 2016
Messages
2
Points
1
Age
25
bestnye tgk korang...camne ek nak buat semua tu?bercampo2 otak saya sampaikan saya xtaw nak buat apa..tolong
 
Top