Siapa tahu cara nak masukkan banyak data dari excel ke website form

Azizi

Senior
Joined
Jun 1, 2008
Messages
846
Points
18
Age
33
ADa tak cara mudah nak masukkan data yang banyak dari excel ke website form dengan mudah.. kalau nk copy paste manual mau kebas tangan.. setiap pelajar perlu masukkan lebih 20 maklumat.. pelajar ada beratus.. huhu harap ada yg sudi suggest software atau ape2 yg dapat bantu. tq
 

fajarhac

Senior
Joined
Jul 25, 2013
Messages
214
Points
18
xpernah buat,tp klu coding skrip python bleh je kot.
idea lah, klu msuk website sendri bleh je tukar excel ke cvs, pstu baca data cvs tukar ke mysql insert atau tulis javascript.
website form mne?

saya bleh je try buatkan, tp xjanji lah.
 
Last edited:

matheri

freshman
Joined
Feb 10, 2010
Messages
27
Points
1
salam,

pernah guna software dataload?
mungkin software tu leh bantu kot..kena test dulu..google2 la study skit software tu..
sy guna software tu utk data loading jugak..

http://www.dataload.com/
 

Azizi

Senior
Joined
Jun 1, 2008
Messages
846
Points
18
Age
33
tq bro.. tapi ni website 3rd party.. website pendidikan nak masukkan data murid ke sistem baru. Perlu key-in data banyak gak la dekat 20 detail bg setiap murid.. murid pon dah le banyak.. harap2 ada jumpa bleh masukkan data dari excel pastu auto fill ke website form pon dah ok huhu :D
 

Azizi

Senior
Joined
Jun 1, 2008
Messages
846
Points
18
Age
33
Top