Siapa yang pernah beli website di flippa?

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33

Bagi sesiapa yang tidak tahu apa itu Flippa, ianya merupakan tempat untuk jual beli website, domain dan apps. Saya nak tahu ada tak sesiapa yang pernah berurusan dan beli website di Flippa? Jika ada mohon bagi tips dan panduan serta bagi tahu juga sama ada website yang dibeli di sana berkualiti atau tidak..

Terima kasih..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Bagus gak bro kalo jenis bersungguh nak start dar A sampai Z tue...

Masalah masa boleh diatur kalo dah ada experience...

Masalah paling besar - dah beli mesti nak KUTIP HASIL... :)

Ini yang saya kadang2 fikir...kalo site betul2 dah develop potential xkan nak jual macam punya MURAH kan... :D

Sekadar pandangan saya laa... :)

Tapi FLIPPA boleh dipercayai...jangan percaya cerita karut saya sahaja... :)



Kadang tu rse cam nak beli je website dan tinggal maintain..tapinye kne kos..kalau start from scratch.. Boleh jgak..tapj makan masa dan emosi haha
 

shuib Jaafar

freshman
Joined
Dec 4, 2015
Messages
36
Points
6

Bagi sesiapa yang tidak tahu apa itu Flippa, ianya merupakan tempat untuk jual beli website, domain dan apps. Saya nak tahu ada tak sesiapa yang pernah berurusan dan beli website di Flippa? Jika ada mohon bagi tips dan panduan serta bagi tahu juga sama ada website yang dibeli di sana berkualiti atau tidak..

Terima kasih..
Berkuality Bro...pernah tengok satu web site game yg baru berumur 2 tahun .Tapi di beli dgn nilai 70.000 USD.
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
Bagus gak bro kalo jenis bersungguh nak start dar A sampai Z tue...

Masalah masa boleh diatur kalo dah ada experience...

Masalah paling besar - dah beli mesti nak KUTIP HASIL... :)

Ini yang saya kadang2 fikir...kalo site betul2 dah develop potential xkan nak jual macam punya MURAH kan... :D

Sekadar pandangan saya laa... :)

Tapi FLIPPA boleh dipercayai...jangan percaya cerita karut saya sahaja... :)
Saya pun fikir camtu..tapi nak tau jugak pendapat org lain.. [emoji16]
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Kualiti is another aspect...but seller didn't mention TRUELY why he/she want to sell that site in flippa... :) Yang hanya cakap :

1 - Sell sebab nak buat bisnes lain
2 - sebab takda masa nak jaga
3 - Sebab domain ada potensi masa depan/confirm bleh pulang modal kalo beli sampai USD70K tue..
3 - SUKA HATI AKU LAA NAK JUAL...YG KO SEBOK TANYA KENAPA... :D
4 - Agak2 ada sebab lain tak...share aa sini beb!

Pandangan saya laa... Bukan tepat pon...saya bukan pakar flippa... :)

p/s: Hmmm kalo laa saya jual 1 2 site amazon yg saya skrg bleh paling cikai 1 2 barang mesti JUAL punya...agak2 bleh dapat tak...tak aim laa USD70K...dapat 3-4K USD pon dah cukup bagus rasanya... :)

Berkuality Bro...pernah tengok satu web site game yg baru berumur 2 tahun .Tapi di beli dgn nilai 70.000 USD.
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
:) Org yang beli 70K bro pon bkn sebarangan org gak...bukan sebab dier banyak duit saya rasa...sebab dier pon TOKEY/OTAI gak baru selamba beli pon...kalo takat cap ayam macam saya nie..beli agak mustahil bleh dapat balik modal 70K tue.. :)

Tapi saya rasa en haikal boleh nie...try aa beli satu..pastu develop buat case study dalam WC nie..silap2 kalo berjaya pulang profit en haikal akan ada nama gak mcm pakar2 flippa yang lain... :)

If tak berjaya pon, kwn2 dalam nie bleh tlg kot tgk2 apa yg bleh bantu... :) Sharing is Caring org jawa cakap... :)

Haha kalau 70k memang tgkkan aje la..yg murah cam x berkualiti websitenye..tp platform flippa memang boleh dipercayai..cume ape yg dijual tu yg mencurigakan..[emoji28]
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Uikss...saya hanya cakap jek...based dari apa yg saya nampak saya. Setiap orang pasti mempunyai pandangan yang berbeza dari segi2 yang lain... :)

Kalo en haikal dah buat duit pasif en haikal tak jual ya..maknanya en haikal org yg ada passion utk terus buat duit pasif dari blog tersebut. Tapi kalo DITAKDIRKAN en haikal mempunyai hampir 30 blog pasif yang sama tapi memerlukan komitmen yg tinggi, JUAL adalah pilihan terbaik sementara ianya masih relevan..kalo saya laa... :)

Reason yang mencurigakan akan nampak relevan jika HARGA domain tersebut dijual pada harga yg munasabah. Dalam case 70K itu tadi, mmg jelas ada unsur yg sangat mencurigakan...Bagi saya laa... :)

Betul ape yg MrDisc MrDisc cakap..semua bg reason cam agak mencurigakan..logikanye, kalau blog tu dah buat duit pasif, sape yg nak jual..kalau saya memng xjual dah haha..

Masih buat research lg untuk try beli kat flippa..tu tnye kat sini dulu mne tau ade yg berpengalaman.. :)
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Bagi saya amazon relevan lagi. cuma makin susah utk dapatkan income dengan amazon ini. Komitmen perlu tinggi dan tidak mudah putus asa.. :)

Cubalah bro dengan amazon..mana tahun 2016 ini tahun tuah bro bersama amazon... :)

amazon masih relevan ke? hehe
 
Top